Avrupa Birliği üyeleri ile Avrupa Serbest Ticaret Birliği üyelerini kapsayan ve Schengen olarak adlandırılan bölgede bulunan ülkelere seyahat edilebilmesi için alınması gereken vizeye ise “Schengen vizesi” denilmektedir. Schengen ülkeleri Schengen bölgesinde yer almaktadır.
Schengen, Avrupa Birliği vatandaşlarına, belirlenmiş Avrupa sınırları içinde serbest dolaşım hakkı veren bir tür vize sistemidir. Avrupa'ya seyahat etmek isteyen AB üyesi olmayan ülke vatandaşları Schengen vizesine başvurur ve başvuruları onaylanırsa belirli ülkelere seyahat izni elde eder.
Schengen vizesi alabilmeniz için Schengen Bölgesinde olduğunuz sırada ülkeye geri dönüş maliyetlerini ve acil sağlık hizmetlerini karşılayacak bir seyahat vize sigortasına ihtiyacınız olacaktır. Sigorta kapsamının en az 30.000 EUR (yaklaşık 50.000 USD) olması ve tüm Schengen Ülkelerinde geçerli olması gerekir.
İlgili 25 soru bulundu
19‐ Banka hesabı: son 3 aya ait dökümü olan son 15 gün içinde işletilmiş imzalı, kaşeli şahsi banka hesabı (7 güne kadar kalınacak seyahatler için 900 Euroveya karşılığı, 10 gündensonrakalınacak her gün için günlük 65 Euro veya karşılığı ek bakiye gerekmektedir).
Kolay Schengen Vize Başvurusu: Yunanistan
Yaşadığı ekonomik kriz nedeniyle vize işlemlerini kolaylaştıran Yunanistan, Türk vatandaşlarının Schengen vizesi almak için en çok tercih ettiği ülkelerin başında geliyor. Özellikle yazın Yunan adalarına giden tatilciler, Yunanistan'dan kolaylıkla Schengen vizesi alabiliyor.
Turistik vizelerde şahsi banka hesap ekstralarını gösteren, bankadan kaşelenmiş ve imzalanmış, son 3 aya kadar olan orijinal hesap dökümleri vize belgeleri arasına konmalı.15,000 TL ve üstü rakamlar iyidir. Birikim hesaplarınız varsa onları da koymayı ihmal etmeyin.Bankanızın kuvvetli olması vize almanızı güçlendirir.
Yani adli sicil durumunuz dışında standart borç geçmişinizle direkt olarak ilgilenmezler veya borçlarınız vize için ayrıca bir engel teşkil etmez. Özellikle turistik, ticari, ziyaret ve fuar gibi kısa süreli vize başvurularında kişilerin vergi ya da kredi borcuna bakılmaz.
Schengen vizesi, Schengen bölgesinde 180 günde 90 gün kalış hakkı tanımaktadır ve maximum 5 yıllık verilebilmektedir.
Melis Yıldız “Schengen Vizesi başvurularında genellikle seyahat edilecek ülkeye gidiş sebebi ve orada kalınan süre boyunca hangi şartlarda kalınacağının yeterli şekilde açıklanmaması sebep sunularak ve başvuranın ülkesine geri dönmeyeceğinden şüphelenilerek red veriliyor.
Vize başvuru davet mektubu, vize alma sürecinin daha kolay olabilmesini sağlayan bir kriterdir. Gidilecek ülkede bulunan birinden davet alınması, barınma ve ekonomik anlamda güvence oluşturmaktadır. Seyahat edilecek ülkeye sunulan tüm evraklar ve davet mektubu başvuru sürecine etki etmektedir.
Öte yandan Türkiye'den Schengen vizesine yapılan başvurularda ret kararına gerekçe olarak sıklıkla 10'uncu madde gösteriliyor. 10. maddeden verilen ret kararlarında, planlanan kalışa ilişkin gerekçenin inandırıcı olmadığı ve seyahat amacının net olarak belirtilmediği ifade ediliyor.
Şuanda en rahat ve kolay vize veren ülkeler Fransa, Yunanistan ve İtalya'dır. Evraklarınız sağlamsa ve bankada gösterdiğiniz miktar iyise rahatça vize verir bu konsolosluklar bol bol yüklenin.
Vize başvurularının reddedilmesi sonucunda para iadesi yapılmayacağı aracı kurum tarafından açıkça belirtilmiştir.
Bu çerçevede, Schengen bölgesine seyahat edecek vatandaşlarımızın vizelerini ilk giriş yapacakları ülkenin temsilciliğinden almaları hususu önem taşımaktadır. Tüm vatandaşlarımıza saygıyla duyurulur.
Her devletin ülkesine girmeleri yasaklı/sakıncalı yabancılar listesi vardır. Ayrıca, yasaklılar listesinde bulunmayan bir yabancıya, ekonomik olarak yük olabileceği, kamu düzenini bozabileceği ve kamu sağlığına risk oluşturabileceği gerekçeleriyle vize verilmemesi mümkündür.
Banka hesabında az miktarda para bulunması, vize başvurularının reddine neden olabilir. Bunun yanı sıra hesapta yüklü miktarda para bulunması da şüpheyle yaklaşılan durumlar arasındadır. Bu nedenle gidilecek ülkeye ve döviz kurlarına göre ideal miktarda paranın hesapta bulunması yeterlidir.
Ancak bu kanun maddesi Anayasa Mahkemesince iptal edildi. Şu an banka kredi borcu nedeniyle yurt dışı yasağı uygulanmamaktadır. Daha önce çıkış yasağı konulanlar ise kaldırılmaktadır.
Vize başvurusunda banka hesap dökümü önemlidir. Olağan dışı görünen hareketler, yüklü miktarda para girişi, vize başvurusundan hemen önce yatırılan paralar vize reddine sebep olabilir. Banka hesap dökümündeki bu hareketler, paranın size ait olmadığı ve seyahati aslında karşılayamayacağınız algısı oluşturur.
Schengen vize başvurusunda bulunacak kişi eski iş yerinden kısa süre önce ayrılmışsa (bir kaç ay) eski iş yerinden: işten çıkış belgesi, son 3 aylık maaş bordroları, iş yerinin antetli kağıdına konsolosluğa hitaben yazılmış kaşe ve ıslak imzalı çalışma yazısı almalıdır.
kendi durumlarına uygun olanları ve sponsora ait ekonomik durumunu gösteren son 3 aylık güncel ve bakiyeli, bankadan ıslak imza ve kaşeli, bakiyeli banka hesap dökümü. (alış tarihi 15 günden eski olmamalıdır.). Sponsor olan kişiyle yakınlık derecesini tam vukuatlı nüfus kayıt örneğiyle ispatlamaları gerekmektedir.
Norveç, İsveç, Danimarka ve Finlandiya Kolay Schengen Vizesi Verir Mi? 2023 yılında Norveç, İsveç, Danimarka ve Finlandiya Konsolosluklarına Schengen vize müracaatında bulunacak vatandaşlarımız için söz konusu Konsolosluklar kolay Schengen vizesi veren ülkeler arasında son sıralar arasında yer alırlar.
VIP hizmeti, ek hizmet ücreti karşılığında başvuru sahiplerinin herhangi bir bekleme kuyruğuna dahil olmadan vize başvurularını rahat bir ortamda gerçekleştirebilmesini sağlayan özel bir hizmettir. VIP hizmeti şu hizmetleri sunmaktadır: Nitelikli çalışanlarımız eşliğinde başvuru evraklarınızın kontrolü
Almanya ticari vize başvuruları ve emeklilerin Almanya aile ziyareti vizesi için yapacakları başvurularla uzun süreli schengen vizesi alınabilir. Almanya, en uzun vize veren Schengen ülkeleri arasında yer almaktadır. Fransa. Fransa Konsolosluğu Türk vatandaşlarının en sık vize başvurusunda bulunduğu konsolosluktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri