Bir su bardağının çeyreğine kadar elma sirkesi doldurun ve yaklaşık bir kaşık kadar sıvı bulaşık deterjanı ekleyip karıştırın. Bardağın üzerine huni şeklinde bir kağıt koyun. Böylelikle sinekler huninin geniş alanından sirkeli suya yönelecek ancak geri çıkması zor olacak.
ELMA SİRKESİ
Bir kaseye koyacağınız elma sirkesinin üzerini streç filmle kapatın. Ardından üzerine kürdan gibi bir malzeme ile minik delikler açın. Meyve sinekleri elma sirkesinin kokusunu alarak kaseye doğru çekilecektir. Deliklerden içeri giren sinekler, orada sıkışıp kalacaktır.
Mutfağınızı her zaman çok temiz tutmalı bulaşıkları asla ortada bırakmamalısınız. Temiz bir alan meyve sineklerini uzaklaştıracaktır. Mutfağınızda unuttuğunuz çürümüş meyve ve sebze varsa bunlar meyve sineklerinin üremesine ve çoğalmasına neden olurlar.
Sinekleri çürümüş meyve ile de kandırabilirsiniz ama sirke daha kolay ve doğrudan sineklerin dikkatini çeker ve onları içeriye sürükler."
Hem kokusu hem de tadını sevmesi sebebiyle son derece çekici gelmektedir. Bundan dolayı da evinde sinir bozucu olan küçük sinekler görüldüğü zaman sıcak su kaynatılmalıdır. Ardından ise 3 yemek kaşığı miktarında şeker içerisine konularak karıştırılır. Suyun soğuması beklenir ve ortalık bir yere konulmalıdır.
İlgili 27 soru bulundu
Bir dişi yaşantısı boyunca 500 yumurta bırakabilir. Genel olarak yumurtalarını nemli organik materyallere veya çürüyen meyvelerin içine bırakırlar. 1 hafta gibi kısa bir süre içinde yumurtalar erişkin hale gelir, kısa bir süre içinde bölgede sinek istilası oluştururlar.
Sinekler uçucu lavanta yağı, karanfil ve portakal kabuğu kokusundan hoşlanmazlar.
Sirkenin sinekleri kaçırmakta ne kadar etkili olduğu ortada, hatta aslında tek başına malt sirke bile özellikle iç mekandaki sinekleri uzaklaştırmak için yeterli.
Birçok konuda işimize yarayan sirke sivrisinek konusunda da bize oldukça yardımcı oluyor. Keskin kokusuyla bilinen sirke sivrisinekleri direkt kaçıracaktır.
Meyve sineklerinin ortalama doğal kullanım ömrü yetişkinlerde en uygun sıcaklıklarda 40 ila 50 gündür.
Genel. 2008/2009 yılındaki istilasına başlamasından bu yana, aslen Asya kökenli olan kanadı noktalı sirke sineği, birçok üzümsü meyve mahsulünde, vişne ve üzümde ciddi verim kayıplarına neden olduğu Kuzey ve Güney Amerika ve Avrupa'ya büyük ölçüde yayılmıştır.
Bir tencerenin içerisine şeker ve üzerini örtecek kadar su döküp ağır ağır kaynatın. Karışımı güzelce karıştırdıktan sonra ılık hale gelene kadar bekleyin. Sıvıyı huni ağzına döküp sinekler için tuzak olarak kullanabilirsiniz. Dilerseniz, şekerli su yerine birkaç parça elma dilimini şişenin içerisine atabilirsiniz.
Bir difüzör içine 2-3 damla limon yağı koyup sineklerin olduğu odaya yerleştirin. Reyhan, sinekleri kovma konusunda oldukça başarılıdır. Uygun bir kabın içerisine reyhan veya fesleğen yaprakları koyun. Bu kabı sinekleri uzak tutmak istediğiniz odalara yerleştirebilirsiniz.
Pencerelerinizin önüne bir kap sirke dolu kap bırakarak sivrisinekleri kovabilir rahat bir mevsim geçirebilirsiniz. Nane-limonun bitmeyen dostluğu burada da işinize yarayabilir.
Sirke güçlü bir sivrisinek kovucu görevi görür. Potasyum içeren gıdalar ve tuzlu yiyecekler sivrisineklerin size doğru çekilmelerini sağladığından bu tür gıdaları tüketmemeye çalışın. B vitamini ve C vitamini yönünden zengin besinler sivrisineklerin çok sevmediği gıda gruplarından.
Küçük sineklerin bulundukların en çok yerler; artık ve kokan sıvı ve katı gıdalardır. Evin bir yerinde açıkta yiyecek bıraktığınızda sineklenme problemi gün geçtikçe daha sık yaşanmaya devam eder.
Sirke ile temizlediğiniz yerlere limonlu su püskürtün ya da sirke-su karışımınızın içine doğrudan limon suyu ekleyin. Limon kokusu sirke kokusunu hafifletecektir. Özellikle mutfak temizliğinde karbonat, koku emici olarak sıklıkla kullanılır.
Sirkeleşme, sirke bakterisi (mycoderma aceti) denen bir mikroorganizmanın yaptığı bir mayalanmadır. Sirke bakterisi alkollü çözeltilerde gelişir ve alkolü yükseltgeyerek asetik asit ve suya dönüştürür.
Sirke asidik, karbonat ise zayıf bir madde. İkisi karıştırıldığında birbirlerini etkisiz hale getiriyorlar. Hiçbir işe yaramayan bu karışımı kapalı bir kapta karıştırırsanız patlamaya neden olabilir.
Ortası sarımsı kırmızımsı renklerde, gözleri kırmızı, küçük ve insanlar için zararsız bir sinek türüdür.
Bir kaç damla badem yağı, 20'şer damla fesleğen yağı ve ıtır çiçeği yağı iyice karıştırılarak vücuda sürebilir veya pencereye yakın yerlere sıkabilirsiniz. - Sirke başka bir doğal sinek kovucudur. Pencere kenarlarına sıkınız. Sirkenin keskin kokusundan dolayı sinekler eve girmeyecektir.
Evde bulundurduğunuz lavanta kolonyası hem içerdiği etanol ile sivrisinek kaşıntısını alacak hem de lavanta kokusu ile sivrisineklerin en azından koku uçana kadar yaklaşmasını engelleyecektir.
Bir sprey şişe içinde 10 damla badem yağı, 20 damla fesleğen yağı ve 20 damla ıtır çiçeği yağını karıştırın. Bu yağlar sivrisinek kovucu bitkisel yağlar olarak aklınızda kalabilir. Serin yerde muhafaza edeceğiniz bu karışım yağı, özellikle de bebek ve çocukların cildinde kullanabilirsiniz.
Rüyada evi sinek bastığını görmek, rüya sahibinin kazancını iki katına çıkaracağına işaret eder. Kişi yakın zamanda büyük atılımlar yapar. Kötü günler gördüğünde ise sevdiği insanlar kendisine yardımcı olur.
Kaynar su, tıpkı lavabo açıcılar gibi gider borularını derinlemesine temizleyecektir. Kaynar su aynı zamanda giderde biriken yağ ve kirlerin de çözülüp erimesine neden olarak temizlik sağlayacaktır. Bu işlem sayesinde artık gider borularında tahliye sineği larvası kalmayacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri