Tane fasulyeyi yemek olarak pişirerek de buzlukta saklayabilirsiniz. Bunun için fasulyeyi normal şekilde ayıklayın ve domates ekleyerek tencerede pişirin. Daha sonra bu yemek soğuyunca buzdolabı poşetlerine koyarak buzluğa atabilirsiniz.
Fasulyeleri oda sıcaklığında bekleterek soğumasını bekleyin. Pişen fasulyeleri buzdolabı poşetine koyun ve havasını alarak ağzını kapatın. Ardından 2. buzdolabı poşetine koyun ve yine hava almayacak şekilde kapatarak dondurucuya yerleştirin. 2 poşete koymak, fasulyelerin buzluktaki kokuları almasını önleyecektir.
Fasulyeleriniz hafif yumuşadıktan sonra oda sıcaklığında dinlendirin. Ardından kilitli poşetlere ya da buzdolabı poşetlerine kuru fasulyelerinizi pay edin. Ağızlarını güzelce kapatıp buzluğa aktarın.
Fasulyeleri soğuk sudan çıkartıp, temiz bir havlunun üzerine yayın. İyice kurulayın. Daha sonra fasulyeleri buzdolabı poşetlerine paylaştırıp, içindeki havayı tamamen alın. Poşetlerin ağzını sıkıca bağlayın.
Kaynayan suyun içine fasulyeleri ekleyip, 3 dakika pişirin. Fasulyeler pişerken başka derin bir kaba olabildiğince buz küpleri ile dolu soğuk su koyun. Süre sonunda pişen fasulyeleri süzerek sıcak sudan çıkartın. Bekletmeden hemen buzlu soğuk su dolu kabın içine koyup, şoklamasını sağlayın.
İlgili 45 soru bulundu
Poşetin ağzına düğüm atın. Tekrar fasulyeleri bir poşet içerisine koyun. Taze fasulyeler 2 poşet içinde olursa, bulunduğu dondurucuda diğer donan sebzelerin kokusunu almaz. Hazırladığınız bu yöntem ile çiğ taze fasulyeyi buzlukta uzunca bir süre saklayabilirsiniz.
Dondurucudan fasülyeyi alıp, poşetinin içinden çıkartın. Kaynayan suyun içine fasulyeyi buzlu halde yerleştirin. Tencerenin kapağını kapatıp, ocağın altını kısın. Fasulye çözülmeye başladığında 1-2 kere karıştırın.
Sulu yemekler, ağzı kapalı kaplarda buzdolabında 4 güne kadar muhafaza edilebilir.
Bu soru çoğu kişinin kafasını karıştırıyor. Fakat sorunun cevabı çok basit: Her şeyi koyabilirsiniz. Uzun süre saklamak istediğiniz her yemeğinizi derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz; çorbalar, sebze yemekleri, pilavlar, makarnalar, hamur işleri, etler, etli yemekler, baklagiller…
Soğuyan fasulyeyi poşetlere koyup dondurucuya kaldırın. Bu yöntemde, ayıklanıp doğranmış fasulyeyi kaynayan suya atın. Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika haşlayın ve suyunu süzün. Fasulyeleri buzlu suyun içine atarak şoklayın.
Haşlanmış fasulye buzlukta saklanır mı? Tane fasulyeyi yemek olarak pişirerek de buzlukta saklayabilirsiniz. Bunun için fasulyeyi normal şekilde ayıklayın ve domates ekleyerek tencerede pişirin. Daha sonra bu yemek soğuyunca buzdolabı poşetlerine koyarak buzluğa atabilirsiniz.
Poşetlerin ağzını sıkıca bağlayın. Poşeti bağladıktan sonra fasulyeleri tekrar bir poşete daha koyun. Poşetin havasını alıp, düğüm atın. Fasülyeniz 2 poşet içinde olursa, bulunduğu dondurucuda diğer donan sebzelerin kokusunu almaz.
-Her türlü bakliyat yemeği, buzlukta saklanabilir. Suyu çok azaltılarak saklama kabına alınan, kuru fasulye, nohut, mercimek gibi yemekler, çıkarıldığında iyice çözülmesi beklenip, karıştırılmadan ısıtılmalı. Bunun en uygun yöntemi, donmuş yemeği, mikrodalga fırında çözdürmektir.
Taze fasulyeleri genişçe bir tepsiye aktarın ve tamamen soğumaları için bırakın. Tamamen soğuduktan sonra, buzdolabı poşetlerine bölüştürün ve dondurucuya atın. Ne zaman isterseniz çıkarıp, çözdürdükten sonra, bir adet soğan ve isteğinize göre salça ilavesi ile pişirin ve servis edin. Afiyet olsun.
Soğumuş fasulyelerimizi buzdolabı poşetine istediğiniz miktarda alın, poşeti yan yatırın. Hafif bastırarak havayı alın (Derin dondurucuda az yer kaplayacaktır) Ağzını bağladığınız poşetleri derin dondurucuya alın.
Pişmiş yemekleri saklarken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Uygun kaplar kullanmak temel kurallardandır. Tüm yemekler buzdolabında veya dondurucuda ağzı kapalı saklama kutuları ve buzluk poşetleri ile hava teması kesilerek saklanmalıdır. Buzluğa kaldırılacak gıdaların cam olmayan kaplarda saklanması gerekir.
Mercimeğin önceden ıslatılması gerekmiyor, pişirilmesi de çok uzun süre almaz. Ancak dondurucunuzda haşlanmış mercimeğin bulunması sizin hayatınızı kolaylaştırır. Dondurulduktan sonra, mercimek altı ay kadar iyi kalır, bu yüzden küçük partilerin dondurulması iyi bir fikirdir.
Buzlukta Ne Kadar Süre Saklanır? En çok merak edilen konular içerisinde taze fasulyenin buzdolabında ne kadar süre kalabileceği geliyor. Genel olarak doğru şekilde uygulamaları ışığı altında buzdolabı poşeti ile beraber, taze fasulye 10 ya da 12 ay buzlukta tutulabilir.
Bunun için taze günlük bir şekilde pişirdiğiniz zeytinyağlı taze fasulye yemeğini soğumasını bekleyin. Tamamen soğuduktan sonra buzdolabı poşetine güzelce dökün. Poşetin ağzını sıkıca kapatın buzluğa atın.
Kuru fasulye yemeği düdüklüde yapılıyorsa, yaklaşık 10 ile 15 dakika süreyle pişirilmelidir. Düdüklüde veya Tencerede Ne Kadar Sürede Haşlanır? Düdüklüde kuru fasulyelerin ne kadar pişirileceği, ev hanımlarının araştırdığı bir konudur. Düdüklüde yaklaşık 10 dakika, tencerede ise 40 dakika pişirilmesi önerilir.
Islatılan Fasulyeler Nasıl Haşlanır? Minimum bir gece önceden ıslattığınız kuru fasulyeleri süzüp bol su ile güzelce yıkayın. Yıkanan ve süzülen fasulyeleri geniş ve derin bir tencerenin içerisine alıp üzerini üç dört parmak geçecek şekilde su ilave edin. Su kaynadıktan sonra orta ateşe alıp beş dakika kaynatın.
Kurubaklagiller öncesinde haşlanarak pişirilme yapılacaksa haşlama suları dökülmemelidir. Haşlama suyunda suda eriyen vitaminler oldukça fazladır. Düdüklü tencereler kurubaklagiller için en iyi pişirme yöntemidir. Ağzı kapalı 45- 60 dakika pişirme yeterlidir.
Bazen fasulyelerin dağılma riski oluşur. Çok pişirildiğinden yahut fasulyenin kalitesinden dolayı fasulyeler dağılabilir. Bu durumun önüne geçmek için ustalar, yemeği hazırlarken birkaç damla limon sıkarlar. Kuru fasulyeye sıkılan limon, fasulyenin dağılmasını önleyen bir püf noktasıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri