Yüksek kan şekerini hızlı bir şekilde düşürmek için sabah ve akşam olmak üzere yeşil çay tüketimi önerilir.
Şekerin yükselmesi halinde bol su içilmelidir. Bu sayede kan içerisinde yer alan şekerler, idrar yolu ile dışarı atılmış olacaktır. Aynı zamanda şekerin yükselmemesi için egzersizler yapılmalıdır. Kan şekerinin yükselmesi durumlarında kan içerisinde yer alan şekerler, enerji ile de alınmış olurlar.
Düzenli olarak egzersiz yapın: Egzersiz, şeker seviyesini düşürmeye yardımcı olur ve aynı zamanda kilo vermenize de yardımcı olur. Sağlıklı bir diyet takip edin: Özellikle yüksek miktarda tatlı ve şekerli yiyeceklerden uzak durun. Bunun yerine meyve, sebze, tam tahıllı ekmek ve et gibi sağlıklı yiyecekleri tercih edin.
Egzersiz Yapmak
Sonuç olarak glukoz (kan şekeri), kandan insüline dirençli hücrelere geçemez, kan şekeri yükselir. Düzenli spor yapmak ise vücut hücrelerinin, insüline daha çok cevap vermesini sağlar. Ayrıca egzersiz sırasında kullanılan kaslar, enerji kaynağı olarak glukoz tükettiğinden kan şekeri düşer.
Yapılan çalışmalara göre limonlu su tüketmek insülin seviyesini de düşürerek Tip 2 diyabet oluşumu önlemeye yardımcı olur.
İlgili 39 soru bulundu
Su içmek idrar yapımını artırdığından kanda bulunan yüksek miktardaki şekerin bir kısmının atılmasına yol açar. Böylece su içmek şekeri düşürür. Bu nedenle şeker hastası olanlar kan şekerinin dengelenmesi için günde en az 2,5 litre su içmelidir.
Elma sirkesi de kan şekerini düşürmede güçlü bir etkiye sahiptir. Sirkenin kan şekeri ve insülin seviyeleri için çok sayıda faydası olduğu çalışmalarda gösterilmiştir.
Yukarıdaki bilgiler ışığında kan şekerinin 300 seviyesine ulaşması durumunda kan şekerinin çok yüksek bir seviyeye ulaştığını söyleyebiliriz. Bu durumda kişinin en yakın sağlık kurumuna gitmesi uygun olacaktır.
140 ila 200 mg/dl arasında tokluk kan şekeri bulunuyorsa kişi gizli şekerdir. Ayrıca bu değer 200 mg/dl üzerine çıkıyorsa diyabet tanısı konulabilir. Bu sebeple tokluk kan şekeri değerinizi mutlaka bir uzman doktora göstermeniz gerekir.
Narenciye, kan şekerini ananas, karpuz gibi etkilemediği için düşük glisemik indeksli meyveler olarak kabul edilir. Portakal, greyfurt, mandalina gibi turunçgiller, güçlü antidiyabetik özelliklere sahiptir. Kefir ve yoğurt alımı, kan şekerini kontrol etmeye yardımcı olabilir.
Buna göre, 400 oldukça yüksek bir rakamdır ve hayati tehlike söz konusu olabilir. Böyle bir durumla karşı karşıya kalındığında, acil olarak en yakın sağlık kuruluşuna gidilmelidir. Çünkü uzun süre müdahale edilmediğinde, kalp krizi, felç, beyin damarlarının tıkanması ve beyin kanaması gibi durumlar meydana gelebilir.
Bu noktada sarımsaklı yoğurt, şekeri düşüren özel bir formülü içerisinde barındırır. Bu doğal formülü sayesinde şeker hastaları, sarımsaklı yoğurdu sıklıkla tüketmektedir.
İnsülin kullanılması için belirli bir kan şekeri seviyesi yoktur. İnsülin kullanma kararı hastadan hastaya göre değişir. Örneğin kan şekeri 250 olup hiçbir şikayeti olmayan bir hastada insüline gerek duyulmazken, kan şekeri 250 olup ciddi hiperglisemi bulguları olan bir başka hasta için insülin kullanmak gerekebilir.
Limon gibi karbonhidrat içerir. Yenildiğinde vücutta şekere dönüştüğü için şekerimiz yükselir. Süt grubundan yoğurt ve süt meyve yerken yanında tüketilmesi önerilen bir besin grubudur. Yani meyve şekerinden dolayı ortaya çıkacak şekerin, kan şekerimizin daha yavaş yükselmesine fayda sağlar.
Limon, tarçın, tahin ve sarımsak şeker hastalığına iyi gelir mi? Limon, tarçın ve sarımsağın kan şekerini düşürebileceği iddiasının bilimsel karşılığı yoktur ve ispatlanmamıştır.
Bol su içeceksiniz, doğal köy tereyağı yiyeceksiniz, kalp krizini önlediği gösterilmiştir. Doğal zeytinyağı, az pişmiş yumurta tüketeceksiniz. Yumurta, şeker hastalığını da önler. Kalp krizinin temelinde şişmanlık ve şeker hastalığı yatar” diye konuştu.
Yoğurt ana öğünlerde tüketilebileceği gibi, ara öğünler için de doyurucu ve kan şekerini dengelemeye yardımcı bir seçenektir.
- Sirkeli su içmek metabolizmayı hızlandırdığı gibi yağ yakılmasını da sağlıyor. - Güçlü bir antioksidan olan sirkeli su vücutta detoks etkisi yaratır. - Su ile seyreltilerek içilen sirke mide rahatsızlıklarını önler. - Düzenli sirkeli su içildiği takdirde bağırsak hareketleri de düzenlenir.
Diğer yandan sabah uyanınca sirkeli su içmek de en çok merak edilen konular arasındadır. Bu noktada sabahları aç karnına içilen sirkeli suyun, vücut direncini artırdığını ve hastalıklara karşı koruma sağladığını söyleyebiliriz. Ayrıca yağ yakımını hızlandırarak kilo vermeyi destekler.
Bu nedenle özellikle şeker hastalarına günde 3 diş çiğ sarımsak tüketmeleri önerilir. Süt: Sütte bulunan yağ asitleri kan şekerini düşürücü özelliğe sahiptir. Her sabah ve akşam içilen bir bardak süt, kan şekerini düşürmekte en iyi yardımcıdır.
Tarçın, tip 2 diyabeti yönetmeye iki farklı şekilde yardımcı olur. Tip 2 diyabetlilerin kan şekerinde düşmeyi sağlayabilir. Bir de insülin direncini engellemeye yardımcı olur. Araştırmalar, tarçının açlık kan şekerini yüzde 29 düşürdüğünü belirtiyor.
Araştırmalar, günlük yeşil çay tüketiminin yüksek kan şekerini düşürmeye yardımcı olduğunu belirlemiştir. Bu nedenle diyabet veya hiperglisemiden şikayetçi kişiler için önerilir. Bu içeceği hazırlamak için bir bardak sıcak suya yaklaşık 2 yemek kaşığı yeşil çay ekleyin ve 15 dakika bekletin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri