Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Şeker gübresi hangi ağaçlara verilir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Şeker gübresi hangi ağaçlara verilir?

Özellikle çeltik, çay, tahıl, meyve ve sebze tarımında yoğun olarak kullanılan şeker gübresi, kireçli toprakların en sevilen gübresi olarak görülüyor. Soğan, sarımsak, karnabahar, lahana, brokoli, kanola, haşhaş, havuç, turp, yer fıstığı, ayçiçeği tarlalarında şeker gübresi rahatlıkla kullanılıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarfin.com

Şeker gübresi ağaçlara atılır mı?

İçeriğinde bulunan azot amonyum formunda bulunduğundan, şeker gübre asit karakterli olmayan tüm topraklarda yetişen bitkisel üretim ve ağaçlarda rahatlıkla üst gübre olarak kullanılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hortiturkey.com

Zeytin ağacına şeker gübresi verilir mi?

Zeytin, bağ, bostan, meyve ve sebzelerin ekildiği tarım alanlarında şeker gübresi üst gübre olarak kullanılmaktadır. Ancak elma, armut ve ayva ağaçlarında üst gübre kullanımı uygun değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Meyve ağaçları için hangi gübre?

Meyve ağaçları toprak PH'sı 6,5-7,5 arasında organik ve inorganik besin maddelerince yeterli topraklarda gelişir. Toprağın organik madde kapsamı yeterli değilse, bir dekara 3-4 ton yanmış ahır gübresi tavsiye edilir. Ahır gübresi kıtsa, her fidan çukuruna bir kova yanmış gübre toprakla karıştırılarak kullanılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: drt.com.tr

Şeker gübresi taban gübresi olarak kullanılır mı?

Çiftçilerimiz arasında kristal yapısından dolayı “Şeker Gübre” olarak ta bilinmektedir. İçeriğindeki kükürt sayesinde bitkilerin kükürt gereksinimi karşılanabilmektedir. Bu nedenle amonyum sülfat üst gübreleme yanında, taban gübresi olarak ta kullanılabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: egegubre.com.tr

ÜRE ve ŞEKER gübresi hangi bitkilere kullanılır. #üregübresi #tropikaltopraktv #şekergübresi

İlgili 28 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Şeker gübresi hangi bitkilere iyi gelir?

Özellikle çeltik, çay, tahıl, meyve ve sebze tarımında yoğun olarak kullanılan şeker gübresi, kireçli toprakların en sevilen gübresi olarak görülüyor. Soğan, sarımsak, karnabahar, lahana, brokoli, kanola, haşhaş, havuç, turp, yer fıstığı, ayçiçeği tarlalarında şeker gübresi rahatlıkla kullanılıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarfin.com

Kayısı ağacına hangi gübre verilir?

Kayısı ağaçlarına uygun gübre seçiminde genellikle dengeli bir N-P-K gübre (azot, fosfor, potasyum) tercih edilir. Örneğin, 10-10-10 veya benzeri bir gübre kullanılabilir. Ancak toprak / yaprak analiz sonuçlarına göre kayısı ağaçlarının ihtiyaç duyduğu besinlerin oranları da değişebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hektas.com.tr

Meyveyi büyütmek için hangi gübre kullanılır?

Sebze yetiştiriciliği ve meyve yetiştiriciliğinde meyvenin ihtiyacı olan potasyumun ham maddesidir. Bitkinin direk alabileceği formdadır bu nedenle ürün kullanımında yüzde yüz başarılı sonuç verir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fidedeposu.com

Erik ağacına hangi gübre verilir?

Erik ağacı azot ihtiyacı çok olan bir meyvedir. Bu yüzden Ağustos sonu Eylül başı gibi taban gübresi (DAP ve ya MAP)ile ilk azot takviyesini yapmalıyız.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fidanci.com.tr

Meyve ağaçlarına kışın hangi gübre verilir?

Meyve ağaçlarının gübreleme zamanı, bölgenin iklimine göre değişmekle birlikte ılıman bölgelerde Şubat- Mart aylarında, kışı şiddetli geçen bölgelerde ise Mart- Nisan aylarında yapılmalıdır. Yılın ilk gübrelemesinde önerilen fosforlu ve potasyumlu gübrenin tamamı ve azotlu gübrenin yarısı verilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: camli.com.tr

Zeytin ağacı en çok hangi gübreyi sever?

Zeytin bahçesinde hafif süzek toprak varsa Şubat ayında çiftlik gübresini tercih etmek daha doğru olacaktır. Ancak hafif süzek toprak yoksa toprak altı gübreleri tercih edilir. Bu dönemde ağaçlara kompoze ve azotlu gübreler verilir. Zeytin ağaçları için azot, büyük bir öneme sahiptir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: agrolidya.com

Zeytin ağacından çok verim almak için ne yapmak lazım?

Her yıl ocak ve mart ayları arası gübreleme, zeytin verimi için iyi olacaktır. Kurak yaz döneminde sulama ile daha verimli zeytinler elde edebilirsiniz. En ideal yöntem damlama ile sulama olacaktır. Ağaçları korumak için her yıl bordo bulamacı uygulaması yapılmalıdır.Bordo bulamacı ise kireçli ve ilaçlı sudur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nefisyemektarifleri.com

Ceviz Ağacına şeker gübresi ne zaman verilir?

20 Mayıs tarihinden itibaren yapacağımız ilk 4 sulamada damla sulama sistemi aracılığıyla fidan başına 200 gram DAP ( Diamonyum Fosfat ) , 200 gr şeker gübresi (amonyum sülfat) verilmesi gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bahceblog.com

Şeker gübresi sulandırılarak verilir mi?

Kurak olan bölgelerde kullanımı uygun olmaktadır. Çünkü şeker gübresi toprağın nemi ile eriyebilme özelliğine sahiptir. Damla sulama ile sulaması yapılan tarım alanlarında kullanıma uygundur. Kalıntı bırakmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

En iyi azotlu gübre hangisi?

Üre gübresi: %45-46 azot içeriğiyle en yüksek azot içeren azotlu gübre olma özelliği taşıyor. Tarım araçlarında az paslandırma yaptığı için tercih edilen gübre, suda hızlı çözünüyor ve hızlı uygulamaya imkan tanıyor. Ayrıca birim azot miktarı gözetildiğinde üre gübresi en ekonomik alternatifi oluşturuyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarfin.com

Üre gübresi meyve ağaçlara ne zaman verilir?

Tahıllarda, ekimle birlikte verilen üre; kardeşlenme döneminde ise yağışlardan önce verilmelidir. Meyve ağaçlarında; çiçeklenme öncesi ve sonbaharda. Sebzelerde; yarısı dikimden 15 gün sonra, diğer yarısı meyve bağladıktan sonra. Bostanda; yarısı ekim anında, diğer yarısı çapadan önce verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hortiturkey.com

Kiraz ağacına hangi gübre iyi gelir?

Dekara 2-3 ton ahır gübrelemesi uygundur. Verimdeki bir ağaca ortalama değer olarak her yıl, 2-3 kg. Amonyum Sülfat, 1 kg. Triple Süper Fosfat , 1 kg.. Potasyum verilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: antalya.tarimorman.gov.tr

Ağaçlara hangi ayda gübre atılır?

Meyve ağaçlarında gübre uygulama zamanı bölgenin iklimine göre değişmekle beraber iç Anadolu bölgemizde Şubat veya Mart aylarında kışı şiddetli olan kesimlerde ise Mart, Nisan veya Mayıs aylarında yapılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ankara.tarimorman.gov.tr

Ağaçlara demir gübresi ne zaman verilir?

Örneğin bağ bitkileri ve kivilere demir gübresinin verilmesi için en uygun zaman sürgün oluşumu başlangıcıdır. Domates, biber, patlıcan, salatalık, karpuz, kavun, çilek ve kabak bitkilerine demir gübresi verilmesi için ideal zaman dilimi fide dikiminden başlar, hasattan 15-20 gün öncesine kadar sürer.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ufuktarim.com

Elma ağacı hangi gübreyi sever?

Toprağınızın ihtiyaç duyduğu azot, fosfat ve potas yüzdelerini bilerek bu gereksinimlere uygun gübre satın almak en doğrusudur. Ayrıca olgun bir elma ağacı için azot açısından zengin gübre kullanımı son derece idealdir. Yine bu tür ağaçlarda sığır gübresi gibi daha organik gübrelerde tercih edebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hektas.com.tr

Meyveyi Hangi gübre şişirir?

FOSFOR (P), bitkide kök gelişimini hızlandırır ve güçlü bir kök sistemi meydana getirir. Eşzamanlı çiçeklenmeyi teşvik eder, dane ve meyve tutumunu arttırır. İri ve dolgun meyve oluşmasını sağlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

20 20 20 gübre ağaçlara ne zaman verilir?

İlk gelişme dönemlerinden hasada kadar kullanılması tavsiye edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gubretasbahcem.com.tr

Kayısıya mart ayında hangi gübre atılır?

Toprak tahlili yapılmamış ise kireçli topraklarda Amonyum Sülfat, kireci yüksek olmayan topraklarda ise Amonyum Nitrat gübresi tercih edilecektir. Uygulanacak miktar yaş başına 100 gr. Olacak şekilde hesaplanır. Kullanılacak gübrenin 2/3 bu dönemde 1/3 kayısı ağaçlarında yapılan ilk sulama ile birlikte uygulanmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: malatya.tarim.gov.tr

Kayısı ağacı verimi nasıl artırılır?

Hasattan önce yapılan sulamalar, meyve iriliğini ve kalitesini artırır. Yaz sonu-sonbahar başında yapılan sulamalar, özellikle çiçek tomurcuklarının gelişmelerini tamamlaması bakımından çok yararlı olur. Damlama sulama uygulanan bahçelerde verim, kalite artar ve gübreleme, sürüm gibi masraflar düşer.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arastirma.tarimorman.gov.tr

DAP gübresi meyve ağaçlara ne zaman verilir?

DAP gübresinin meyve ağaçlarında kışın şiddetine göre şubat ve mart aylarında, ilkbaharda ekilecek bitkilerde ise ekimden hemen önce ve genellikle 10-15 cm derinliğe gömülmesi uygundur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: toros.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT