Cumhurbaşkanı, Başbakan, Cumhurbaşkanı Yardımcıları Bakanlar ve yasama organı üyeleri, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri, TBMM Genel Sekreteri ve Genel Sekreter Yardımcıları, Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı Müsteşarı, Savunma Sanayi Başkanı ve Emniyet Genel Müdürü ile bu görevlerde bulunmuş olanlara süresiz silah ...
Taşıma ruhsatlı silah bazı meslek mensupları tarafından kullanılabilir. Zabıta görevlileri, kuyumcu, sarraf gibi parayla ilişkisi olan kişiler, herhangi bir tehlike anında taşıma ruhsatlı silahını kullanabilir.
Silah taşıma ruhsatı ise, ruhsat sahibine silahı üzerinde taşımasına izin veren bir ruhsattır. Bu sebeple silah taşıma ruhsatı sahibi kişinin ruhsatlı silahını istediği yere götürmesi mümkündür. Ancak ruhsatlı silahını 6136 sayılı Kanun Ek madde 1'de sayılan yerlere götüremez.
İlgili 32 soru bulundu
Not: Bakanlıkça Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının görüşü de alınmak kaydıyla bölgeler itibarıyla tespit edilen normlara göre arazi sahibi sayılacak miktarda araziye sahip olup, geçimini münhasıran araziden elde ettiği gelirle sağlayan arazi sahiplerine taşıma ruhsatı verilmektedir.
c) 29/7/2003 tarihli ve 4959 sayılı Topluma Kazandırma Kanunu uyarınca teslim olan veya güvenlik kuvvetlerine yardımcı oldukları için koruma altına alınanlara, ç) Güvenlik korucusu olanlar ile emekli güvenlik korucusu olanlara, talepleri halinde silah taşıma ruhsatı verebilir.
Silah ruhsatı almasına engel hali bulunmayan, yirmi bir yaşını doldurmuş her Türk vatandaşı bulundurmak amacıyla silah satın alabilir. Bulundurmak amacıyla silah ruhsatı almak isteyenler, ikamet ettikleri il valiliğine müracaat ederler. Bulundurma ruhsatı, meskende veya işyerinde olmak üzere iki şekilde düzenlenebilir.
Taşınmasına izin verilen ruhsatlı silahı; park, meydan, cadde ve sokak gibi herkesin girebilme imkanının olduğu yerlerde başkaları tarafından kolayca görülebilecek şekilde taşıyan kişiye 200 lira idari para cezası verilecek.
Böyle bir şey mümkün mü? Bulundurma ruhsatlı silahınızı ancak ruhsatınızda yazılı adreste bulundurabilirsiniz. Silahın arabada bulundurması diye bir şey söz konusu değildir.
Silah Kaybetme Cezası Nedir? Kanunda ruhsatlı silah kaybetme cezası; devlet malı araç, gereç, silah ve mermisini ihmal nedeniyle yitirmek başlıklı Emniyet Teşkilatı Disiplin Tüzüğünün 7/C-2. maddesi uyarınca 20 ay uzun süreli durdurma cezasıdır.
sorusunu cevaplandırdı. Taşıma ruhsatlı da olsa silah taşınamayacak yerler şöyle: "Duruşmalarda, mahkeme salonlarında, hastanelerin psikiyatri bölümlerinde, akıl hastanelerinde, ceza ve tutukevleri ile her türlü ıslah ve infaz kurumlarında veya bunların eklentilerinde, öğrencilerin toplu olarak oturdukları yurtlarda.
Kurusıkı silah ruhsatı 2024 yılı için 100 tl olarak belirlenmiştir ve süresizdir. Kurusıkı ruhsatını tekrar yenilemenize gerek yoktur.
Kısaca evet kurusıkı tabanca ruhsat gerektirir. Artık eskisi gibi av malzemeleri bayisine gidip direkt kurusıkı tabanca satın alamıyorsunuz. Öncesinde emniyete gidip satın alma belgesi çıkartmanız gerekiyor.
1-Nüfus Cüzdanı, 2-Son bir yıl içinde çekilmiş 2 adet biyometrik fotoğraf, 3-Silah ruhsatı alınmasında sakınca bulunmadığına dair sağlık raporu,(Devlet veya Üniversite hastanelerinden), 4-Koruma altına alındığına dair yazı ve Bakanlığın muvafakati.
Ruhsatsız Silah Bulundurma Suçu ve Cezası
6136 sayılı kanunun hükümlerine aykırı olarak ruhsatsız ateşli silah bulunduranlar hakkında bir yıldan üç yıla kadar hapis ve otuz günden yüz güne kadar adlî para cezasına hükmolunur.
Şahısların evraklarını teslim ettiğinden itibaren tahkikatın tamamlanmasına müteakip 3 iş günü içerisinde ruhsat hazırlanmaktadır.
Small Arms Survey: Türkiye'de ruhsatsız silah sayısı 10,7 milyon. Bağımsız araştırma kuruluşu Small Arms Survey'ın (SAS) 2017 yılı verilerine göre Türkiye'de sivillerde 13 milyon 249 bin silah bulunuyor. Bunun 2,5 milyonu ruhsatlı silahlar. SAS'a göre Türkiye'deki ruhsatsız silah sayısı 10 milyon 749 bindi.
Ülkemizde bulundurma ruhsatlı silah yakalatma cezası bir yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ile buna ek olarak 30 gün ila 100 günlük para cezası ile cezalandırılmaktadır.
Silah ruhsatı alabilmek için aşağıdaki bilgi ve belgelerle ikamet edilen yer mülki amirliğine başvurulması gerekmektedir. e) Harçtan muaf olanlar hariç, silah bulundurma harç makbuzu, f) Bakanlıkça belirlenen silah ruhsat kart bedelinin ödendiğine dair bilgi/belge, istenir.
sorusunu cevaplandırdı. Taşıma ruhsatlı da olsa silah taşınamayacak yerler şöyle: "Duruşmalarda, mahkeme salonlarında, hastanelerin psikiyatri bölümlerinde, akıl hastanelerinde, ceza ve tutukevleri ile her türlü ıslah ve infaz kurumlarında veya bunların eklentilerinde, öğrencilerin toplu olarak oturdukları yurtlarda.
Tütün ve çay gibi ekili arazilerde 200 dönüm gerekiyorken, hububat ve bakliyat gibi ekili arazilerde ise 1000 dönüm gerekmektedir. Ayrıca 2500'ü aşkın meyve ayacağınız varsa da silah taşıma ruhsatı alabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri