Oksijenin barutun içinde bulunmasıyla tetiğe basılması, barutun içerisinde başlayan reaksiyonlar, yanmanın gerçekleşebilmesi için gerekli ve yeterli oksijeni sağlamış oluyor. Bu sayede silah hem boşlukta hem de su altında ateş alabiliyor.
İtici gaz genleşerek suda genleşiyor. Gaz bir kere soğudu mu,suyun momentumu azalıyorve su basıncı baloncuğu indiriyor. Su direnci nedeniyle kurşun hızla yavaşlar ve ancak bir kaç metre ilerleyebilir. Bu bilgilere rağmen siz yine de suda ateş etmeyin, silahlar tehlikelidir.
Asla suya ve sert yüzeylere ateş edilmez. Sekebilir ve tehlike yaratır. Silah kullanılmadan önce namlu içinin yağı mutlaka kuru bir bezle silinmelidir.
Hızı saniyede 300 metre olan tipik bir mermi için suda yavaşlayacağı derinlik birkaç metredir. Dolayısıyla yüzeyden 3 metre derinliğe dalmak yeterlidir.
Peki, yapısında hidrojen ve oksijen atomları bulunan su, bir ısı kaynağı ile tutuşturularak yakılabilir mi? Hayır, bu mümkün değildir.
İlgili 35 soru bulundu
Su: Ateşi söndüren maddeler arasında en önemlisi sudur. Su özellikle A tipi yangınlar için (katı) mükemmel bir söndürücüdür.
Su yanıcı bir madde değildir. Bu özelliği nedeniyle ateş söndürücü olarak kullanılır. Fakat suyun bileşimindeki oksijen yakıcı bir gazdır, hidrojen ise yanıcı bir gazdır. Oksijen ve hidrojen birleşerek söndürücü bir madde olan suyu meydana getirirler.
Sudan, çamurdan, kumdan etkilenmez ve çok nadir tutukluk yapar. Ayrıca ucuza ve pek çok şekilde temin edilebilmesinden dolayı özellikle gerilla grupları tarafından tercih edilmektedir.
Serbest düşmeye geçen mermi, yorgun mermi olarak isimlendirilir. Dikey şekilde havaya atılan mermi 1500 metre yüksekliğe kadar çıkabilir. Merminin serbest düşmesi esnasında hızı 160 km hıza ulaşabilir. Bu nedenle yorgun mermi ölümcül olabilir.
Dış balistik;Bir mermi, hava direncini yenmek ve dengeli (stabil) uçuş yapmak için uçuş müddeti boyunca hedef noktasına doğru ilk çıkış pozisyonunda gitmek zorundadır. Eğer mermi pozisyonunu değiştirirse, hatta takla atarsa, bu uçuşun planlandığı gibi sonuçlanmamasına ve menziline düşmemesine sebep olur.
Su altında silahla ateş edilebilir mi? Oksijenin barutun içinde bulunmasıyla tetiğe basılması, barutun içerisinde başlayan reaksiyonlar, yanmanın gerçekleşebilmesi için gerekli ve yeterli oksijeni sağlamış oluyor. Bu sayede silah hem boşlukta hem de su altında ateş alabiliyor.
Temizlik ve bakım setti muhteviyatında bulunan veya silah üreticileri tarafından tavsiye edilenin haricinde hiçbir malzeme veya yağ kullanmayınız. 6. Temizlik ne kadar sık ve özenle yapılırsa oksitlenme o kadar az olur.
Bu durum merminin hareket hızına göre değişim gösterir. Ancak kabaca bir tahminle; saniyede birkaç santimetre kadar bir hızla geriye gitmeye başlayacağınız söylenebilir. Bir kez ateş edildiğinde, mermi sonsuza dek yoluna devam edecektir. Asla durmaz çünkü evren mermiden çok daha büyük bir hızla genişliyor.
Hasar görmesi kesinlikle ölüme neden olan beyin sapı, kafa tasının en güvenli bölgesinde yer alır. Bu yüzden ölüm vakalarının birçoğu beyin sapının hasar görmesi yüzünden değil, kan kaybı nedeni ile ortaya çıkar. Kaybedilen kanın miktarı ise merminin boyutu ve hızıyla ilgilidir.
Kabahatin faili, ancak gerçek kişi olabilecektir. Buna göre belirtilen nitelikteki silahı taşıyan kimse faildir. Fail kabahati seçimlik hareketler ile işleyebilecektir. Zira silahı görünür bir şekilde taşınması yeterlidir, bunun herhangi bir şekilde olması gerekmez, sadece “görünür” olması kafidir.
Namlu içerisinde barut yanmaya başlayınca milisaniye gibi çok kısa bir süre içinde aniden çok yüksek basınç değerleri oluşmakta ve yanmış gazların sıcaklığı yükselmektedir. Namlunun iç yüzeyi de istenmeyen şekilde gazlardan gelen yüksek ısı akısına maruz kalmakta ve namlunun ısınmasına sebep olmaktadır.
Ortaya çıkan sonuçta kurşun önce kana karışıyor ve böbrek, karaciğer gibi organların iflasına yol açıyor. Üremeyi de etkileyen kurşunun, beynin fonksiyonlarını da etkilediği görülüyor. Direkt olarak bir zehirlenmeye yol açmayan kurşun vücutta olduğu sürece, yaşam kalitesini ciddi biçimde azaltıyor.
Normalde konvansiyonel silahlarda mermi çıkış hızı, merminin kalibresine, silahın namlu çapına ve içindeki yiv setlerine bağlı olarak saniyede 330 metre ile bin 800 metre arasında değişiyor.
3-) Mermilerin duvardan geçmesi için sadece silahın delici gücüne mi bakılıyor? C-) Hayır, silahınızın delme gücüne, duvarın/objelerin kalınlığına, duvar ve objenin delinme direncine bakılıyor. 4-) Duvar veya Objenin delinme direnci merminin delme gücünden fazlaysa ne olacak? C-) Merminiz duvardan geçemeyecek.
Öncelikle uzun, setli ve yivli namlusu sayesinde G3'ler, Kalaşnikof'lardan çok daha güçlü. Namludaki set ve yivler, merminin ekseni etrafında dönmesini ve hedefe tek bir noktadan girdiği halde çıkışında bu dönme etkisi sayesinde bölgesel bir tahribat yapabilmesini sağlıyor.
2023 yılı Eylül ayı itibariyle MKE marka 7.65 mm ve 9.00 mm çapındaki mermiler, MKE bayilerinde 9.60 TL den satılmaya devam ediyor.
Fiyatlar ise silahların türüne göre değişiyor. Bir kalaşnikof ortalama 600 dolardan satılıyor. M16'lar ise 2 bin ile 3 bin dolar arasında. Mermiler ise türlerine göre bir dolar ile beş dolar arasında.
Uzay, büyük patlama, atom, elektron, basınç, hidrojen, oksijen dedik; kafalar biraz karışmış olabilir ama evet, su üretmek mümkün. Laboratuvar ortamında 1 oksijen ve 2 hidrojen atomunu alıp, basınç uygulayıp, ısınmasını sağlayıp, bu atomların elektronlarının birleşmesini sağlarsak su elde edebiliriz.
Su, hidrojen ve oksijen içerdiğinden, hidrojen ve oksijen yanabilir. Ancak su, su moleküllerinin bir araya gelmesiyle oluşur ve bu moleküller arasında bir yanma reaksiyonu gerçekleşemez. Ayrıca, su moleküllerinin yapısı, hidrojen ve oksijen moleküllerinin bir araya gelmesini önler. Bu nedenle su yanmaz.
Eğer aç karnına ve susuz olmadığın varsayarak bir bardak su içtiğini düşünürsek. Su içtikten sonra yaklaşık 20 dk sonra ince bağırsaktan su kana karışır. Böbrekler yaklaşık her 60dk vücudumuzdaki tüm kanı tek tur filtreler, eklersek yaklaşık 1 saat 20 dakika sonra bir bardak su atılmaya hazır idrar haline gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri