Köye Dönüş Projesine Devlet Desteği Daha önce bahsedilen Uzman Eller Projesi ile köy yaşamını tercih edenlere 250 bin TL destek sağlanacağı duyurulmuştu. Bu projenin yanı sıra Ziraat Bankası'nın yeni kampanyası ile belirli illerde yaşayan vatandaşlar yaşamına dönüş yapma fırsatı buluyorlar.
Başvurular, projenin devam ettiği 2019-2023 yıllarında her yıl 1 Ocak 31 Mart tarihleri arasında İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine yapılmaktadır.
KDRP, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizde bulunan 14 ilimizi (Adıyaman, Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Hakkari, Mardin, Muş, Siirt, Şırnak, Tunceli ve Van) kapsamaktadır. Proje ile ilgili ilk çalışmalar 1994-1999 yılları arasında Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmüştür.
Tarım ve Orman Bakanlığı, üretimde verimliliği ve kaliteyi yükseltmek için kırsalda yaşamayı taahhüt eden, tarım, hayvancılık ve gıda alanlarında eğitim veren meslek yüksekokulu veya üniversite mezunlarının projelerine 100 bin lira hibe desteği verecek.
Koç ve teke alım desteği, küçükbaş hayvan ıslahının sağlanması, verimliliğin ve sürü kalitesinin artırılması amacıyla 2023'te hayvan başına 2 bin lira olarak uygulanacak. Buzağı desteği, 2022'de kriterleri sağlaması durumunda 900 TL/başa kadar verilirken, 2023 yılı için yüzde 133 artışla 2 bin 100 TL/başa çıkartıldı.
İlgili 35 soru bulundu
Hibe Desteği Şartları:
Büyükbaş en az 10-en fazla 50 baş anaç hayvan kapasiteli veya koyun ve keçi olarak en az 100 en çok 200 hayvan kapasiteli; Sıfırdan ahır yapımı veya tadilatı, Teke, koç veya damızlık boğa alımı, Gerekli makinelerin alımı için devlet tarafından hibe desteği sağlanmaktadır.
– Doğu Anadolu Projesi (DAP) Hayvancılık Hibelerinin Uygulanacağı İller; Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Sivas,Tunceli, Van.
Köye Dönüş Projesine Devlet Desteği
Daha önce bahsedilen Uzman Eller Projesi ile köy yaşamını tercih edenlere 250 bin TL destek sağlanacağı duyurulmuştu. Bu projenin yanı sıra Ziraat Bankası'nın yeni kampanyası ile belirli illerde yaşayan vatandaşlar yaşamına dönüş yapma fırsatı buluyorlar.
Yerinde Dönüşüm projesine e-Devlet üzerinden başvurabiliyor, projeyle ilgili ALO 181'den bilgi alınabiliyor.
Afetzedelerden kendi yapısını yerinde yapmak isteyenlere; konutlar için 500 bin TL, işyerleri için ise 250 bin TL hibe verilecek. Yine afetzede vatandaşlarımız konut büyüklüklerine göre 500 bin TL ile 800 bin TL arasında ve işyeri büyüklüklerine göre de 250 bin TL ile 500 bin TL arasında da kredi kullanabilecek.
Ziraat Bankası'nın sunduğu faizsiz ve 84 ay vadeli 1 milyon liralık "Köye Dönüş Kredisi" ile şehir hayatının stresinden uzak, köyde huzurlu bir yaşama adım atın.
Projeden yararlanmak isteyen üreticilerimizin 11 Ocak 2023 Çarşamba günü mesai bitimine kadar İl Müdürlüğümüze şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir.
Yetiştirici ikamet ettiği bölgede bulunan meralardan faydalanabilmeli ve/veya kaba yem ihtiyacının %50 sini karşılayabilmelidir. Proje devam ettiği sürece hayvan sayısı 100 ün altına düşmeyecek. 100 âdetin altına düşürülürse hayvanların yerine en az 30 gün içinde aynı vasıflarda yeni hayvan eklenecek.
Ayni ve Nakdi Destekler. Tersine Göç Hizmeti: İstanbul'a çeşitli nedenlerle gelen, ekonomik ve sosyal olarak şehirde tutunamayan ve memleketine dönecek imkânı bulunmayan ancak, maddi imkân sunulduğu zaman dönmeyi arzu eden ailelerin tersine göç talebi karşılanmaktadır.
Çiftçilerimizin yapılacak destekleme ödemelerinden yararlanabilmeleri ve mağdur olmamaları için 2023 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularını 2 Ocak 2023 tarihi mesai bitimine kadar İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine yapmaları gerekmektedir.
Genç Çiftçi Kredisi ile 1.000.000 TL'ye Kadar Kredi
Faizsiz ve 2 yıl anapara ödemesiz olan Genç Çiftçi Kredisi, gençlerin 1.000.000 TL'ye kadar kredi kullanabilmelerine olanak tanıyor. Bu çerçevede kredi için gerekli harcama kalemlerini de bilmek gerekiyor.
Başvurular 09.12.2022-20.01.2023 saat 23.59 arasında yapılacaktır. Başvurulacak adres; Başvuru yapacak gerçek ve tüzel kişiler, başvurularını “www.tarimorman.gov.tr” internet adresinden yaparlar.
Hibe desteği başvurusunu e-Devlet kapısı üzerinden; bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerle kaybetmesi sebebiyle işgücünün en az %40'ından yoksun olduğunu belgelendirerek İŞKUR'a kayıtlı olan kişiler gerçekleştirebilirler.
Devlet kurum ve kuruluşlarının gerek ekonomik gerekse çeşitli hibe ve teşviklerle desteklenen Büyükbaş Hayvan Besiciliği şimdi de Ziraat Bankası Genç Çiftçi ve Kadın Çiftçi destekleriyle finanse edilmektedir. Her ineğin değerlendirilebilir et oranı artıkça doğru orantılı olarak elde edilen karda artmaktadır.
Başvurular 20 Ocak 2023 tarihine kadar arasında Bakanlık web sayfası üzerinden yapılacaktır. Kamu görevi yürütenler, devlet memurları, kamu işçileri veya devlet üniversitelerinde görevli öğretim görevlileri hibe desteğine başvuramazlar.
Ülkenin kalkınabilmesi için bu kadar önemli olan yatırımların artmasını teşvik amaçlı, her yıl milyonlarca lira destek verilmektedir. Destek verilen sektörlere baktığımızda tarım, hayvancılık, turizm, üretim, hizmet, endüstri, ar-ge, yazılım, enerji ve benzerlerini görmekteyiz.
Üretici başına kullandırılacak azami kredi tutarı 600.000 TL. Kredilere ilk 18 ay anapara ödemesiz olmak üzere toplam 84 aya kadar vade verilecek. Üreticiye yansıyacak faiz oranı yıllık yüzde 1,1-yüzde 5,5 aralığında olacak. Öz kaynak katkısı aranmayacak.
Ağrı, Aksaray, ANKARA, Ardahan, Aydın, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Denizli, Elazığ, Erzincan, Giresun, Karaman, Kastamonu, Kütahya, Manisa, Mardin, Mersin, Muş, Nevşehir ve Uşak'tır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri