Siğil aldırma işlemi esnasında genellikle lokal veya genel anestezi uygulanmaktadır. Bu nedenle hastalar çok az ağrı hissedebilir veya hiç acı hissetmeyebilir.
Siğil yaktırmak acıtır mı
Bu nedenle acı hissedilmez. Ancak yaktırma işlemi sonrası küçük kızarıklıklar görülebilir. Hekiminiz bunun gibi durumlar için en doğru yönlendirmeleri yapacaktır.
Siğil yakma işlemi (elektrokoterizasyon) yaklaşık olarak 5 ila 20 dakika arasında tamamlanır.
Kriyoterapi: Cilt tipik olarak kriyoterapiden bir veya iki hafta sonra iyileşir. Cerrahi çıkarma: Cilt genellikle cerrahi olarak çıkarıldıktan sonra birkaç gün ila bir hafta içinde iyileşir. Elektrocerrahi: Cilt tipik olarak işlemden sonraki bir hafta ila 10 gün içinde iyileşir.
Siğil tedavisi son derece hassas bir şekilde yapılmalıdır. Genel olarak dondurma ve yakma siğil tedavilerinin uygulandığı devlet hastanelerinde diğer yöntemler de uygulanarak kişi sağlığına kavuşturulur. Bu noktada randevu ile devlet hastanesinden siğil tedavisi desteği sağlayarak, siğil sorunundan kurtulabilirsiniz.
İlgili 34 soru bulundu
Siğil Yaktırma İyileşme Süreci
Siğil yaktırma ile tedavi sürecini tamamlayan bir hastanın iyileşme aşaması yaklaşık olarak 10 ila 15 gün arasındadır. Yakılan yer öncelikle kabuk bağlar ve yara bu noktada iyileşmeye başlar. Süre sonunda kişinin cildinde belli belirsiz bir iz kalabilir.
Lazerle ya da koterle yakılan siğiller tekrar çıkabilir. Burada uygulanan yöntemden ziyade kişinin bağışıklık sisteminin gücü önemlidir. Siğillerin yakılması tekrar çıkmayacağı anlamına gelmez. Lazerle de yakılsa kesin kurtuluş için hpv virüsü vücuttan atılana kadar tekrarlama olabilir.
Kriyoterapi tedavisi sonrası iyileşme sürecinde tedavi edilen bölge temizlenerek ve yarayı korumak için bir bandaj uygulaması yapılmalıdır. Bölge birkaç gün ağrılı ve şiş olabilir ve biraz ağrı veya rahatsızlık olabilir. Bunu önleyebilmek için reçetesiz satılan ağrı kesici ilaçlar kullanılabilir.
Siğil aldırma tedavi yöntemi özellikle saplı siğillerde ve kondilomlarda uygulanır. Kondilomun kök kısmı makas, neşter ya da koter ile kesilerek kondilom alınır. Kondilom kökünde kanama olursa dikiş ya da koter ile kanama durdurulur. Siğil yakma işleminde kullandığımız en avantajlı yöntem fraksiyonel lazerdir.
Siğil Yakıldıktan Sonra Banyo Yapılır mı? Yakıldıktan sonra bir süre banyo yapılması önerilmemektedir. Herhangi bir enfeksiyon ve iyileşme sürecinin yavaşlamaması adına en az 5-6 saat sonra önerilebilmektedir.
Siğillerin oluşumuna İnsan Papilloma Virüsü (HPV) neden olur bu virüsün tanımlanmış birçok türü vardır. Her bireyin bağışıklık sistemi HPV virüsüne farklı yanıt verir, bu yüzden HPV ile temas eden herkeste siğil oluşmayabilir. HPV virüsü temas yoluyla bulaşabilen bir virüstür.
Tedavi kısa sürmektedir ve hasta aşırı derecede ağrı hissetmez. Anestezi uygulanmadan yapılır.
Tedaviler 21 günde 1, 1-3 seans şeklindedir. Lazerle siğil tedavisi ağrılı bir işlem midir? Siğillerde ki hedef siğili besleyen damarlardır ve bu damarlar lazer sistemleri ile kurutulduğunda siğiller beslenememekte ve tedavi tamamlanmaktadır.
Kriyoterapi bazı yan etkilere neden olabilir. Tedavi sırasında ağrı ve sonrasında bazı hastaların cildinde skar adı verilen yara izi ya da renk değişikliği oluşabilir. Diyabetik ayak veya periferik arter hastalığı olan kişilerde siğiller kriyoterapi ile tedavi edilmemelidir.
Sorularının cevabı ise, her siğil HPV virüsü ile bağlantılıdır. Halk arasında bazı hayvanların siğil yaptığı yönünde söylenti olsa da bu gerçeği yansıtmamaktadır. Eğer vücudunuzda HPV bulunmuyorsa siğil çıkması tıbben imkansızdır.
Günümüzde hpv tedavisi için ortalama fiyatlar 600 TL ile 5.000 TL arasında değişmektedir.
Aktif siğili olanlar o bölgenin epilasyonu sırasında traş makinası, jilet, tüy dökücü krem ve sonrasında spatulayla kremi kazıma gibi virüsün yayılmasına neden olabilecek yöntemlerden kesinlikle kaçınmalıdır. Epilasyon için en uygun yöntem makasla kılları deriye yakın bir yerinden kesmektir.
Siğilin koparılması, jilet ile kesilmesi, ağda ile alınması virüsün hemen yakınındaki cilde tekrar bulaşmasına sebep olur. Virüsün bir çok çeşidi olduğu için virüs ile karşılaşma devam ettiği sürece farklı tiplerle de tekrar enfekte olunabilir.
Genital siğil varken ilişkiye girilir mi
Genital siğil varken ilişkiye girmek, Hpv virüsünün karşı tarafa bulaşmasına neden olur.
Siğil dondurma işlemi genellikle izle olmasından korkulan bölgeler için tercih edilir. Klasik elektrokoterizasyon tedavisine göre daha az iz kalması nedeniyle sıklıkla tercih edilir. Siğil yaktırmadan farklı olarak siğiller hemen değil, tedaviden bir süre sonra düşer.
Cilde yapılan işlemlerde cilt derinliği ne kadar fazla olursa iz kalma olasılığı o kadar fazladır. Siğil tedavisinde ya da et beni tedavisi sırasında derin yakılan lezyonlarda ya da derin yerleşimli lezyonlarda daha fazla iz kalacaktır.
Siğillerdeki siyah noktalar, kanamalara neden olabilen kan damarlarıdır. Çoğu siğil tıbbi tedavi yapılmaksızın 1-5 yıl içinde ortadan kalkar. Ancak büyük, çok sayıda siğiller veya hassas bölgelerde tedavi uygulanır.
VERRUTOL'ün içeriğinde bulunan, Dimetil sülfoksit (DMSO) nedeniyle, deride iritasyona neden olabilir.
Küçük Siğillerin Tedavisi
Siğiller esasında bulaşıcı bir virüsün belirtisidir. Eğer siğilin boyutu küçükse, yayılmasını durdurmak ve iyileşme sürecini hızlandırmak için siğilin üzerine koli bandı yapıştırılabilir.
Çünkü HPV virüsü 70 derecede ölür. Bu yüzden sadece siğili yok etmek değil virüsü de öldürmek için en iyi tedavi koter ile yapılır. Siğili yaktıktan sonra yanık dokuyu kazımak sonra da siğil tabanını koter ile tekrar yakmak gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri