Türkiye'de sınavsız özel üniversiteler arasında Kocaeli Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi ve İstanbul Aydın Üniversitesi gibi üniversiteler bulunmaktadır.
Sınavsız ikinci üniversitede, öğrenciler, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi veya İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi'nin lisans ve ön lisans programlarından herhangi birini seçerek eğitim alabilirler. Eğitim, uzaktan eğitim yöntemiyle yapılır.
Dünya'da ilk 1000 içerisinde bulunan Belarus State University (Belarus), Warsaw University (Polonya), Karazin University (Ukrayna) gibi üniversiteler Türkiye'den öğrencileri sınavsız olarak almaktadır.
Aynı anda iki üniversite okunabilir mi
Aynı anda iki örgün lisans ya da iki örgün önlisans bölümünde okunamaz. Fakat biri lisans, biri önlisans iki bölüm okunabilir. Biri uzaktan ya da açık, biri örgün olursa da olur.
Sınavsız İkinci Üniversite kayıtları 7 Ağustos - 30 Eylül 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Başvuru, kayıt ve ödeme işlemleri https://basvuru. ankara.edu.tr/basvurular/ikinci-universite/giris adresinden yapılacaktır.
İlgili 16 soru bulundu
Adayların, “http://aof.anadolu.edu.tr” adresinden Türkiye Programları bağlantısı “İkinci Üniversite” linkine tıklayarak internet başvurularını gerçekleştirecekleri, daha sonra kayıt için gerekli belgeleri hazırlayarak, banka ödemesini yaptıktan sonra AÖF bürolarından kayıt işlemlerini tamamlayacakları bildirildi.
Adaylar, aof.anadolu.edu.tr adresinden Kayıt Otomasyonu bağlantısı "İkinci Üniversite" linkine tıklayarak internet başvurularını gerçekleştirebilecek. Daha sonra kayıt için gerekli belgeleri hazırlayarak, banka ödemesini yaptıktan sonra AÖF Bürolarından kayıt işlemlerini tamamlayacaklardır.
İkinci Üniversite kapsamında okumak ücretsiz midir? Hayır ücretsiz değildir. Okulların dönemlik harç ücretleri yatırılarak ikinci üniversite kapsamında okumaya devam edilebilir.
Anadolu Üniversitesinin Merkezi Açıköğretim Sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin programlarına Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile öğrenci kabul edilmektedir.
İkinci Üniversite Nedir? Bir üniversiteden mezun ya da halen okumakta olanların herhangi bir sınava girmeden İstanbul Üniversitesi Açık öğretim Programlarına kayıt yaptırabileceği sisteme Sınavsız İkinci Üniversite diyoruz.
Ülkemizde özel üniversite bölümlerine girebilmek için tıpkı devlet üniversitelerinde olduğu gibi, gerekli bir puan ve başarı sıralamasına sahip olmak gerekmektedir.
Daha önce bir lise bitiren (Bu örgün eğitimde bir Lise, Mesleki Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi veya Açık Öğretim lisesi de olabilir) Mesleki Açık Öğretim Lisesine kayıt yaptırabilirler.
Sınavsız ikinci üniversite için herhangi bir yükseköğretim kurumundan lisans ve önlisans eğitimi alanlar başvurabiliyor. AUZEF kayıt tarihleri 07 Ağustos - 07 Ekim 2023, ATA AÖF ön kayıtları 5 Haziran 2023 ile 1 Ekim 2023 tarihleri arasında, AÖF kayıtları 21 Ağustos 2023 ile 16 Ekim 2023 arasında yapılacak.
YÖK, yaptığı açıklamada, "Bu yıldan itibaren ilgili puan türlerinde sınav puanı hesaplanan tüm adaylar için ortaöğretim başarı puanı eklenerek yerleştirme puanı hesaplanacaktır" dedi.
Yükseköğretim Kurumları'ndan daha önce; ön lisans veya lisans programlarından mezun olan öğrenciler, ikinci üniversite kapsamında Açıköğretim Fakültelerine sınavsız kayıt olabilmektedir. Lisans mezunu öğrenciler ön lisans veya lisans, ön lisans mezunu öğrenciler ise sadece ön lisans programını tercih edebilmektedir.
2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavından (YKS) itibaren ön lisans ve lisans programlarını tercihte 150 ve 180 olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi (AYT) baraj puanları uygulaması kaldırıldı. Yani bu yıl öğrencilerin, üniversite tercihi yapabilmek için belli bir baraj puanını geçmesi gerekmeyecek.
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) sınavsız ikinci üniversite için 2022-2023 eğitim öğretim dönemi kayıtları 22 Ağustos – 17 Ekim arasında gerçekleştirilecek. Çevrimiçi başvuru işlemleri https://aoskayit.anadolu.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile yapılacaktır.
AÖF'ün 2023-2024 eğitim yılı akademik takviminde yer alann bilgilere göre AÖF ikinci üniversite kayıt işlemleri 57 gün sürecek. Kayıtlar 21 Ağustos 2023 Pazartesi günü başlayacak ve 16 Ekim 2023 Pazartesi günü sona erecek.
Öğrenciler seçmiş oldukları sınav merkezlerinde sınava katılırlar. Öğrencilerin; ara sınav ve dönem sonu sınavlarına hangi il, ilçe, bina, salon, sıra, tarihte ve saatte sınava gireceği “Fotoğraflı Sınava Giriş Belgesi”nde belirtilmektedir.
Açık Öğretim Fakültesi'nde 2023-2024 öğretim yılında dönemlik kayıt ücretleri 1180 lira ile 2 bin 80 lira arasında değişiyor.
SINAVSIZ İKİNCİ ÜNİVERSİTE AÖF ÜCRETİ, BÖLÜMLERİ
* Bu programlarda Dönem Öğretim Gideri ₺2.080 dir.
Çevrimiçi Başvuru ve Kayıt Tarihleri : 21 Ağustos 2023 Pazartesi günü saat 10:00'da başlayıp, 16 Ekim 2023 Pazartesi günü saat 17:00'da sona erecektir. Başvuru işlemleri yukarıda belirtilen adresten e-devlet şifresi ile yapılacaktır.
Bu işlem için, öğrencilerin öncelikle açıköğretim üniversitelerinin resmi web sitesini ziyaret etmeleri gerekmektedir. Daha sonra, kayıt olmak istedikleri bölümü seçmeleri ve gerekli belgeleri yüklemeleri gerekmektedir. Bu işlem tamamlandıktan sonra, kayıt işlemleri tamamlanacaktır.
Adaylar, https://aoskayit.anadolu.edu.tr kayit adresi Kayıt Otomasyonu bağlantısından e-Devlet şifresi ile giriş yaptıktan sonra İkinci Üniversite bağlantısındaki açıklamalar doğrultusunda başvuru adımlarını tamamlayarak Çevrim İçi (Online) Başvuru işlemini gerçekleştirecektir.
Peki, AÖF kayıtları ne zaman yapılacak? 2023-2024 AÖF KAYITLARI NE ZAMAN? ÖSYM kayıt tarihlerine göre, programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 28 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar da 28-30 Ağustos 2023 tarihleri arasında olacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri