Selimiye Koyu'na girişte, batıya girmiş, Küçüven ve Sığ Burunların arasındadır. Doğa harikası bir koy.
Sığ bir deniz olduğu için çocuklu tatilciler de çok tercih ediyor Selimiye'yi. Deniz kenarındaki restoranların önünden dar bir yol geçiyor. Bu yolda yürüyüş yapıp sakinliğin keyfini çıkarmak lazım. Tekne turu bence mutlaka yapılmalı.
Selimiye yolunun sonunda bulunan liman, merkezde bulunan Selimiye Sahili aksine kum sahil şeridine sahiptir. Özellikle çocuklu aileler için sığ liman Selimiye içinde en çok tercih edilen deniz olanağıdır. Denize girmek için diğer bir seçenek ise güzide bir Selimiye koyu olan Cennet Koyudur.
Selimiye'nin çok uzun plajları yok, ancak berrak ve tertemiz denizi ve harika bir doğası var. Özellikle mavi tur tutkunlarının ve yatçıların en çok uğradığı mekânların başında yer alıyor.
Turunç Plajı ve Koyu
Çocukların ayaklarını rahatça basabilecekleri kumlar sizi bekliyor. Bunun yanında Turunç Koyu ve plajı ilk aşamada sığ olan denizi ile yine çocuklara uygun. Balıkların görülebildiği deniz, masmavi tonu ile büyüleyici.
İlgili 42 soru bulundu
Selimiye'de nisan-ekim ayları arasında rahatça denize girilebiliyor. Kış aylarında ulaşımın azalması ve sezonun kapanmasıyla Selimiye'de pek fazla ziyaretçi kalmasa da baharın ilk günlerinden kışa kadar Selimiye Otelleri ve Selimiye Pansiyonları boş kalmıyor.
Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı bir tatil köyü olan Selimiye, deniz kıyısına kurulu el değmemiş doğası ile pek çok kişiye ev sahipliği yapmaktadır. Selimiye'ye aileniz ile birlikte gelip eşsiz bir tatil yapabilirsiniz.
Çocuklu aileler için Bozburun iyi bir tatil rotası değil. Çünkü burada birkaç metrelik minicik bir halk plajı dışında sığ denizi olan bir sahil bulunmuyor. Platformdan girilen deniz ise teknelerin yanaşabileceği kadar derin.
Selimiye Marmaris, doğaya, denize ve huzura doyacağınız, tüm seneninyorgunluğunu atacağınız, zamanın yavaşladığı cennet gibi bir yerdir. Ege kıyılarında son yıllarda oldukça popülerleşen bir konumdadır. Tarihi çağlar boyunca korunaklı limanları ile denizcilerin sığınağı ve çeşitli medeniyetlerin yuvası olmuştur.
Bir başka muhteşem gün batımında Delikyol'dan izlenebilir. Karşınızda Selimiye solunuzda keçiler Selimiye'ye ulaşırsınız. Çam ormanları içinden biraz virajlı fakat inanılmaz keyifli bir sürüş ile Delikyol mevkiinde Datça Yolu ile birleşirsiniz ve işte Selimiye.
Selimiye, Muğla ilinin Marmaris ilçesine bağlı mahalle. Marmaris ilçe merkezine yaklaşık 35 km uzaklıkta deniz kıyısındadır. Halkı balıkçılıkla geçinir. Türkiye'nin önde gelen yat limanlarından Sığliman koyu da Selimiye'de bulunmaktadır.
Ülkemizin önde gelen yat limanlarında Sığliman koyuda Marmaris Selimiye de bulunmaktadır. Köyün adı aslında Osmanlı padişahı olan 1.Selim'den gelmektedir.
Havayolunu tercih edecekseniz bölgeye en yakın havaalanı Dalaman Havaalanı'dır. Yaklaşık 150 kilometre uzaklıkta. Buraya ulaştıktan sonra isterseniz servislerle isterseniz de şehir içi ulaşım imkânlarını kullanarak Selimiye'ye ulaşabilirsiniz.
(ﺳﻠﻴﻤﻴﻪ) i. (Dokunduğu yer olan İstanbul Üsküdar'daki Selîmiye adından) Beyaz, açık pembe, tahinî yollu, düz, çizgili veya fevkalâde güzel nakışlı şekillerde dokunan eski, makbul bir ipekli kumaş çeşidi [Selîmî de denirdi].
Selimiye Camiî, Osmanlı padişahı II. Selim döneminde Mimar Sinan'ın yaptığı ve Osmanlı'nın önceki başkenti Edirne'de bulunan bir külliyedir.
Selimiye inşaatı 1568'de başlatılmış, 27 Kasım 1574 günü açılması kararlaştırılmış, 1575 Yılında ibadete açılmıştır.
Marmaris; tatil olanakları, tarihi ve muhteşem doğasıyla ülkemizin görülmesi gereken yerleri arasında yer almaktadır. Marmaris'e 3-4 gün ayırmanız bölgenin tadını çıkarmak için yeterli olacaktır. Ancak çevrede bulunan eşsiz güzellikteki koylarda kaybolmak için bu süreyi dilediğiniz kadar uzatmanız da mümkün.
Karayolu ile Marmaris'e otobüsle vardıktan sonra, otogardan kalkan Bozburun ve Selimiye belediye otobüsleri veya özel minibüslerle yaklaşık 60 dakikada Selimiye'ye ulaşabiliyorsunuz.
Havayolunu tercih edecekseniz bölgeye en yakın havaalanı Dalaman Havaalanı'dır. Yaklaşık 150 kilometre uzaklıkta. Buraya ulaştıktan sonra isterseniz servislerle isterseniz de şehir içi ulaşım imkânlarını kullanarak Selimiye'ye ulaşabilirsiniz.
Dalaman Havaalanı Selimiye Arası 134 km olup Dalaman Havaalanı Selimiye Arası Transferiniz 2 Saat 5 dk sürmektedir.
Türkiye'nin gözbebeği Marmaris halı, bal, semt pazarları, hediyelik eşya dükkânları, butik otelleri, nefes kesen koyları, masmavi denizi, tertemiz havası, büyüleyici doğası, barlar sokağı, plajları ve tertemiz sokakları ile meşhurdur.
Hatta bu yüksek nem oranı nedeni ile sadece deniz aşırı ülkelerde yetişebilen birçok tropikal meyve, burada yetiştirilmektedir. 8 ay boyunca denize girilebilen Marmaris yazın 30-40 derece, kışın ise 10-15 derece arasındadır. Türkiye'nin genelinde kara kışın yaşandığı aylarda bile, Marmaris havası ılık ama yağışlıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri