Şebeke yok hatası için Android telefondan şebeke ayarları için Ayarlar>Bağlantılar>Mobil Ağlar>Ağ Operatörleri>Ağları ara seçeneğini seçtikten sonrasında arama bitince listelenen sonuçlardan size uygun olan ağı kaydedin. Hâlâ şebeke yok hatası veriyorsa cihazınızı format atmayı deneyin.
Uçak modunun açılıp yeniden kapatılması şebeke sorunun çözümü açısından en hızlı yöntemlerden biridir. Bunun yanı sıra beklenmeyen bir şebeke durumunda telefonun yeniden başlatılması da faydalı olacaktır. Telefonunuzu yeniden başlatarak ya da kapatıp açarak şebekede gelişen sorunu çözmeniz mümkün olabilir.
Sinyal seviyesinde sorun yaşandığında Android telefonlarda “Ayarlar > Mobil Ağlar > Şebeke operatörleri > Şebekeleri ara ” adımlarını takip ederek, otomatik olarak seçilmiş olan servis sağlayıcısı ayarını manuel'e çekip, gelen operatörlerden seçim yapılabilir.
SIM kartınız takılı olduğu halde şebeke yok uyarısı alıyorsanız, muhtemelen baz istasyonları ile ilgili bir sorun yaşanıyor demektir. Mevcut baz istasyonundaki anlık bir arıza meydana gelmiş olabilir ya da herhangi bir altyapı çalışmasına bağlı olarak baz istasyonu hizmet veremiyor olabilir.
İlgili 35 soru bulundu
Şebeke kelimesinin sözlük anlamı ağdır. Her yerde geçerliliği olan tüm kartlar ve uygulamalar da şebeke olarak nitelendirilir.
Uygun anten: Wi-Fi antenleri, Wi-Fi çekim gücünü artırmaya yardımcı olabilir. Telefonunuza uygun bir Wi-Fi anteni kullanarak sinyal gücünü artırabilirsiniz. Telefonunuzu güncelleyin: Telefonunuzdaki güncellemeler, Wi-Fi sinyal gücü ile ilgili sorunları düzeltebilir.
*3001#12345#* numarasını çevirin ve çevir'e dokunun. 2. Alan testi moduna gireceksiniz. Sol üst tarafta sinyal gücünü gösteren bir işaretçi göreceksiniz.
Wi-Fi, Bluetooth ya da NFC gibi hizmetler, bazen aramalarınızı ve internet bağlantınızı farklı bir servis üzerinden vermeye çalışıyor ya da diğer bağlanılan cihazların bant aralığını ve çekim gücünü kullanmanıza izin veriyor. Böyle durumlarda telefonun çekim gücü, diğer cihazın bağlantı hızına bağlı olarak değişiyor.
Bağlantı gücü, desibel milivat veya dBm cinsinden ölçülen RSSI'ye (Alınan Sinyal Gücü Göstergesi) karşılık gelir. dBm rakamının önünde bir eksi işareti olacak, ancak endişelenmeyin: -50 dBm veya üzeri herhangi bir sinyal mükemmel bir Wi-Fi sinyalini temsil eder. -80 dBm'nin altına inerseniz sorun yaşıyorsunuz demektir.
Sinyal seviyesi, sim kart sorunları, arama aranma sorunları ve açılmayan yeni hat gibi işletmeci şebekesinden kaynaklanan, abonelerin haberleşmelerini engelleyen teknik sorunlar yaşıyorsanız 0532 757 07 70 hattımızdan ücretsiz destek alabilirsiniz.
Servis yok uyarısı, SIM kartınız hasar aldıysa veya SIM tepsisine sığmıyorsa çıkabilir. Bu yüzden, SIM kartınızı çıkarıp geri takmaya çalışmak sizi çözüme ulaştırabilir. Eğer, çıkarıp takmak işe yaramıyorsa operatörünüzden yeni bir SIM kartı isteyin.
Mobil cihazınız, baz istasyonundan ne kadar uzaktaysa sinyalin gücü de aynı oranda düşer. Eğer mobil cihazınızın bulunduğu bölgede yeterli çekim gücü sağlayacak altyapı yoksa bu durumda çekim gücü düşebilir ve cep telefonunuzdan yeterli verimi alamayabilirsiniz.
Değerli Müşterimiz, ARIZA yazıp bir boşluk bıraktıktan sonra 10 haneli telefon numaranızı yazarak, 6616'ya SMS göndererek de arıza bildiriminde bulunabilirsiniz. 6616'ya tüm operatörlerden SMS gönderebilirsiniz, göndereceğiniz SMS, kendi tarifenizden 1 SMS bedeli olarak ücretlendirilecektir.
Sinyal güçlendirici Wi-Fi bağlantısını güçlendirerek, uzaklıktan kaynaklı kesintilerin önüne geçer; ancak bunula beraber bazı durumlarda sinyal dalgaları yakın mesafelerde de güçsüzleşebilmektedir. Modeme yakın bile olsa evin bazı odalarında internet hızının yavaşladığı görülebilir.
Tüm cihazlar için olduğu gibi Wi-Fi sinyal güçlendirici cihazlar için de direkt olarak duvar prizine bağlanmaları öneriliyor. Ancak doğru noktada bir priziniz yok ise herhangi bir uzatma kablosu kullanabilirsiniz. Önemli olan, kullandığınız uzatma kablosunun akım kontrollü modellerden bir tanesi olması.
“Ayarlar”a giriş yapın. “Mobil Erişim Noktası ve İnternet” bölümünü seçin. “Şebeke Modu”na dokunun. “Konumunuza , kullanım amacınıza göre "3G" VEYA "4.5G" olarak seçiminizi yapın.
- Telefonunuzun 4.5G'yi desteklediğinden emin olunuz. - Telefonunuzun mobil şebeke ayarlarında LTE/4G'nin seçili olup olmadığını kontrol ediniz. - Bulunduğunuz bölgede 4.5G kapsaması olup olmadığını kontrol ediniz. Telefonunuzun, bulunduğunuz bölgeye servis veren frekans bandını desteklediğinden emin olunuz.
Eğer karşınıza bir numara çıkmıyorsa İMEİ'niz kopyalanmış veya telefonunuzdan silinmiş olabilir. Bu halde şebeke çekmemesi gayet normaldir çünkü İMEİ olmayan bir telefonun şebekesi çekmez. Şebeke sorunu yaşadığınız cihazda şebeke ayarlarını değiştirmeyi deneyin. Ayarlar>Bağlantılar>Mobil Ağlar> Şebeke modu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri