LPG'li araçların dönüşümünde kullanılan tankların kullanım ömrü 10 yıldır. LPG'nin korozyon etkisi 10 yıl olarak belirlendiğinden, ömrü dolan tankın değiştirilmemesi durumunda patlama riski oluşturmaktadır.
"Lpg tankının ise her 15 yılda bir değiştirilmesi zorunludur.
LPG'li araçların dönüşümünde kullanılan tankların kullanım ömrü 10 yıldır.
Makine Mühendisleri Odası (MMO) Kocaeli Şube Başkanı Çınar Ulusoy, LPG araç dönüşümünde tanklarının imal tarihi itibariyle kullanım ömrünün, uluslararası ECR 67 R 01 ve TS 12095 standardına göre 10 yıl olduğunu bildirdi.
Zira yasaya göre ömrü 10 yılı aşkın LPG tanka sahip araçların trafiğe çıkması yasak. Kimi araç sahiplerinin karşı karşıya kaldığı en büyük sorun ise tankı yeni taktırmış olmalarına karşın muayenede söz konusu LPG düzeneğinin 10 yıllık ömrünü tamamlamış olması.
İlgili 38 soru bulundu
Atiker simit tank 42 litre ortalama 34 litre gaz alır ve çapı 600 mm olup yüksekliği 200 mm'dir.
Yakıt sistemlerinde (LPG, CNG) yapılan tadilatlar da bu kapsama girmektedir ve aracın geçerli bir muayenesi olsa dahi tadilat sonrası muayeneye girmesi gerekmektedir. Tadilat sonrası muayene ücretleri araç sınıflarına göre belirlenir, "periyodik araç muayenesi" ile aynıdır.
Süresi Dolan LPG Tankları
10 yılı geçen LPG tanklarının ömrü dolmuş demektir. Yeni bir LPG tankı takılarak aracınızın LPG tankını değiştirmeniz gerekir.
Mutfak tüpü 2023 yılı Eylül ayında tombul ev tipi olan 550,00 TL, küçük piknik tipi tüp ise 107,00 TL'dir. Aygaz büyük tüp kaç TL 2023? 2023 yılı Aygaz büyük fiyatı 550,00 TL, Aygaz mini tüp fiyatı 107,00 TL ve 12 kg ev tüpü 550,00 TL'dir.
Ayrıca, 'simit tank' olarak adlandırılan, stepnenin yerine konan tanklaryasak olmasına rağmen halen kullanılmakta. Stepne arabada bulunması gerekenzorunlu teçhizattan birisi. LPG tankı konunca, stepne çıkarılıp araçtankaldırılıyor. Bu nedenle yasaklandı."
Lpg tankının değişimi için araç oto gazcıya götürülür. Otogaz servisinde aracın gaz tankı sökülerek yeni gaz tankı montajı yapılır. Otogaz servisinde aracınıza uygun proje çizilerek evraklar size verilir.
benzin deposu kesilmiş içine simit takılmış ise geçmez. benzin deposu kesilmiş içine simit takılmış ise geçmez.
İlgili makine mühendisi odasından sızdırmazlık belgesi verilen yerden öğrenebilirsiniz tam tarihini.. LPG kitinin garanti belgesine bakın. Kmsi Tarihi herşeyi yazar orda.
İçten Boğazlı Simit Tank Taktırma Fiyatları
İçten boğazlı simit LPG tank fiyatı 1100 TL bir ücrete sahip iken; 61 Lt. İçten boğazlı simit LPG tank 2100 TL gibi yüksek bir tutara sahiptir. Diğer simit lpg tank fiyatları genel olarak 1500 tl dolaylarında diyebiliriz.
Simit depom 45 litre. Önceden tank tamamen boşalınca, 40lt LPG aldığı zaman pompa tık sinyalini verirdi ama son 2-3 LPG alışımda 37 litre olduğu zaman pompa sinyal vermeye başladı. 40 litrede dolan depo, 37 litrede dolmaya başladı.
Fakat bu yakıt tankının üzerinde bir son kullanma tarihi yazılı. İşte kritik tarih o. Araca montajı yapıldığında üzerinde yer alan etiketteki tarihin 10 yıl süresi var. 10. yılın sonunda bu tankı değiştirmezseniz, TÜVTÜRK araç muayeneden vize alamıyorsunuz.
LPG'si sökülen araçlar fenni muayeneden geçmelidir.
İlk kez LPG/CNG takılmış ya da yakıt tankı kullanım süresi dolmuş ve değişmiş araçlardan tadilat muayenesi için gerekli belgelerden başka Yakıt Sistemi Montaj Belgesi ve LPG'li araç kontrol formu istenir.
Rapor için artık süre şartı aranmıyor. 1 Ocak 2018 tarihine kadar sızdırmazlık raporu süresi özel araçları için 2 yıl ticari araçlar için de 1 yıl geçerliydi. 1 Ocak 2018 tarihinden sonra yürürlüğe giren yeni yönetmelikle birlikte sızdırmazlık raporu için süre şartı aranmıyor.
1- Araca ilk defa yani yeni LPG sistemi takılmış ise montajı yapan firma tarafından düzenlenen fatura ve evraklarla sızdırmazlık raporu alınıp ruhsata işlenmesi gerekir.
Tank tamamen boş kalırsa sıkıntı olur contalar vs kuruma yapar,ara ara düğmeye basıp LPG/benzin geçişi zor olmasa gerek.
Şehir içi 350 375 standarttır. Şehir dışı 500'e kadar yolu var.
Şehir içi 25 km ortalama hızla 240 250 km gidiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri