Kısacası fasulye, yüksek lif ve nişasta içeriği ile besleyici olarak yoğundur. Bu nedenle, sık sık sebze yemek grubunun bir parçası olarak kabul edilirler.
Fasulye nedir diye düşününce hepimiz otomatikman sebze cevabını veriyoruz. Ancak içinde taneleri yani tohumları olduğu için taze fasulye meyve kategorisinde yer alıyor. Mısır: Birçok tahıl, bitkinin tohumu ya da çiçeği olduğu için meyveler arasında sayılıyor.
bezelye, fasulye ve mercimek, baklagillerin ana sınıflarını oluşturmaktadır.
Bütün baklagiller içinde en çok tüketilen sebzelerden biridir.
merhaba *-*
evet tabikide kuru fasulye sebze yemeğidir . çünkü zaten kuru fasulye baklagillere girer baklagillerde sebze olduğu için .
İlgili 30 soru bulundu
Fasulye protein açısından oldukça zengin bir baklagildir. 100 gram pişmiş kuru fasulye yaklaşık olarak %51 karbonhidrat, %33 protein, %15 yağ içerir ve 97 kaloridir. A, B, C vitaminleri, lif, potasyum içerir. Cilt sağlığı açısından oldukça yararlıdır. Sivilce oluşumunu engeller.
Bu sorunun cevabı “meyve” olacaktır. Limonda tohumu taşıyan organ olduğu için limon sebze olarak bilinse de aslında bir meyve türüdür.
İşte bu merak edilen sorunun cevabı: Halk arasında hangi kategoriye girdiğine tam karar verilemeyen zeytin aslında bir meyvedir. Fidan olarak dikilir ardından ağaç olup çiçek açarak meyveye dönüşür. Bir bitkinin çiçeğinden oluşan ve içerisinde yeni bir bitki oluşturabilecek çekirdeği taşıyan etli kısım meyvedir.
Her ne kadar meyve ve sebze terimleri birbirlerine zıt anlamda kullanılmaktaysa da aslında botanik açıdan meyve kabul edilen birçok bitki kısımları mutfaklarda sebze olarak kullanılır. Örneğin patlıcan, domates, kabak gibi sebzeler aslında botanik bakımdan aynen erik, kayısı, şeftali gibi meyve sayılmaktadırlar.
Yediğiniz şey çekirdekliyse meyve, yaprak ya da kökse sebze olarak tanımlanıyor bir başka deyişle. Buna göre pek çoğumuzun sebze olarak isimlendirdiği kabak, domates, salatalık, hatta fasulye gibi yiyecekler meyvedir. Soğan, patates, ıspanak, marul gibi yiyecekler ise sebze sınıfına girer.
Baklagiller arasında en iyi bilinenleri fasulye, soya fasulyesi, bezelye, nohut, yer fıstığı, mercimek, bakla, börülce, keçiboynuzu ve yoncadır.
Fasulye taze, konserve ve kuru olmak üzere değişik şekilde değerlendirilen, besin değeri çok yüksek olan, hemen hemen tüm dünyada bol miktarda tüketilen önemli bir kültür bitkisidir. Orta Amerika kökenli olan bu kültür bitkisi 250 yıl önce Anadolu'ya gelmiş ve çok geniş bir yayılım alanı bulmuştur.
Bal, arılar tarafından çiçeklerden ve meyve tomurcuklarından alınarak yutulan nektarın arıların bal midesi denilen organlarında invertaz enzimi sayesinde kimyasal değişime uğramasıyla oluşan ve kovandaki petek hücrelerine yerleştirilen çok faydalı bir besindir.
Ceviz, Juglandaceae (cevizgiller) familyasının Juglans cinsinden, tek tüysü yaprakları karşılıklı dizilmiş ve aromatik kokulu ağaç türlerinin ve bu ağaçların meyvelerinin ortak adı.
Dünyada domatesten sonra en çok üretilen meyvedir.
d) Sebze-meyve grubu: Her türlü taze sebze ve meyve bu grup altında toplanıyor. Bu gruptaki besinler, özellikle C vitamini başta olmak üzere pek çok vitamin, mineral ve lif yönünden zengindir. Ayrıca, sebze ve meyvelerin mevsiminde tüketilmesi önerilir.
Patates (Solanum tuberosum), patlıcangiller (Solanaceae) familyasından yumruları yenen otsu bitki türüdür.
Vitamin ve lif açısından zengin taze fasulye diyet menüleri için uygun bir alternatiftir.
1 tabak pişmiş taze fasulye kaç kalori? 1 Porsiyon (Orta) Pişmiş Taze Fasulye 52,50 kaloridir. Pişmiş Taze Fasulye içeriğinde 11,82 Karbonhidrat(g), 2,84 Protein(g), 0,42 yağ(g), 4,80 lif(g), 1,50 Sodyum(mg), 219,00 potasyum(mg), 66,00 Kalsiyum(mg), 949,50 A Vitamini(ui), 14,55 C Vitamini(mg), 0,98 ve Demir barındırır.
Taze fasulye K vitamini içermektedir. K vitamini ise kemik sağlığının bir şifresidir. Güçlü kas ve kemik yapısına sahip olmak isteyenlerin öğünlerine ekleyeceği taze fasulye, kişilerin kemik sağlığını korur. Taze fasulye protein içerdiği için güçlü bir bedene sahip olmanızı sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri