Önce saç diplerine, ardından uçlara doğru ilerleyebilirsin. Daha rahat bir uygulama için sirkeyi saç ve saç derine masaj yoluyla nazikçe yedirebilirsin. Bu şekilde birkaç dakika gibi kısa süre boyunca bekleyebilirsin. Son olarak saçlarını ılık su ile güzelce durulayıp banyodan çıkabilirsin.
Saça sirkeyle masaj yapılır, uygulamadan sonra saç havluyla sarılıp 10 dakika kadar bekletilir. Sirke kokusunu gidermek için saçı durulayın ve ardından normal şekilde yıkanmalıdır.
Kepeklenme sorununu kısa sürede çözer ve saç derisinin daha sağlıklı olmasını sağlar. Saçların ihtiyaç duyduğu nem ve vitamin, sirkeli bakımda gizlidir. Düzenli uygulamada saçlar sağlıklı görünüme kavuşur. Sık sık saçlarınız kopuyorsa; saç köklerini güçlendirmek için sirkeyle bakım yapabilirsiniz.
Yemeklerde kullanılan beyaz sirke saç bakımında da tercih ediliyor. Pek çok kişinin yaşadığı saç dökülmesi, matlaşma ve cansızlık sorunlarında beyaz sirkeyi kullanabilirsiniz. Su ile beyaz sirkeyi seyrelterek saçlarınızda kullanabilirsiniz. Beyaz sirke zayıflayan saçların toparlanmasına yardımcı olur.
İlgili 18 soru bulundu
Güçlü bir antioksidan kaynağı olan sirke, farklı nedenlerden kaynaklı saç derisinde meydana gelen kepeklenme, yağlanma ve saç dökülmesine en etkili ve doğal çözüm olarak önerilmektedir. Haftada 2 kez uygulanması tavsiye edilen sirke kürü, saçların daha canlı ve gür çıkmasına yardımcı olur.
Saçlarınızı yıkadıktan sonra, bir çay kaşığı elma sirkesini bir su bardağı suyla karıştırın ve saçınızı durulayın. 1-2 dakika masaj yaparak saç derinize temas etmesini sağlayın. Elma sirkesi saçlarınızın pH seviyesini dengeler ve saçlarınızı daha yumuşak ve parlak yapar.
Sirke, saçları besleyip saç rengini açma özelliğine sahiptir. Duştayken saçlarınızı son aşamada sirkeli su ile yıkayın. Bu uygulamayı düzenli olarak yaptığınızda saç renginizin açılmaya başladığını fark edeceksiniz. Sirkenin ağır kokusunu yumuşatmak için suya birkaç damla lavanta yağı katabilirsiniz.
Üzüm Sirkesi ile Elma Sirkesi Arasındaki Farklar
Üzüm sirkesinin protein değeri, elma sirkesine göre daha yüksektir. Elma sirkesi besin değeri çok düşükken; üzüm sirkesinin besin değeri daha yüksektir. Üzüm sirkesi mide problemlerine iyi gelirken; elma sirkesi mide hassasiyeti olanlara çok tavsiye edilmez.
Yağlı veya kuru saçlarda, deri döküntüsü olan ciltlerde olumlu sonuç verdiği görülür. Genellikle yıkanmış, temiz saçlarda uygulanması daha etkili olmaktadır. Banyo sırasında şampuan ve saç kreminden arındırılmış saçlara tatbik edilir. Saç sirkesi nasıl kullanılır diyenler için en iyi öneri budur.
Bu işlemi haftada 2 kezden fazla uygulamayın, saç derinizde aşırı kuruluk sorununa neden olabilir. Sirkeli su ile saçlarınızı duruladıktan sonra saçlarınıza saç kremi uygulamayın.
Sirkeli su ile yıkanmak için normal banyonuzu yapmanız gerekir. Daha sonra banyodan çıkmadan evvel, durulanma suyunuzun içerisine yaklaşık yarım çay bardağı kadar sirke koymalısınız. Bu uygulama için genelde elma sirkesi tercih edilmektedir. Ancak elma sirkesi yoksa üzüm sirkesi de kullanabilirsiniz.
Dermokil Frambuazlı Saç Sirke ve Toniğini: Duş esnasında saçlarınızı şampuanla yıkadıktan sonra, saç diplerine ve saçlara masaj hareketleri yaparak uygulayınız. 1-2 dakika saçınızda bekletiniz ve durulayınız. Göz ile temasını önleyiniz. Teması halinde bol su ile durulayınız.
Elma Sirkesi: Elma sirkesi yüksek miktarda asetik asit içerir. Antienflamatuar, antibakteriyel ve antifungal etki gösterir. Kuru cildin neden olduğu kaşıntıyı azaltmaya yardımcı olabilir. Elma sirkesi ılık suyla seyreltilip, kepekli-kaşıntılı saç derisi şampuanladıktan sonra durulamada kullanılabilir.
Saç derinizde kaşıntı, kuruluk, kepek ya da pul pul dökülme gibi sorunlar varsa elma sirkesi ile tüm bu problemleri çözebilirsiniz. Elma sirkesi anti-mikrobiyal özelliği ile iyi bir dezenfektandır. Bu özelliği ile de saç köklerini derinlemesine temizler ve nefes almasını sağlar.
Sirke tedavisinde uygulanan yöntemlerden biri de vazelin uygulamasıdır. Saç diplerine vazelin uygulamasından sonra 1 saat bu şekilde beklenmelidir. Sonrasında ise bit tarağı ile saçlar taranır. Tarama işleminden sonra saçlar şampuan ile yıkanmalıdır.
Sirkenin içerisinde bulunan asit bitleri olumsuz şekilde etkiler ve saçlardan bitleri arındırır. Bunun için sirke ve su karıştırılır. Daha sonra saç diplerine sürülür.
Elma sirkesi ve üzüm sirkesi gibi sirke türleri, meyvelerin fermantasyonu ile elde edildiği için bu sirkelerin asit oranı daha düşüktür ve daha içilebilir bir tadları bulunur. Beyaz sirke ise bu sirke türlerine oranla daha sert bir tada sahiptir ve bu sebeple direk içmek için tercih edilmez.
Kan Şekeri Seviyesini Düşürmeye Yardımcı Olabilir
Yapılan başka bir çalışma ise uyumadan önce içilen iki kaşık elma sirkesinin ertesi sabah ölçülen açlık şekerini %4 azalttığını belirtmektedir. Dolayısıyla gece yatarken sirkeli su içmek açlık şekeri seviyesini düşürmeye yardımcı olabilir6.
Elma sirkesinin pH değeri ise 3.3 civarındadır. Saç derisinin pH değerini bozmayacak şekilde elma sirkesini sulandırarak saça uygulamak, saç derisine zarar vermeyecektir.
İçeriğindeki sirke sayesinde ışıldayan saçlara sahip olmanızı sağlar ve saçlarınıza ağırlık yapmaz. Saç derisinde oluşan kepeklenmeyi büyük ölçüde azalttığı yapılan klinik testlerle kanıtlanmıştır. Tüm saç tipleri için kullanıma uygundur. Dermatolojik olarak test edilmiştir.
İncelmiş saç tellerinizi kalınlaştırır saçlardaki kırılmaların ve kopmaların azalmasına katkı sağlar.
Elma sirkesi saçı durulamak için kullanıldığında saçların kötü kokmasını önler ve kepeğe neden olan bazı mikropları öldürebilir. Elma sirkesi; saçın pürüzsüz ve parlak görünmesine de yardımcı olur. Elma sirkesi aynı zamanda kafa derisinin Ph'ını yeniden dengelemeye yardımcı olur.
Elma Sirkesi
Bir sprey şişesinde eşit miktarda elma sirkesi ile suyu karıştır. Saçlarına sulandırılmış elma sirkesini uygula ve biraz bekle. Sonrasında saçlarını yıkaman yeterli.
Sirke konusunda beyaz sirke önerilir ancak elma sirkesi de etkili olmaktadır. 30 dakika boyunca saçınızda kalan sirkeli suyu önce havluyla alın. Ardından bit tarağı kullanarak saçlarınızın her kısmını tarayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri