Her ne kadar doğal olsa da bal, reçel, pekmez gibi tatlı gıdalardan da uzak durulması gerekmektedir. Margarin ve tereyağı da diyabet hastaları tarafından tüketilmemelidir. Şeker hastalığına sahip kişilere önerilen diyet listelerinde genel olarak sağlıklı karbonhidratlar da vardır.
M Life diyabetik dört meyve reçeli, şeker hastaları için özel olarak reçelin tadından mahrum bırakmamak için üretiliyor. Şeker hastaları için özel olarak üretilen diyabetik dört meyve reçeli içerisinde şeker bulunmuyor. İçerdiği yoğun meyve tadıyla normal reçellerden bir farkı da yok.
Kahvaltıda börek, hamur işleri, reçel ve bal gibi basit şeker içeren besinlerden uzak durun. Bu tarz besinler; hızla glikoza çevrilip kan şekerinizi yükseltir.
Diyabetik reçel doyumluk değil, tadımlıktır. İçeriğindeki fruktoz şekerin başka bir türevi olduğundan zararlıdır. Diyabet hastalarına bizim tavsiyemiz, nefsi köreltmek için kahvaltıda 1-2 çay kaşığı kadar reçel tüketmeleri.
İçinde işlenmiş şeker bulunmayan şeker ilavesiz reçel ürünlerinin şeker tadı meyvelerin doğal aromasından gelmektedir. Diyabet hastalarının da rahatlıkla tüketebileceği şekersiz reçel ürünleri, lezzeti ve aroması ile her yaştan insanın keyifle tüketeceği bir üründür.
İlgili 21 soru bulundu
Şeker hastaları kendilerine tatlı yaparken özellikle şeker oranı yüksek meyveleri sütle kombinleyebilirler. Bu şekilde yapılan tarifler şeker ilaveli veya tatlandırıcı ilaveli tatlıya göre daha sağlıklıdır. Kuru kayısı, kuru incir, kuru hurma ve muz, sütlü tatlılarda şeker ve tatlandırıcı yerine kullanabilir.
Şekersiz reçel, içerisine şeker ilave edilmeksizin üretilen düşük kalorili reçel çeşididir. Şekersiz çilek reçeli en sık tercih edilen şekersiz reçel çeşidi olsa da, hemen her meyve ile şekersiz reçel üretilebilmektedir.
Şeker Hastaları için Vişne Reçeli
Ayrıca doğallıktan da ödün vermez. Bu nedenle de diyabet hastalarının vişne reçeli seçerken tereddüt etmeden bu ürünü satın alması mümkündür. Siz de sevdikleriniz ya da kendiniz için mutlaka diyabetik reçel alternatifini düşünmelisiniz.
DİYABETLİLER İÇİN İYİ BİR ARA ÖĞÜN
Diyabet hastalarının vişneyi tercih edebileceğini belirten Destereci, “Vişne düşük glisemik indekse sahip olması sebebi ile kan şekerinde ani yükselişe sebep olmaz, bu yüzden diyabetikler için iyi bir ara öğün alternatifidir” ifadelerini kullandı.
Ayva reçeli, doktorların özellikle tüberküloz hastalığında önerdiği çok şifalı bir besindir. Ayva pişirilerek yendiğinde çok daha faydalı bir besindir. Ayvanın yazdığımız tüm şifalarına reçeli de sahiptir ve özellikle göğüs hastalıkları için uzmanlar tarafından önerilir.
Balın doğal bir şeker ve karbonhidrat olması kan şekerinizi etkilemesi olağandır.Sofra şekeri ile karşılaştırıldığında, balın daha düşük bir etkiye sahip olduğu görülmektedir. Bazı araştırmalar bal yemenin insulin seviyesini yükseltirken kandaki şeker oranını azaltabileceğini göstermektedir.
Ancak tek başına tüketilen incir, muz, üzüm gibi meyveler kan şekerini çok hızlı yükselteceği için risk oluşturuyor.
DOĞRU: Kan şekerinin ve günlük alınan kalori miktarının kontrol altında tutulması koşulu ile diyabet hastalarının tatlı yemesinde bir sakınca yoktur.
Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılan araştırmaya göre şeker hastalarının günde 1 kase yoğurt tüketmesi diyabet riskini azaltır ve kan şekerini de düşürür.
* Yüksek oranda lif içermesi nedeniyle mercimek, şeker hastaları için değerli bir besindir. Çünkü insülin ve kan şekerini düşürür.
Örneğin bir elmayı tüketirken geçen süre zarfı 1 kuru inciri tüketirkenden uzun olduğu için elma kan şekerini daha yavaş yükseltmektedir.
Aynı şekilde portakal, çilek, erik, armut, çarkıfelek meyvesi, elma, guava meyvesi, avokado, kiraz gibi meyveler glisemik yük ve glisemik indeksi düşüktür. Böylece şeker hastalarının beslenmesi için en uygun meyvelerdir.
Kompleks karbonhidrat içeren besinler: Kurubaklagiller, sebze, meyve, bulgur, yulaf ve tam buğday unundan yapılmış gıdalar, keten tohumu, müsli, posa içeren besinler. Posa kan şeker dengesini en iyi sağlayan besindir.
İçerdiği yüksek lif oranı sayesinde sindirimi hızlandırır ve kolaylaştırır.Bağırsakları yumuşatır. Kabızlığı giderir.Vücuda kuvvet ve enerji verir.Bedensel ve zihinsel yorgunluğu giderir.Halsizliğe ve unutkanlığa iyi gelir.Öksürük ve boğaz ağrılarına iyi gelir.Nezle ve bronşite faydalıdır.
Reçeller neden küflenir ve şekerlenir? Sıcaklığı, doğru saklamamak, içerisine ıslak kaşık vs daldırmak, doğru koşullarda muhafaza etmemek... Bunların hepsi şekerlenme ve küflenmeye neden olan nedenler. Reçeller oldukça hassas yapıda oldukları için mutlaka doğru ısılarda saklanmalılar.
Elma suyu kaynatılırken çilekler başka bir kabın içerisine alınarak temizlenir. Temizlenmiş olan çilekler istek doğrultusunda kesilerek ya da bütün olarak elma suyunun içerisine pekmez ile birlikte atılır. Yavaş yavaş kıvam almaya başlayan çilek reçeli kişinin kendi kıvam şekline geldiğinde ocaktan alınır.
Her ne kadar doğal olsa da bal, reçel, pekmez gibi tatlı gıdalardan da uzak durulması gerekmektedir. Margarin ve tereyağı da diyabet hastaları tarafından tüketilmemelidir. Şeker hastalığına sahip kişilere önerilen diyet listelerinde genel olarak sağlıklı karbonhidratlar da vardır.
Protein miktarı, peynirin çeşidine bağlı olarak değişir.100 gram süzme peynir 12 gram ,eski kaşar peyniri 26 gram ,tam yağlı beyaz peynir 16 gram protein içerir ( kaynak : TURKKOMP ). Peynir hem düşük karbonhidrat hem de yüksek protein içermesi sayesinde kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı olur.Ayrıca içerdiği ...
Diyabet hastalarının kaçınması gereken yiyecekler
Kolesterol: Yüksek yağ içerikli süt ürünleri, hayvansal proteinler, yumurta, kabuklu deniz ürünleri ve sakatatta bulunur. Günlük tüketim 300mg'ı geçmemelidir. Tuz: Bir çay kaşığından (2300 mg sodyum) fazla tüketilmemelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri