Simit, lezzetli bir besin olduğu kadar aynı zamanda yararlı da bir besindir. Simidin üzerinde bulunan susamların içerisinde bulunan vitamin ve antioksidan maddeler sağlığımıza oldukça yararlıdır. Bağışıklık güçlendirici özelliği bulunmaktadır. Daha dirençli bir vücut yapısının oluşmasını sağlar.
Hazır ve hızlı ulaşılabilir yiyeceklerden simit, diyette porsiyon kontrolü ile tüketilebilir. ¼ (çeyrek) simit 1 dilim ekmeğe eşdeğerdir, 70 kaloridir. Simidin boyutu ve susam oranı kalorisini değiştirebilmektedir. Dolayısıyla 1 tam simidin kalorisi ortalama 280 ila 430 kalori arasında oynayabilmektedir.
1 simit kaç dilim ekmek? Simit de kilo aldırır Bir simit yaklaşık 40 gr olmasına rağmen, 250 ile 300 kalori arası değişen enerji miktarına sahiptir. Bu yüksek enerji üzerindeki susamdan gelir, yağlı bir besin olan susam, simidin kalorisi artırır. 1 tane simit, yaklaşık olarak dört dilim ekmeğe eşdeğerdir.
Yetişkinlerde herhangi bir sorun oluşturmaz. Ancak hem vücudun savunma ve sindirim sistemi yeterince gelişmemiş hem de mideleri hala sadece anne sütünü sindirecek durumda olan 1 yaşın altındaki bebeklerde bu bakteri, 'botulizm' adı verilen tehlikeli bir zehirlenmeye neden olabilir.
İlgili 45 soru bulundu
Unlu mamullerden sayıldığı için kalorisi yüksek olan simitin kilo aldırıp aldırmaması yenilen miktara ve yanında yenilen besinlere bağlıdır. Porsiyonu doğru ayarlandığında ufak bir atıştırmalık olarak tercih edebileceğiniz simit kilo aldırmaz ve üzerindeki susam sayesinde kalori yakılmasını hızlandırır.
İşlenmiş yani basit karbonhidratlar grubunda yer alan poğaça, simit gibi gıdaların, besin değerlerinin oldukça az olmasının yanı sıra hızlı sindirildiklerinden tok tutmada da başarılı olmadığını belirtelim.
Bu yüksek enerji üzerindeki susamdan gelir, yağlı bir besin olan susam, simidin kalorisi artırır. 1 tane simit, yaklaşık olarak dört dilim ekmeğe eşdeğerdir. Bu nedenle simit tüketirken dikkat. Hızlı tüketilen bu hazır gıdaların en büyük ortak özelliği çok fazla yağ içermelerdir.
Büyük boy 1 tane pastane simidi kalori olarak incelendiğinde 485 kaloriye eşit olduğu görülmektedir. İçeriğinde 4.45 gr yağ, 12 gr protein ve 100 gr karbonhidrat bulunmaktadır.
Simit, hamur işi yani basit karbonhidrattır. İdmandan 1,5-2 saat önce komplex karbonhidrat alıp, idmana 45-60 dakika yersen basit karbonhidrat yerine birşey olmaz. Ama antremanda mideyi dolu tutmamaya özen gösterin.
Simit elbette kilo aldırabilir. Tabii eğer miktarını fazla kaçırırsanız! Ancak kendi porsiyon kontrolünüzü yapıyorsanız ve sadece simit ile karın doyurmaya çalışmıyorsanız o zaman diyetinize simidi ekleyebilir, hatta simit tüketerek zayıflayabilirsiniz.
Beyaz ekmek yerine; tam tahıl ekmekleri, tam çavdar ekmeği, tam buğday ekmeği, kepekli ekmek gibi ekmekleri tercih edin. Vazgeçemediğimiz bir lezzet olan simit tercihiniz de önemli. Sık sık kabızlık yaşıyor ve iştahınız fazla ise kesinlikle tam tahıllı simitleri tercih edin.
Simit hamuru için gerekli olan malzemeler listesi şöyle un, maya, süt, su, yumurta, toz şeker, pekmez ve susam. Özellikle susamları hafif kavurmak kokularının ve lezzetlerinin daha çok ortaya çıkmasını sağlayacaktır.
Simidin karbonhidrat değeri yüksek, yağ ve protein değeri ise düşüktür. Ancak başka besin değerlerine de sahiptir. 100 gram kadar olan bir simit, aşağı yukarı 400 kalori almanızı sağlar. Hem yumuşak hem de sert hali buğday unundan hazırlanır ve bunun büyük kısmı karbonhidrattan oluşur.
Simit bükülerek, gevrek avuç içerisinde düz olarak şekillendirilir. Gevrek hamuru daha sert ve çıtır olur. Simit hamuru daha kalın ve yumuşak olur. İzmir ve İstanbul'a yolculuk yapanların yemeden dönülmemesi gerektiğine inandıkları gevrek ve simide özel halk fırınları dışında sokak tezgahlarından da ulaşabilirsiniz.
Orta boyda 1 simit (110 gr), 323 kcal kalori ihtiva etmektedir.
Bu doğrultuda, Sokak Simiti kalori değeri de oldukça merak edilmektedir. 100 gram Sokak Simiti, ortalama 320 kaloriye, 60 karbonhidrata, 5 proteine ve 6,60 yağ değerine sahiptir.
Göbek eritmenin en kolay yolu düzenli olarak yürüyüş yapmaktır. Haftada 3 saat egzersiz sağlık sınırıdır. Göbek eritmek için mekik gibi sadece karın çalıştıran aktivitelerden ziyade kalbi ritmik çalıştırdığımız yürüyüşler daha etkilidir. Günde 40 dakika orta tempo bir yürüyüş ile göbek eritme hızınızı artırabilirsiniz.
Ekmek ölçülü tüketildiği zaman kilo aldırmaz. Ancak ekmeğin yanında bir de kalori oranı yüksek yiyecekler tüketirseniz, bu kilo almanızı sağlayacaktır. Günde 1 ince dilim ekmek tüketmeniz ve yanındaki yiyeceklere dikkat etmeniz kilo almanıza neden olmayacaktır.
En Eski Fast Food Örneği: Simit
Yani simit için en eski ilk fast food örneklerinden biri diyebiliriz.
Ayrıca içeriğinden dolayı; diyabet hastalığında ve anemide tercih edilir. Ancak susam yağlı bir besindir, dolayısıyla simit gibi bol susamlı besinlerin fazlası, kilo problemine sebep olur. Alerjik bir yapıda olanlar için ciltte kızarıklık, döküntü, kaşıntı, baş dönmesi, tansiyon problemi gibi sorunlara yol açabilir.
- Mutlaka tabanının yanık, dışından çıtır çıtır ve için yumuşak olması gerekir, Bu kriterlere dikkat etmek suretiyle susamlı simit tüketimi gerçekleştirebilirsiniz. Özellikle 275 kcal kalori ihtiva ettiğinden dolayı günlük tüketime dikkat etmek gerekir.
Yumuşak margarin, sıvı yağ, süt ve yumurta sarıları iyice karıştırılır. Karışıma un, kabartma tozu ve tuz eklenip güzelce yoğurulur. Yumuşak bir hamur elde edilir. Hamurdan parçalar koparılarak elimizle yuvarlanıp uçlarını birleştirilerek simit şekli verilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri