Önceden yemeklerde ya da temizlikte kullanılan sirke, günümüzde beden temizliğinde ve cilt bakımında da kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra saç bakımı için de çok fazla kullanılmaktadır. Uzmanlar, sirkeli su ile yıkanmanın herhangi bir sakıncası olmadığını açıklamışlardır.
Vatandaşlar arasında doğru bilinen bazı yanlış tutumlar olduğunu anlatan Çalıkoğlu, şöyle konuştu: "Yanlış uygulamalardan biri, sirkeli suyla duş almak. Bu uygulama vücudumuz için çok yanlış. İleri derecede kızarıklık, kuruluk ve tahriş yapabilir.
Banyodan çıkmadan hemen önce durulama suyuna yaklaşık yarım çay bardağı sirke konulur. Mümkünse elma sirkesi tercih edilmelidir. Sirkeli su, yavaş yavaş cildin üzerine dökülür. Son kez temiz su ile durulanır ve banyodan çıkılır.
Saç derisinin sağlıklı bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur. Banyo suyuna sirke eklemek, suyu daha asidik hale getirir bu sayede sirke cildin ve saçın nem dengesinin korunmasına yardımcı olur. Bunun yanında ciltte ve saçta oluşabilecek enfeksiyon, bakteri, mantar ve zararlı organizmaların engellemesini sağlar.
Tuz, elma sirkesi ve limon karışımını yaparak, kötü enerjilerden uzaklaşabilirsiniz. Bu karışımı yapmak için; bir su bardağının için su, bir çay kaşığı elma sirkesi ve bir çay kaşığı tuz koyun. Bu karışımı karıştırmadan yattığınız odada, yatağın altına koyun.
İlgili 31 soru bulundu
Mace) buyurduğu sirke birçok konuda hayatımızda yer alır.HZ MUHAMMED SİRKE İLE YIKANMIŞ MIYDI: Rasûlullâh Efendimiz (S.A.V.) kendisine yapılan büyüyü sirkeyle yıkanarak değil, Muavvizeteyn (Felak ve Nas Sureleri) okuyarak geçirmiştir.
Önce beyaz sirke temizlik için nasıl kullanılır sorusunu yanıtlayalım: Beyaz sirke temizlik suyu içerisine eklenerek tüm yer yüzeylerinin temizliğinde kullanılabilir. Doğal bir dezenfektan olan ve asit içeren beyaz sirke ile banyo temizliği yapılabilir.
Yine sirkeyle yıkanmanın yapılabilecek bu tarz büyü ve nazardan korunmada işe yaradığı yazılar bulunmaktadır. Kesin bilinmemekle birlikte cinlerin sirke kokusunu sevmediği ve büyülerin de kötü cinler vasıtasıyla yapıldığı düşünülürse, sirkenin korunma veya büyü çözmede bu şekilde işe yaradığı mantığı yürütülebilir.
Yapılışı: Bardağın 3'te 1'ini dolduracak şekilde tuzu ekleyin.Ardından yarısına kadar su koyun. Diğer kalan yarısına da sirke ilave edin. Bu karışımı evinizde görünmeyen bir noktaya koyun ve bir gün boyunca bekletin. 1 gün boyunca bardağı hiç oynatmayın.
Sirkeyle duş alırken en çok tercih edilen sirkelerin başında elma sirkesi geliyor. Haftada 2-3 kez banyo bittikten sonra durulanma suyu hazırlayın. Hazırladığınız kovanın içerisine yarım çay bardağı elma sirkesi ekleyin.
İşte elma sirkesini duş alırken suya eklenizin cildinize faydaları…" Elma sirkesi vücudumuzdaki pH seviyesini dengeler. Bu nedenle cildiniz fazla kuruyorsa ya da çok çabuk yağlanıyorsa bu durumları sonlandırmak için duş alırken durulanma suyunuza birkaç damla elma sirkesi damlatmalısınız.
Kur'an'da bazı gıda maddeleriyle birlikte bazı meyvelerin adı da zikrediliyor. Bunlardan hurma, bal, sirke ve zeytin en çok bilineni.
Elma sirkesi, yemeklere eklenerek veya su ile seyreltilerek tüketilebilir. Bu sebeple suya veya çaya 1 ila 2 yemek kaşığı sirke ekledikten sonra tüketmek sağlık açısından doğru bir uygulama olacaktır.
Sirkeli su ile yıkanmanın sağlığa inanılmaz faydaları bulunmaktadır; bedendeki yorgunluğu giderir, nazarı yani negatif elektriği yok eder, kepek sorununu ortadan kaldırır, akne, sivilce ve egzama gibi cilt sorunlarını tedavi eder.
Banyo küfü, özellikle banyo ve duş çevresinde kalan nem ve havalandırma eksikliğinden kaynaklanan yaygın bir sorundur. Bir sprey şişesini beyaz damıtılmış sirke ile doldurarak başlayın. Beyaz sirkeyi doğrudan küf birikintisini püskürtün. 10 ila 15 dakika bekletin.
Sirkeli Su Kullanım Alanları
Günümüzde en çok üzüm sirkesi ve elma sirkesi kullanılıyor. Sirkenin kullanım alanları da farklılık gösteriyor. Özellikle elma sirkesi çoğunlukla yüz, cilt ve saç temizliğinde kullanılıyor. Ayrıca sirkeli su karışımı yemeklerde ve salata soslarında da rahat bir şekilde kullanılıyor.
Ya da en basitinden suyun arındırıcı gücünden faydalanarak ılık bir duşla tüm günün kötü enerjisini üzerinizden atabilirsiniz.
Sirkenin cinler üzerine hiç bir olumlu olumsuz etkisi yoktur. Halk arasında yaygın saçmalıklardan biri. Kafir cinler defne kokusundan nefret eder, gerek tütsü olarak gerekse çay şeklinde demlenmiş halde.
Bir kazan suya bir kaşık ayran veya sirke katılsa, bu su ile abdest alınır. Bir suya süt, ayran gibi bir şey karışıp, suyun rengini değiştirecek kadar çok olursa, o su ile abdest alınmaz.
Tuvaletin her tarafına sıkılır ve 30 dakika bu şekilde bekletilmelidir. Sirke küfü, pasları ve oluşan tüm kirleri temizleme konusunda faydalıdır. Sirke ayriyeten bakterilerin yok edilmesi adına fayda sağlar. Özellikle sprey şişe içinde kullanım yapılırsa tuvalette ulaşılması oldukça zor alanlara sıkılması sağlanır.
Bir fincan sirke bir tatlı kaşığı tuz ve bardağın kalanını suyla doldur evinin bir köşesine koy suyu bitene kadar bırak. İçine de 3 Felak 3 Nas 7 Fatiha Suresi 7 Ayetel Kürsi okuyup bırakın ....
Allah'u Teâlâ sirkeye bereket versin, o, benden önceki Peygamberlerin de katığı idi. Sirke varsa, başka katığa ihtiyaç olmaz." (İ. Mace) buyurmuştur. Evi sirkeli su ile silmenin en büyük faydası evdeki kötü enerjiyi uzaklaştırmasıdır.
Yaklaşık 3 su bardağı oda sıcaklığında suya 1 su bardağı kadar sirke ilave ediyor, bu karışıma sebze ve meyveleri koyup maksimum 20-25 dakika bekletiyorsunuz. Elbette su ve sirke karışımının miktarını yıkayacağınız sebze ve meyvelerin sayısına göre artırıp azaltmayı da ihmal etmiyorsunuz.
Doğal tonik olarak da kullanılır. -Elma sirkesi cildin ph dengesini sağlayarak sebum üretimini normal seviyelere getirerek cildinizin yağlanmasını da kurumasını da engeller.
Cam bir bardak içerisine bir tatlı kaşığı tuz koyup yarıya kadar sirke doldurun. Aynı oranda su koyarak üstünü tamamlayın. Bu karışımı evinizde özellikle de görünmeyen bir köşeye koyun. 24 saatten sonra evinizdeki tüm negatif enerji bu suya çekilecek ve evinizin enerjisi temizlenecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri