Lojistik modüller olarak SAP MM, SAP SD, SAP PP, SAP PM, SAP QM başta olmak üzere pek çok modül bulunmaktadır. SAP MM (Materials Management / Malzeme Yönetimi) modülü, bir şirketin malzeme ihtiyaç planlama, satın alma, stok yönetimi, lojistik fatura yönetimi süreçlerini kapsar.
SAP bir ERP, diğer bir deyişle kurumsal kaynak planlaması yazılımıdır. Yazılımın daha iyi çalışabilmesi için modüller bulunur. SAP modül danışmanı, bu modüller konusunda uzmandır. Bilgilerini kullanarak firmanın yazılımını geliştirir, çalıştığı modülün iyileştirilmesini sağlar.
SAP PP (Production Planning) modülü, bir üretim işletmesinde üretim planlamasını, üretim süreçlerini ve kapasite planlamasını yönetmek için kullanılan bir yazılımdır. PP modülü, bir üretim işletmesindeki tüm süreçleri kapsar ve tüm üretim planlaması faaliyetlerini içerir.
Şirketin satın alma, stok yönetimi, lojistik fatura yönetimi süreçlerini kapsayan ve satın alma ile depo yönetimi arasında veri akışının optimize edilmesini sağlayan modüldür.
İlgili 18 soru bulundu
ERP programı içerisinde birbirinden bağımsız olarak da çalışabilen; Stok Yönetimi, Cari Yönetimi, Finans Yönetimi, Depo Yönetimi, Üretim Yönetimi, Proje Yönetimi ve İnsan Kaynakları Yönetimi gibi modüller bulunur.
SAP FI (Financial Accounting), çeşitli finansal işlem bilgilerini gerçek zamanlı olarak kaydetmeye, toplamaya ve işlemeye yardımcı olan bir SAP modülüdür. SAP Financial Accounting ile harici raporlama için gerekli verileri çıkarabilirsiniz.
SAP Netweaver BW (Veri Ambarı), SAP olan ya da olmayan farklı kaynak sistemlerden verilerin çekilip depolanabildiği, depolanmış bilgilerin farklı önyüzlerde raporlanabildiği bir çözümdür.
“Systems Analysis and Program” kelimelerinden oluşan SAP bir ERP programıdır. Her ERP sistemi SAP değildir. Ancak her SAP bir ERP yazılım türüdür. SAP farklı konularda çözüm üreten her sektöre dair çözümü olan, Almanya merkezli bir ERP programı markasıdır.
1972 yılında kurulan şirket başlangıçta Sistem Analiz Programı Geliştirme (Systemanalyse Programmentwicklung) olarak adlandırıldı, daha sonra SAP olarak kısaltıldı.
ES-A-PE diye okunur.
İşletme içerisindeki tüm verileri tek bir noktada toplayabilen ve kullanıcıların bu verileri düzenleyebilmesini, depolayabilmesini ve görüntüleyebilmesini sağlayan uygulamadır. Tüm işlemleri tek bir platformda işleyebileceğiniz bu program, şirket içindeki iletişim ve veri alışverişini hızlandırabilir, etkili kılabilir.
SAP uzmanı olmak için Bilgisayar Mühendisliği, Kimya, Yazılım Mühendisliği, Fizik ya da Elektrik Mühendisliği gibi bölümlerden mezun olmak gerekmektedir. Daha sonra ise SAP Eğitimi'ne katılım sağlanmalı ve SAP yazılımı öğrenilerek bu alanda sertifika sahibi olunmalıdır.
SAP S/4HANA, Şubat 2015'te piyasa çıkan SAP Business Suite ERP platformunun güncel versiyonudur. Yeni nesil ERP çözümü SAP S/4HANA, hızı sayesinde dijital dünyaya ayak uydurmanızı sağlarken, SAP HANA veri tabanı sayesinde gerçek zamanlı verilere ulaşmanıza olanak tanır.
SAP Sales and Distribution (SD): Satış ve Dağıtım Modülü
Modül, envanter kontrolü ve yönetimini büyük ölçüde kolaylaştırır. SD modülü ile fiyatlandırma koşulları tanımlanır, kredi ve risk yönetimi yapılır, teklif takipleri ve müşteri sözleşmeleri yönetilir.
Duran Varlıklar Muhasebesi (FI-AA) bileşeni, SAP R / 3 Sistemi ile sabit varlıkları yönetmek ve denetlemek için kullanılır. SAP R / 3 Finansal Muhasebe'de, sabit varlıkları içeren işlemler hakkında ayrıntılı bilgi veren FI Genel Muhasebe'ye bağlı bir defter olarak hizmet vermektedir.
SAP PP (Üretim Planlama) modülü, üretim kaynaklarını verimli bir şekilde kullanarak ve üretimle birlikte diğer birimlerle de etkin iletişim kurarak, üretim ve planlama süreçlerinin sağlıklı ve koordineli bir şekilde yürütülmesini sağlamayı amaçlayan, SAP ERP çözüm paketinin lojistik süreçlerinden biridir.
ERP'nin açılımı Enterprise Resource Planning, yani bir şirketteki kaynakların planlanması ve yönetilmesidir.
Mikro ERP, kullanımı kolay bir arayüz sunar ve özelleştirilebilir bir yapıya sahiptir. Sonuç olarak, Türkiye'de de birçok farklı ERP programı kullanılmaktadır. DİA, SAP, Logo ERP, Netsis ve Mikro ERP, Türkiye'de yaygın olarak kullanılan ERP programlarından sadece birkaçıdır.
Kurumsal kaynak planlama (ERP), kurumların muhasebe, satın alma, proje yönetimi, risk yönetimi ve mevzuat uyumunun yanı sıra tedarik zinciri operasyonları gibi günlük iş faaliyetlerini yönetmek için kullandığı bir yazılım türünü ifade eder.
SAP Business One
olan uyarlanabilir bir ERP çözümüdür oranında daha küçük ölçekli şirket ve büyük ölçekli işletmelerin yan kuruluşları. Bulutta kullanılabilen bu küçük ölçekli işletme ERP yazılımı, muhasebeden İK'ya kadar işletmenizin tamamını yönetmeniz için uygun maliyetli bir yöntem sunar.
SAP FI, en çok kullanılan SAP modüllerinden biridir. Şirketlerin mali muhasebe kaydının tutulmasını sağlayan modüldür. SAP FI modülüne üniversitelerin Ekonomi, Finans, Maliye, İşletme ve İktisat bölümü mezunları ağırlıklı yönelmektedir. SAP HR ise tüm insan kaynakları süreçlerinin yürütüldüğü modüldür.
SAP proje yöneticisi olmak isteyen kişilerin resmi olarak okumaları gereken bir bölüm yoktur. Ancak mezuniyet sonrası SAP Eğitimi alınmalı ve SAP yazılımı detaylıca öğrenilmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri