Şeftali suyu, A ve C vitaminin yanında güçlü bir antioksidan ve A vitamini aktivitesi gösteren beta karoten bakımından zengin bir içecek. İçerdiği diyet lifleri ve antioksidan maddeler, kalp damar sağlığının korunmasında ve kanserden korunmada etkili.
Şeftali bol miktarda C vitaminin yanı sıra A ve B vitamini ihtiva etmektedir. Magnezyum, potasyum ve kalsiyum açısından zengin şeftali demir ve sodyum açısından da zengindir. Faydalarını sıralayacak olursak; Safra kesesi ve karaciğer hareketlerini düzenlemeye yardımcıdır.
Yüksek lif içeriği sayesinde sağlıklı bir sindirim sistemini destekleyen şeftali kabızlığı önleyerek bağırsak çalışmalarını düzenler.
Tatlı ekşi bir tada sahip olan şeftali içerdiği C,E ve K vitaminleri ile fosfor, magnezyum, bakır, çinko, potasyum, manganez,demir ve kalsiyum minareleri ile tam bir besin deposu olarak vücudun ihtiyaç duyduğu besinleri bünyesinde barındırıyor.
Şeftali suyunun hafif yatıştırıcı özellikleri vardır, bu da onu yatmadan hemen önce içilmesi popüler bir meyve suyu haline getirir. Bazı mineraller, enzimler ve antioksidanlar hormon seviyelerini dengeleyebilir ve sizi huzurlu, kesintisiz bir uykuya sokabilecek “iyi hissettiren” hormonların salınımını sağlar.
İlgili 22 soru bulundu
Safra kesesi ve karaciğer hareketlerini düzenlemeye yardımcıdır. İdrar söktürücü etkisi vardır.
Şeftali ise günlük potasyum oranını büyük miktarda karşılar. Şeftali içerisinde; kalsiyum, magnezyum, demir, çinko, fosfor, manganez, bakır mineralleri bulunmaktadır. Şeftali; lif bakımından da çok zengin meyvedir. 3 gram lif içeriği ile bilinen şeftali; kalp hastalığını önler.
Dünyanın en sağlıklı meyvesi: Acai.
Şeftali, yaz aylarının en fazla tüketilen meyveleri arasında yer almaktadır. Oldukça az kaloriye sahip olduğu bilinen şeftali meyvesinin tok tutucu olması nedeniyle de kilo aldırmaya değil verdirmeye yardımcı olduğu söylenebilir.
Şeftalinin içindeki çözünmez lifler genel olarak bağırsaklardan geçerken dışkıyı da nemlendirir. Bu şekilde dışkının kolay bir şekilde çıkması sağlanır. O nedenle şeftali kabızlığın çözülmesinde çok etkilidir.
Şeftali; cildin elastiki yapısını düzenler, kırışıklıklarının oluşumunu engeller, cildin doğal yapısını korur, yumuşaklık kazandırır, ciltte ölü tabakanın temizlenmesini sağlayarak cildi tazeler ve aknelerin geçmesine fayda sağlar.
Ananas, karpuz, rezene, kereviz, kuşkonmaz, salatalık, enginar, yüksek su içeriğine sahip besinlerdir ve idrar yolu enfeksiyonlarına karşı doğal diüretik etkiye sahiptirler.
En sağlıklı meyve suları arasında yer alan elma suyu, beyin hücrelerindeki toksik maddelerin sebep olduğu stres ve yaşlanmanın etkilerini de azaltıyor.
🎀 Şeftalileri iyice yıkayarak kabuklarını soymadan dörde beşe bölüp mutfak robotunun içine alıyoruz. İyice parçaladıktan sonra tencereye alıyoruz. Üzerini basacak kadar su ilave edip yaklaşık 15-20 dakika kaynatıyoruz.
· Şeftali mide asidini dengeler ve hazımsızlık problemini giderir. · Şeftali cildin kendisini yenilemesini sağlayarak yaşlanmayı da geciktirici bir özelliğe sahiptir. · Şeftali bağırsak kurtlarının temizlenmesine yardımcı olur. · Şeftali idrar söktürücü özelliğe sahiptir. · Şeftali ağız kokusunu engeller.
Şeftalinin içeriğinde yoğun olarak bulunan potasyum, aşırı şeftali tüketimi halinde böbreklerin işleyişine zarar verebilir. Yeteri kadar yıkanmadan tüketilen şeftalinin üzerinde bulunması muhtemel pestisit isimli tarım ilacı zehirlenmeye sebep olabilir.
Portakal suyu gibi kanı sulandırır ve damarları korur. ŞEFTALİ SUYU: Şeftali suyu idari söktürücüdür ve hazmı kolaylaştırır.
Kansızlık çeken kişilerin bir süre düzenli olarak vişne suyu içmeleri önerilir. Düzenli olarak içilen vişne suyu, kan oranını yükseltmeye yardım eder. Ayrıca vişne suyu kan yapıcı bir içecek olduğu için vişne suyu süt yapar mı sorunuza da yanıt verebiliriz.
Portakal, limon, erik, kayısı, armut, şeftali ve greyfurt gibi meyveler: İçerdikleri yüksek vitamin oranına rağmen maalesef en çok gaz yapan besinler arasında bulunuyorlar.
Halk arasında “basur” olarak bilinen “hemoroid”in tedavisi için hem ucuz hem de kolay bir yol. İçinde bulunduğumuz şu günlerde bol miktarda bulabileceğiniz şeftalinin çekirdekleri, basur için etkili bir şifa kaynağı. Çekirdekleri kırıp her sabah aç karnına 2-3 tane yendiği zaman basur için büyük fayda sağlıyor.
Şeftali bol miktarda C vitaminin yanı sıra A ve B vitamini ihtiva etmektedir. Magnezyum, potasyum ve kalsiyum açısından zengin şeftali demir ve sodyum açısından da zengindir.
Şeftali bağışıklık sistemini güçlendirir
Antioksidanlar, vücudunuzu hastalıklara ve enfeksiyonlara karşı korumaya yardımcı olur.
Su kaynamaya başlayınca içine 1 su bardağı kadar toz şeker koyup, 2-3 kere karıştırın. Şeftalileri yumuşayıncaya kadar pişirin. Şeftaliler yeterince yumuşadıktan sonra tencereyi ocaktan alıp, ılımaya bırakın. Daha sonra yumuşayan şeftalileri suyu ile birlikte iyice blenderdan geçirin.
Şeftali kalorisi çok düşük bir meyvedir, tok tutma özelliğiyle kilo almaya değil zayıflamaya yardımcı olur, yüksek lif içeriği ile kabızlığı önler, bağırsak hareketlerini düzenleyip hazımsızlığı giderir ve aşırıya kaçmadan tüketildiğinde, kilo vermenizde de önemli rol oynar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri