Vize almanız için gereken belgeler arasında mutlaka iş yerinizden alacağınız maaş bodronuz ya da aylık gelirinizi gösteren evraklar bulunmalıdır. Ancak bu, çalışmayı bırakmış, şu anda işsiz statüsünde olan kişilerin vize alamayacağı anlamına gelmez. Çalışmayı bıraksanız dahi vize almanız mümkündür.
Çalışmayan Kişiler Vize Alabilir Mi? Evet, çalışmayan kişiler; ziyaret edilecek ülkeden geri dönüleceği, ziyaret amacı ve ziyaret süresi boyunca geçiminin sağlanabileceği gerekli belgelerle desteklendiği sürece, vize alabilmektedir.
- Tüm vize başvuru sahiplerinden, ülkemizde kalacağı süreyi kapsayan geçerli sağlık sigortası yaptırmaları şartı aranmaktadır. - Vizenin veya vize muafiyetinin Türkiye'de sağladığı kalış süresi, her 180 günde 90 günü geçemez.
Avrupa hukukuna göre seyahat eden herkesin Schengen ülkelerinde bulunduğu sürenin tamamını kapsayan bir sağlık sigortasına sahip olması gerekmektedir. Bu sigorta asgari belli bazı kriterleri yerine getirmelidir. nüshasının ibraz edildiği durumlarda, mutlaka ödeme yapıldığını gösteren belge eklenmelidir.
İlgili 32 soru bulundu
Sigorta, acil tıbbi yardım, hastane masrafları, acil tıbbi tahliye ve vefat durumunda geri dönüş masraflarını kapsar. Bu yüzden vize başvurusunda bulunurken sigorta poliçesi sunmak genellikle zorunludur.
Sonuç olarak zorunlu olsa da olmasa da uluslararası seyahatler sırasında sigorta güvencesi, yolcuların maddi kayıplarını güvence altına almak için işlevsel bir hizmettir. Seyahat sağlık sigortası yaptırmanın zorunlu olmadığı ülkeler arasında Amerika, Rusya, İngiltere, Dubai ve Kanada gibi ülkeler sayılabilir.
Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki konsolosluklar maliye polisi gibi çalışan kurumlar değildir. Yani adli sicil durumunuz dışında standart borç geçmişinizle direkt olarak ilgilenmezler veya borçlarınız vize için ayrıca bir engel teşkil etmez.
İşyerinden kaşe ve imzalı son 3 aylık maaş bordrosu. gerekmektedir.
Schengen vizesinin en rahat alındığı ülke hangisi? 2020-2023 verilerine göre, Litvanya Schengen vizesini en rahat veren ülke. Litvanya'nın vize verme oranı yüzde 98.7. Onu yüzde 98.4 oranıyla Estonya, yüzde 98.3 ile Finlandiya takip ediyor.
17‐ Çalışmayan kişiler için: Başvuru sahibinin sponsor sunması gerekir. Sadece anne, baba, eş sponsor olabilir. Masrafları karşılayan kişi (sponsor) tarafından yazılmış orjinal ıslak imzalı dilekçe, sponsora ait bütün iş evrakları ve banka evrakları ve varsa maddi durum evrakları olmalıdır.
İşe Yeni Başlayanlar İçin Schengen Vize Şartları Yeni işe başlamış, maaş bordrosu henüz çıkmamış vatandaşlarımız Schengen vize başvurularında Konsoloslukların istediği vize evraklarını genel anlamda tamamlayamamaktadır.
Çalışmayan, düzenli geliri olmayan anne ya da babası üzerinden emekli maaşı olmayan ev hanımları vizelerini birinci derece yakın akrabalarını vize başvurularında sponsor göstererek vizelerini alabileceklerdir.
Hangi Hallerde Yurt Dışına Çıkış Yasağı Verilmektedir? Yurt dışına çıkış yasağı bir adli kontrol tedbiri olması ve tutuklama kararına bir alternatif olarak düzenlemesi sebebiyle kişi için kuvvetli suç şüphesi, delil karartma yahut kaçma ihtimali gibi durumlar söz konusu olduğunda verilmektedir.
Ancak bu kanun maddesi Anayasa Mahkemesince iptal edildi. Şu an banka kredi borcu nedeniyle yurt dışı yasağı uygulanmamaktadır. Daha önce çıkış yasağı konulanlar ise kaldırılmaktadır.
Bu 90 gün kalış hakkı (duration of stay) giriş tarihinden son 180 gün içinde 90 gündür (bu 30 veya 60 gün de verilebilir). Maksimum 5 yıla kadar veriliyor. C tipi Schengen vizeniz ister 1 yıllık ister 2 yıllık ister 5 yıllık olsun, giriş tarihinden son 180 gün içinde sadece 90 gün kalış hakkınız vardır.
Vizeler kendi içlerinde bile çeşitli prosedürlere ayrılabilmektedir. Örneğin turistik bir vize almanız gerektiği sırada dil şartı aranmazken, çalışma izni vizesi için dil şartı aranmaktadır. Konsolosluklar, vize mülakatında yabancı dil seviyenizi yeterli görürse sınav belgesi istemeyebilir.
Vize Nasıl Alınır? Seyahat etmek istediğiniz ülkenin büyükelçiliklerine ya da konsolosluklarına, vize başvuru merkezlerine, havalimanında ve sınır kapılarında konumlandırılan resmi gişelere müracaat ederek, vize başvurunuzu oluşturabilirsiniz. Bazı ülkeler için internet üzerinden çevrimiçi başvuru da yapabilirsiniz.
Yabancılar, tıpkı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları gibi özel sağlık sigortası yaptırabilir. Ancak ilk etapta oturma izni ya da diğer bir adıyla ikamet izni almaları istenir. İzni alabilmek için yabancı sağlık sigortası yaptırmaları ise zorunludur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri