Kağıt, karton, deri, ahşap, kumaş, metal, plastik ve porselen gibi materyallerde silikon tabancasını rahatlıkla kullanabiliriz.
Çeşitli yüzeylere güçlü yapışma için özel katkı malzemeleri içerirler. Plastik yüzeylerde hangi tip silikonu tercih etmeliyim? Plastikler, üzerlerine yapışmanın en zor olduğu yüzeylerdendir. Özellikle PE ve PP gibi plastiklere silikonların güçlü yapışması mümkün değildir.
Standart Silikon: Üstlerinde üniversal silikon ifadesine yer verilen silikon tipidir. Özellikle duşakabin, lavabo kenarı, küvet gibi alanlarda sızdırmazlığı sağlamak için kullanılırlar. Dolgu sızdırmazlık, izolasyon ve yapıştırma işlemlerinde tercih edilirler.
Yüz (silikon yapışkan) : silikon kauçuğa iyi yapışan silikon yapışkan kullanılır. 2. Yüz (akrilik yapışkan) : metal / plastik plakalar gibi malzemeler için üstün bir yapışkanlık kuvveti gösteren akrilik yapışkan kullanılır.
Cam, ahşap, metal ve plastik gibi malzemelerin birleştirilmesinde uygulanır. Duvar, çatı ve zemin gibi yapı elemanlarının izolasyonunda kullanılır. Su sızıntısı olan boru ve çatıların tamirinde uygulanır.
İlgili 45 soru bulundu
Kağıt, karton, deri, ahşap, kumaş, metal, plastik ve porselen gibi materyallerde silikon tabancasını rahatlıkla kullanabiliriz. Silikon çok kısa sürede kuruduğu için işimizi diğer yapıştırıcılardan daha hızlı bitirebilirsiniz. Özellikle hobi ve evimiz için düşündüğümüz dekorların yapımında da keyifle kullanabiliriz.
Genel amaçlı kullanıma uygun olan sıvı silikon yapıştırıcı çeşitleri güçlü bir formüle sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Sadece 15 dakikada kuruyan bu özel yapıştırıcı suya dayanıklı olduğundan neme karşı da yüksek mukavemet özelliği sergileyebiliyor.
Dolgu, sızdırmazlık, izolasyon ve yapıştırma işleri için kullanılır. Özellikle banyoda duşakabin, küvet, lavabo kenarına sızdırmazlık için kullanılmaktadır. Ayrıca cam doğrama, metal, fayans, pvc ve yapı elemanlarının dolgu ve yapıştırmalarında kullanılır.
Ancak küçük parça kırıklarında Japon yapıştırıcı çeşitlerini kullanmak daha ekonomik olmakta. Diğer taraftan teflon, kumaş, polietilen, polipropilen ve silikon yüzeyler için Japon yapıştırıcıları uygun değildir.
Genel olarak silikon sürüldüğü yer itibariyle ortalama 4 saat içerisinde kurur. Ancak tamamen kuruması ve etkin hale gelebilmesi için 12 ya da 13 saatin geçmesi önemlidir.
Silikona takılan ince uç kısmı da maket bıçağı yardımıyla 45 derecelik bir açı ile kesiyoruz. İnce uç aparatını silikon kutusuna takıyoruz. Silikonu tabancaya yerleştiriyoruz. Kullanacağımız zeminde eski silikon varsa, silikon sökücü ile eski silikondan kurtuluyoruz.
Silikon kuruduğunda esnekliğini kaybetmez. Ancak mastik kuruduğunda sertleşir ve elastik özelliğini kaybetmektedir. İkisi de antibakteriyel olan bu ürünlerin kullanım süreleri ve kuruma süreleri de farklıdır.
Mum tabancanın arkasına konularak tabancanın tetiğine basılmasıyla sıcak olan iç kısma girer ve ucundan eriyerek çıkar. Bu sayede mum yapıştıma için gerekli sıcaklığa ulaşır. SICAK MUM SİLİKON TABANCALARI NERELERDE KULLANILABİLİR? Ahşap, metal, plastik (pvc v.b.) maddeler üzerinde kullanılabilir.
Isıya Dayanıklı Silikon
Minimum 250 dereceden maksimum 300 dereceye kadar ısı direncine sahiptir. Genel olarak kalorifer, soba, otomobil, baca, pompa motoru gibi ısı stresi yüksek işyerlerinde kullanıma uygundur.
Selsil Ultra Tack tek komponentli, nem ile 5 saniye içinde yüzey kuruması başlayan, yüksek mukavemetli hibrit bazlı mastiktir. Montaj yapıştırıcılar arasında en kuvvetli olanı, ayrıca çevre ve insan sağlığına zarar vermeyenidir.
Yalıtım için kullanılabilir. Sıcağa, soğuğa ve suya karşı dayanıklı bir ürün olan silikon çatı malzemelerinde sıkça tercih edilen bir üründür.
Yapıştırmak için, genellikle akrilik bazlı yapıştırıcılar tercih edilir. Ayrıca, silikon bazlı yapıştırıcılar da kullanılabilir. Akrilik yapıştırıcılar, keçe ile uyumlu oldukları için tercih edilirler.
Birebir ölçüde karbon ve yemek sodasını karıştırıp ezin. bol bol Japon yapıştırıcısı sıkıp 15 dakika güneşte bırakın. Karbon için; odun kömürü, yanmış kibrit çöpü ve kalem ucu kullanabilirsiniz. Yapıştıracağınız yüzeyi güzelce temizleyip zımparalarsanız, demiri bile yapıştırır.
Undan yapıştırıcı yapmak için: bir kabın içerisine 1/4 bardak soğuk su ve 1/4 bardak unu koyulur ve karışana kadar iyice çalkalanır. Kabı ocağın üzerine alınarak kaynatılır ve içine ½ çay bardağı şap ilave edilir, sonra 3/4 bardak sıcak su katılır. Orta ateşte tekrar kaynayıncaya kadar karıştırılır.
Silikon yaygın bir şekilde kullanılan ürünler arasındadır. Bu nedenle ne kadar sürede kuruduğu da merak edilir. Normal bir silikon sürüldükten sonra 4 saat içinde kurumuş olur. Fakat tam olarak kuruması ve görevini yerine getirmesi için 10-12 saat beklenmesi önerilir.
GS505, banyo, mutfak duş kabini gibi alanların sızdırmazlığında kullanılan dayanıklı, esnek ve üstün kaliteli, asetik esaslı 100% silikondur.
Silikon yapıştırıcılar üstün performans sergileyen malzemelerdir. Plastik, seramik, kumaş gibi yüzeyleri elastik biçimde yapıştıran malzemeler çok yönlü kullanılabilir.
Ürünün tamamen silikon olduğuna emin olmalı, uygun maliyeti sebebi ile solvent içerikli ürünleri tercih etmemelisiniz. Çünkü, solvent içerikli ucuz silikonlar zamanla uygulandığı yerde hacim kaybına uğrar ve su sızdırabilir. Çok kısa sürede kararma yapar ve küf oluşturabilir.
Sıcak Silikon suda atar zaten, tutmaz.
Calofer, tamamen sertleşen ve 1.500°C'ye kadar ısıya dayanıklı yüksek kaliteli bir mastiktir. Özellikle duvar, beton ve metal arasındaki yüksek sıcaklıklara maruz kalan derzler ve çatlaklar için uygundur. Soba, fırın, şömine, kalorifer kazanları vb. montajı veya tamiri için kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri