Buzdolapları tatlıları soğuttuğu için şekerlenmesine neden olacaktır. Yani şerbetli tatlınızı buzdolabına koyduğunuzda tatlınıza büyük kötülük yapmış oluyorsunuz. Bu nedenle tatlınızı temiz, kuru ve güneş almayan bir yerde saklamanız gerekir. Böylelikle tatlınızın bayatlamasını ve şekerlenmesini önlemiş olursunuz.
Zira dondurucuda saklandıktan sonra çıkarıp servis etmek istediğinizde sulanma yapar, doku ve tat olarak kötü bir lezzet ve kıvam sunarlar. Bu sebeple onları mümkün olduğunca buzdolabında saklamalı ve en kısa zamanda (3 gün içinde) tüketmelisiniz.
Fırından çıkan sıcak şekerpareleri tamamen soğumaya bırakalım ve hava almayan bir kaba koyup buzluğa koyalım.
Şekerpareleri önceden yapıp birkaç gün kuru halde bekletebilirsiniz, yiyeceğiniz gün şerbetini hazırlayıp sıcakken soğuk şekerparelerin üzerine dökerseniz, yaklaşık 2 saat kadar bekledikten sonra tatlınız yemeye hazır hale gelecektir. Kuru halde beklediği için de tazeliğini de korumuş olacaktır.
İlgili 31 soru bulundu
Şerbetli Tatlılarınızı Buzdolabına Koymayın!
Tatlınızı buzdolabına koymak ona yapacağınız en büyük kötülüktür. Bu nedenle tatlılarınızı buzdolabına koymak yerine, kuru, serin ve güneş almayan bir yerde saklamanız daha uygun olacaktır. Böylece tatlılarınızın uzun süre tazeliğini kaybetmeden kaldığını göreceksiniz.
Şekerpareler fırından alınıp 2 dakika kadar bekletilir. Sonra ılık şerbet üzerlerine gezdirilerek dökülür. Tepsinin üzeri kapatılıp şerbeti çekmesi için soğumaya bırakılır. Afiyet olsun.
Yarım saat sonra şerbetini çeken tatlımız yenmeye hazır. 2 saat sonra ise şerbet tam emmiş olur.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dk kadar pişirin. Üzeri pembeleşmeye yakın olunca alın. Tam pembeleşmeyecek.
Şekerpareler piştiği zaman fırından çıkarıp 3 dakika bekletin. 3 dakika sonunda ılık olan şerbeti ( püf noktası; şekerpareler sıcak, şerbet ılık olmalı) şekerparelerin üzerine gezdirin.
Mesela şekerpare gibi kurabiyemsi tatlılarda şerbetin sıcak, tatlının da sıcak olması gerekiyor. Hatta tepsiyle üzerini kapatıp şerbetin iyice içine işlemesini sağlamalısınız.
Revani buzdolabına konur mu? Şerbetli tatlılar soğukta şekerlenirler. Bu yüzden revani buzdolabında şekerlenecektir. Soğuk ve kuru ortamda saklamanız revaniniz için daha iyi olacaktır.
Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır? İlk olarak yoğurt, sıvı yağ, yumurta, tuz, kabartma tozu, vanilya ve un hamur yoğurma kabında güzelce yoğrulur ve el ile istenilen şekil verilir.
Rende veya kalbur üstünde açıp ceviz koyalım ve kapatalım. Tepaiye dizip 180 derece fırında güzelce kızarana kadar pişirelim. Soğuyunca 10'lu gruplar halinde paketleyip buzluğa kaldıralım.
Pişen şekerpareler başka bir tepsiye alınır ve ılık şerbet dökülür. Soğuduktan sonra kapağı kapalı olarak bir gece dinlendirilir. Ara sıra kontrol edebilirsiniz. Afiyet olsun..
Şekerpare hamuru neden dağılır? Şekerparenin fırından erken çıkartılması dağılmasına sebep olacaktır. Şerbet tam olarak kıvam almadan şekerparelerin üzerine dökülürse şekerpareleriniz dağılacaktır.
En önemli püf noktası şerbetin soğuk, şekerparelerin sıcak olması. Lezzetin ve kıvamın tam olması için bu kuralı atlamayın. Şerbeti döktükten sonra üzerini başka bir fırın kabı veya tepsisi ile kapatıp, kendi sıcağı ile bekletin. Arzunuza göre üzerine hindistan cevizi veya antep fıstığı dökebilirsiniz.
Tatlınız sıcaksa soğuk şerbet, tatlınız soğuksa da mutlaka sıcak şerbet ilave etmelisiniz. Soğuk tatlı - soğuk şerbet ya da sıcak tatlı - sıcak şerbet olduğu durumlarda tatlı kolay kolay şerbetini çekmez.
Özellikle şekerpare soğuduktan sonra servis edilmelidir. Şekerpare pişerken üzerine fındık içi ve ya antep fıstığı içi konulabilir. İsteğe bağlı olarak şekerparenin şerbeti döküldükten sonra biraz beklenir. Beklemenin ardından şekerparelerin üzerine toz antep fıstığı ve ya toz fındık da serpilebilir.
Şeker pare şerbeti kaç dakika kaynatılır? Kaynadıktan beş dakika sonra altı kapatılarak ılınmaya bırakılır. Şekerpare Hamuru Tarifi: Yeterince büyük ve yayvan bir kapta, pudra şekeri, buzdolabından yarım saat önce çıkarılıp yumuşamış tereyağıyla birlikte bir çırpıcı kullanılarak karıştırılır.
Şerbetinizin dökmeden önce soğuk olduğuna dikkat etmelisiniz. Soğuk olan şerbet için sıcak olan bir Revani keki gerekmektedir. Şerbetli tatlıları buzdolabı yerine oda sıcaklığında bulundurmalısınız. Buzdolabında tutulan Revani şekerlenir bu yüzden mutlaka dikkat edilmelidir.
Klasik revani tatlısının kek kısmında süt yerine yoğurt kullanılır ve şerbetinde süt kullanılmaz.
Muhallebi ve muhallebi içeren (kek, pasta gibi) gıdaları da muhallebi dondurulup çözdürüldüğünde kıvamından çok şey kaybettiği için dondurarak saklamamakta fayda var. Poğaça, kek, kurabiye, çörek, börek, katmer, vs. gibi tüm hamur işlerini dondurarak 6 aya kadar saklayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri