Sıkıntının Eş Anlamlısı Olan Sözcükler Bu kelimenin 6 tane eş anlamlısının olduğunu söyleyebiliriz. Dert, sorun, zorluk, çile, cefa ve azap gibi kelimeler sıkıntı sözcüğü ile eş anlamlıdır. Ayrıca az bir kullanıma sahip olsa da gaile ve hafakan sözcükleri de sıkıntı kelimesi ile eş anlamlı olarak dikkat çekmektedir.
Sıkıntının eş anlamlısı kelimeler: Ağırlık. Başağrısı Boğuntu.
engel, güçlük, zorluk.
Güç kelimesinin eş anlamlı kelimeleri birden fazladır. Bu kelimeler ağır, bilek, can, çetin, derman, fer, hâl, hız, kudret, kuvvet, mecal, meşkül, sarp, takat, zor, efor kelimeleridir.
inatçı, hırçın, huysuz.
İlgili 26 soru bulundu
Garez kelimesi TDK'ya göre, kin anlamına sahip olan bir kelimedir. Kin anlamında yaygın olarak tercih ediliyor.
TDK'ya Göre Mutlu Kelimesinin Eş Anlamları
Bu doğrultuda Mesut, bahtiyar, berhudar ve sevinçli kelimesinin kullanmak mümkündür.
Zor kelimesinin bir adet eş anlamlı kelimesi bulunmaktadır. Zor kelimesinin eş anlamlısı " Güç" kelimesidir. Güç kelimesi aynı zamanda zor anlamına da gelmektedir. Bu doğrultuda " güç" kelimesini zor eş anlamlısı olarak da kullanabiliriz.
TDK'ya Göre Güç Eş Anlamlısı
Türk Dil Kurumu açısından bakıldığında güç eş anlamlısı 'kuvvet' olarak görünüyor. Bu kelime üzerinde cümle içerisinde rahatlıkla kullanılabilir.
Sima, hem yüz hem de şahsiyet anlamına gelir. Suret ve surat, yüz anlamında kullanılır. Vech yüz, vecahet yüz güzelliği manasına gelir. Farsça kökenli çehre kelimesi de yüz ile eş anlamlıdır.
6 Harfli Engel Bulmaca Cevabı
Engel teriminin 6 harfli karşılıkları "Güçlük, müşkül ve köstek" şeklindedir.
Türk Dil Kurumu açısından bu kelimenin eş anlamlısı olarak, 'his' kullanılabilmektedir.
Kolay kelimesinin eş anlamlıları basit, hafif, emeksiz, asan, zahmetsiz kelimeleri olarak öne çıkıyor.
Acı kelimesinin Türkçede üzüntü, diğer dillerde ise ızdırap, keder ve elem kelimeleri ile eş düzlemde olduğu görülmektedir.
Kriz, buhran ve bunalım kavramları ile eş anlamlı anılabilmekle birlikte, “bir örgütün üst düzey hedeflerini ve işleyiş biçimini tehdit eden veya hayatını tehlikeye sokan, acil karar verilmesi gereken, uyum ve önleme sistemlerini yetersiz hale getiren gerilim durum” olarak da tanımlanabilir.
yıpranmış, eski görünüşlü olan, bakımsız.
Kuvvet ve güç eğitimi arasındaki ana farklılık, kuvvet dirence karşı koyma yeteneği iken, gücün en kısa zamanda dirence karşı koyma yeteneği olmasından kaynaklanır. Kuvvet eğitimi verilen tekrarda olabildiğince ağırlık kaldırmaya odaklanılan durumlarda direnci yenme yeteneğini geliştirir.
Güç Kuvvet bulmaca cevabı Erk, Kudret, Tork ya da İktidar olarak bilinmektedir.
Sporda kuvvet kavramı; bir kasın gerilme ve gevşeme yolu ile bir dirence karşı koyabilme, onu yenebilme özelliğidir. Bir cismi çekmek veya itmek kuvvet ile yapılır. Güç kavramı ise genel olarak birim zamanda yapılan işi tanımlar. İş olarak tanımladığımız olay, bir cismi taşımak için gereken kuvvettir.
Günlük hayatımıza eş anlamlı kelimeler çok sık kullanılırken güç eş anlamlısı ile merak edilir. Yazılışları farklı olduğu halde anlamları aynı veya çok yakın olan sözcükler arasında bulunan güç kelimesi kolay olmayan başarılması zor anlamlarını taşır.
Eş anlamlı kelimelere anlamdaş kelimeler de denir. Anlamdaş kelimelerden bir tanesi de kuvvetli kelimesidir. Kuvvetlinin eş anlamlısı cümle içinde kuvvetli ile aynı anlamı ifade ettiğinden kuvvetli sözcüğü yerine kullanılabilir. Kullanım alanı geniş olan kelimeler arasında yer alır.
Beyaz eş anlamlısı olan sözcük ak sözcüğüdür.
Aşk, birisine karşı duyulan sevgi ve bağlılığı ifade etmek için kullanılan bir sözcüktür. İfade ettiği anlam yönünden popüler olduğunu da rahatlıkla söyleyebiliriz. Ayrıca aşk yerine sevgi, bağlılık, sevda ve tutkunluk kelimelerini kullanma şansıda vardır.
Faydalı kelimesi bir cümle içerisinde herhangi bir durum ya da kişiden çıkar sağlama yani faydalanma şeklinde kullanılır. Bu sözcük ile cümle içinde aynı anlamı sağlayan yani eş anlamlısı da yarar kelimesidir.
TDK'ya göre neşe kelimesi için, 'sevinç' ve 'mutluluk' sözcükleri karşımıza çıkmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri