Türkiye' de eğitim kurumlarından alacağınız hiçbir sertifikanın uluslararası geçerliliği yoktur. Alacağınız sertifikaların uluslararası denkliği vardır denebilir.
Europass sistemi meslekli yeterlilik belgelerinin sadece yurtiçi değil aynı zamanda yurtdışı geçerli olmasını da sağlamaktadır. Bu sayede Türkiye'de aldığınız bütün mesleki yeterlilik belgeleri Avrupa ülkeleri ve Europass'i kabul eden bütün ülkelerde geçerli olmaktadır.
Uluslararası geçerli sertifikalar, uluslararası eğitim standartlarına uygun bir şekilde eğitim alındığını kanıtlayan belgelerdir. Akreditasyon kurumlarınca verilen bu belge sayesinde sertifika alan kişi dünyanın tüm ülkelerinde sertifikasını kullanabilmektedir.
Küresel Standartlar: Üniversite onaylı sertifikalar, genellikle uluslararası standartlara uygun olarak tasarlanır ve değerlendirilir. Üniversiteler ve eğitim kurumları, programları uluslararası kabul gören standartlara göre oluşturur. Bu da sertifikaların uluslararası düzeyde tanınmasını ve geçerliliğini sağlar.
Sertifikalar, sahip olduğunuzu söylediğiniz becerilere sahip olduğunuzu potansiyel işverenlere veya mevcut işvereninize kanıtlamanız için bir yol sunar. Sadece bildiklerinizi test etmezler, aynı zamanda görevlerin nasıl gerçekleştirileceğini ve problem çözmeye nasıl yaklaşılacağını da test ederler. Örnek olarak bir .
İlgili 22 soru bulundu
Ancak Europass sertifika ekleri Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) kontrolünde ve Avrupa Parlemantosu ve Konseyi tarafından tanınmış bir kurumdur. Europass sertifika ekleri size bu sertifikanın Avrupa Birliği ülkelerinde geçerli olduğunu söyler.
Hayır sertifikaların bir zamanaşımı ya da geçerlilik süresi yoktur. Ömür boyu geçerlidir.
Sertifika, bireyin eğitim ve kariyer yaşamında istihdam olanaklarını sağlayan en önemli belgelerden biridir. Söz konusu sertifikalar sayesinde bireysel gelişimin büyük ölçüde sağlanmasının yanı sıra birçok meslekî adımın atılması da mümkündür.
Evet, sertifika ile işe girilir. Ancak bazı durumlarda mümkün olmayabilir.. Örneğin sosyal medya yöneticiliği gibi üniversitelerde bölümü olmayan bir sertifika programına katıldıktan sonra sosyal medya yöneticiliğini meslek olarak yapabilirsiniz.
Üniversite onaylı sertifikalar, bir kişinin sahip olduğu bilgi ve becerileri belgelediği için işverenlerin işe alım sürecinde öncelik vermesini sağlar. Bu sertifikalar aynı zamanda, bir kişinin kariyerinde yükselmesine ve daha yüksek maaşlar kazanmasına da yardımcı olabilir.
Evet, alacağınız sertifikaların Uluslararası denkliği bulunmaktadır. Dünyanın tüm ülkelerinde geçerlidir.
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan onaylı özel kurslarda eğitim alan herkes kendi işyerini açabilecek.
Dolaşım belgeleri (ATR – EUR1), Menşe Şahadetnamesi, Kontrol Belgeleri, Konsolosluk Faturası, Uygunluk belgesi, Sağlık Sertifikası, Veteriner sertifikası, Helal Belgesi, Koşer Belgesi, Radyasyon Belgesi, Boykot / Kara Liste Sertifikası, A.T.A Karnesi.
Avrupa onaylı sertifikaların bir diğer adı da “Uluslararası Akreditasyonlu” sertifikalardır. Uluslararası Akrediteli eğitim programları sonucunda sahip olunan sertifikalar, uluslararası alanda bir geçerliliğe sahiptir.
Sertifika ve katılım belgesi, her ikisi de bir eğitim programına katılımı belgelemek için kullanılan resmi belgelerdir.
Sertifika bireylerin kendilerini geliştirdikleri alanları ispatlamak için kullandıkları bir referans belgesidir. Genellikle iş hayatında alınan kurslar veya meslek edinmek için alınan eğitimlerin belgelenmesi için kullanılır.
Geçerlilik: e-Devlet onaylı sertifikalar, dijital olarak imzalanan belgelerin yasal geçerliliğini sağlar. Bu sertifikalarla elektronik ortamda yapılan işlemler hukuki açıdan kabul edilir.
Üniversite onaylı sertifika, iş görüşmelerinde kişinin güvenilir ve geçerli bir eğitim aldığını kanıtlamasını sağlar. İstediği alanda sertifika almak isteyen kişilerin mutlaka üniversite onaylı veya MEB onaylı sertifika alması gerekir. Çünkü bu sertifikalar resmi kurumlar tarafından onaylandığı için geçerli olur.
Hasta kabul sertifika eğitimi alan kişiler hastanelerin yanı sıra muayenehanelerde ya da polikliniklerde de kolaylıkla iş bulma imkanını elde etmiş olmaktadır. 30 günlük bir hasta kabul eğitimi programına katılarak alınacak olan belge aynı zamanda diş kliniklerinde de çalışmak için gerekli bir belgedir.
Kursları ve sertifikaları öz geçmişe dahil ederken önemli olan, başvuracağınız işe yönelik olarak seçici davranmanız ve başvuracağınız pozisyonla ilgili kursları ve sertifikaları CV'nize yazmanızdır.
Sertifikaların e-Devlet üzerinde görünmemesi sertifikanın geçersiz olduğu anlamına gelmez. Çünkü e-Devlet, sertifikalar için bir onay mekanizması değildir. Sertifikanın geçerliliği, sertifika veren kurumun itibarına ve sertifikanın ilgili alandaki kabul görmüş standartlara uygunluğuna bağlıdır.
Sertifika programlarının süresi Diploma Programlarının süresine göre daha azdır. Sertifika programları 4 ile 24 hafta arasında, diploma programları 24 ile 52 hafta arasında eğitim vermektedir. Program ücretleri de okullara ve ülkelere göre değişmektedir.
Sertifika kodu ya da başarı sertifikası alabilmek için yapılan sınavda en az 70 almanız gerekmektedir. Bazı derslerde sınavdan daha önemli olan ödev etkinliği bulunmaktadır.
Bu sertifika genelde 10 gün içinde elinize ulaşmış olur. Sertifikanız elinize ulaşır ulaşmaz, emniyet müdürlüğünden randevu almanız ve daha sonra sertifikanız ile sizlerden istenen belgeleri götürmeniz gerekir. Bu işlemleri tamamladıktan sonra sürücü kimlik kartınız bulunduğunuz adrese 15 gün içinde teslim edilir.
Sertifika alırken dikkat edilecek en önemli husus kurumları iyi seçebilmektir. Kişiye en çok faydası olan, tanınmış ve konusunda uzman bir kurum seçilmeli, sertifika geçerliliği mutlaka araştırılmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri