Fazla şeker hem sizi ağırlaştırır, hem de beyin fonksiyonlarınızı kilitler. UCLA Üniversitesi'nde yapılan araştırmalar fruktozun beyin aktivitelerini yavaşlattığını, hafızayı zayıflattığını ve insanı aptallaştırdığını gösteriyor.
Doymuş yağ: Harvard'da yapılan araştırmalar doymuş yağ oranı yüksek beslenmenin beyin fonksiyonlarına zarar verdiğini gösteriyor. Düşük karbonhidratlı diyetler ve asitli içecekler. Cips, pizza ve hamur işleri: Fast food çocukları aptallaştırıyor mu? Evet, araştırmalarda da bu kanıtlandı..
Yemek yedikten sonra da bir yudum soğuk su iç. Bunda fayda vardır. Yemekte hoş olmayan çeşide gelince; kızartma ile haşlama, kırmızı et ile balık, kurutma ile taze, et ile süt, yumurta ile et, baklagiller ile balık bir arada yemek doğru olmayan karışımlardır. Su içmek yemek üzerine susuzluğu giderir.
- Kan yapan ve çoğaltarak rengi güzelleştiren gıdalar: Nohut, rafadan yumurta, et suyu, reyhan ile reyhandan elde edilen içecek ve incir. - Kanı temizleyen gıdalar: "itrifîl-i sagîr" (yaprak) ve "helilec murebbai" (meyve bazlı jelatin).
İBN-İ SİNA'NIN CİNSEL GÜCÜ ARTIRMAK İÇİN ÖNERİSİ
Yemekten önce bir miktar spor yapın. Öncesinde ve sonrasında dinlenin. Yemekten sonra hareket etmeyin. Tek cins yemek ile yetinilmemeli, farklı yemekler yenmeli.
İlgili 27 soru bulundu
tik devrin ve eski İslâm hekimlerinin şeker hastalığının tedâvisi için hasta lara kabak suyu, ekşi nar suyu, reybas (mayhoş bir bitki) şerbeti, erik, üzüm koruğu ekstresi, inek sütünden kaymağı alınarak yapılan ekşi ayran verilmesini tavsiye ettiklerini belirtmektedir.
Kuru baklagiller, yeşil yapraklı sebzeler, tahin, pekmez, pazı ıspanak, roka, muz, elma armut, kuru erik, kırmızı üzüm kansızlığa iyi gelir. Kırmızı et türleri, ıspanak, pazı, pekmez, balık, elma, tavuk ve yeşil yapraklı sebzeler, demir içeren besinlerin başında gelir. Balık ürünleri de kansızlığa iyi gelmektedir.
Ayrıca midenin gıdaları sindirme süreçlerini bozabileceği ve hazmedecek gıdaların kalitesini azaltabileceği için de yemek yerken, hatta hemen öncesi ve sonrasında su içmemenizde fayda var. Prensip olarak yemekten yarım saat önce ve yarım saat sonrasına kadar su içmeyin.
1- Sabahları kahvaltı yapmadan önce 1 veya 2 bardak su içmek, toksinlerden kurtulmanızı ve metabolizmanızı hızlandırmayı sağlayacaktır. 2- Atık maddelerin idrar yoluyla dışarı çıkmasını sağlar. 3- Cildin kuruluğunu alarak, nemlenmesini sağlar. 4- İç organlarının sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olur.
Gün içinde almanız gereken suyu öğünlerden yarım saat öncesine kadar tamamlayabilirsiniz. Yemekten önceki yarım saate kadar olan süre, su içmek için doğru saat aralıkları arasında yer alıyor. Yemekten 1 saat sonra su içmek de yine uygun zaman aralıklarından biri.
New York'ta bulunan Mount Sinai Tıp Merkezi'nde yapılan araştırmaya göre zengin karbonhidrat diyeti yapanların beyninde diğer diyet yapan insanlara göre yüzde 5 civarında bir daralma gerçekleşiyor. Yüksek karbonhidrat beynin hafıza bölümünün gelişmesini engelliyor.
Hamur işlerinin zararları
Büyük ölçüde şekerli besin ve rafine karbonhidrat içeren bisküvi, kek, hamur işi gibi yiyecekler tüylenmeyi arttırabiliyor. Yüksek glisemik endeksleri sebebiyle bu besinler çabuk enerji salınımına ve sonrasında insülin direncine neden olabiliyor. İnsülin, kan şekerini düzenleyen bir hormondur.
Çiğ hamur yerseniz hastalanabilirsiniz. Mikroplar sadece un pişirildiğinde ölür. Sizi hasta edebilecek bileşenlerden diğeri de hamurda bulunan çiğ yumurtadır. Çiğ ve az pişmiş yumurtalar gıda zehirlenmesine neden olan Salmonella mikrobu içerebilir.
Tahılın öğütülmesi ve unun ağartılması gibi işlemler zararlı mikropları öldürmez; marketten satın aldığınız unlarda veya un karışımlarında zararlı mikroplar bulunabilir. Çiğ hamur yerseniz hastalanabilirsiniz.
Tüm mayalı hamurları, ağzı kapalı bir kabın içerisine yerleştirerek buzdolabında saklamanızı öneririz.
Hamurda ön mayalama veya yoğurma kabında mayalanma işlemi yapmıyoruz. Ben akşam 23.00 de yoğurdum. Sabah 09.00 da poğaçalarımı hazırladım. Poğaçaları hazırlamak istediğinizde, buzdolabından çıkartın.
Makarna, kek vb. hamur işleri: Canınız durmadan makarna veya hamur işi çekiyorsa yeterli protein ve yağ almıyorsunuz demektir. Kırmızı et, beyaz et, baklagiller, süt, yoğurt, kabak çekirdeği gibi protein içeren gıdalara yönelip salatanıza biraz daha fazla zeytinyağı ekleyebilirsiniz.
Barsaklarda bakterilerin yaptığı biotinden de yararlanırız. Çiğ yumurtada bulunan “avidin” in olumsuz etkisi, salmonella riski ve pişmemiş nişastanın yaratacağı sindirim güçlüğü nedeniyle çiğ hamur, çiğ kek ve kurabiye yemek çok sağlıklı bir yöntem değildir.
Pişmemiş Unun Zararları
Bu yüzden un kullanarak elde edilen yiyecek yüksek ısı kullanılarak pişirilmesi gerekmektedir. Noravirüs ve hepatit A gibi virüsler pişmemiş unla ilgi gıda salgınları ile ilişkilendirilmiştir. Küçük çocuklar, yaşlılar, bağışıklık sistemi zayıf olanlar için yaşamı tehdit edebilir.
Birlikte, pişirme gerektirmeyen ve yenilebilir kurabiye hamuru yapacağız. Kurabiye yaparken hazırladığınız hamurun tadına bakmayı seviyorsanız, bir de bu kurabiye hamuru tarifini deneyin. Yumurtasız olarak hazırlandığı için yemesi tamamen güvenlidir. Ayrıca, oldukça pratik bir lezzettir.
Hamur kızartması, kalorisinin büyük kısmını yağ ve karbonhidrattan aldığı için diyetteyken tüketilmemesi gereken yiyecekler arasında yer alır. Üstelik yapımı için kızartma aşamasına gerek duyulduğundan, yağ içeriğinin büyük kısmı vücuda zararlı yağ asitlerinden oluşur.
Un zeytinyağı ve bal karıştırılarak bir hamur haline getirilir. Elde edilen bu hamur et ezilmesi ve morarma olan bölgeye koyulur. Bu şekilde yaklaşık olarak 15-20 dakika bekledikten sonra şişlik olan bölgede hızlı bir şekilde iyileşme görülmektedir.
Aşırı karıştırmayı bırakırsanız, hamurunuzun dalgalandığını ve aşırı derecede gergin olduğunu fark edeceksiniz. Maalesef sorunu çözen yok. Ekmek bir kez fazla yoğrulursa, onu kurtarmak mümkün değildir ve en iyisi tamamen yeni bir parti başlatmaktır.
Gereğinden fazla alınan protein, vücutta asit artık bırakır ve kemiklerden kalsiyum çekilmesine, böbreklere yük binmesine, bağırsak florasının bozulmasına yol açmaktadır. Bu tip diyetlerde başlarda kısa sürede kilo kaybı sağlansa da metabolizmanın bir süre sonra yavaşlamasıyla kilo kaybı durmaktadır.
Undan bahsedecek olursak, aynı şeker ve tuz gibi gereğinden fazla tüketildiğinde oldukça zararlıdır. Beyaz un oluşum aşamasına kadar birçok işlemden geçtiği için posa, vitamin, mineral neredeyse yok denecek kadar azdır. Aynı rafine şeker gibi hızla emilip kana geçiyor ve kan şekerinde ani dalgalanmalar yaratmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri