TDK'ya göre şoför kelimesinin doğru yazılışı "şoför"dir. Başka yazımlar yanlış kabul edilmektedir.
Doğru yazılışı 'şoför' olan kelimenin anlamı ise şöyle; sürücü, mesleği araba kullanmak olan kişi.
Şoför kelimesinin doğru yazılışı Türk Dil Kurumu'na göre "şoför" şeklinde olmalıdır. Yani cümle içinde kullanırken ya da günlük konuşma dilince şöför şeklinde değil şoför şeklinde kullanmalısınız.
Yanlış kelimesi "yanlış" şeklinde yazılması gerekiyor. Pek çok kişi bu kelimeyi doğru şekilde yazabilmek için internet üzerinde araştırıyor. Yanlış kelimesi pek çok kişi tarafından "yalnış" şeklinde yazılıyor. Fakat bu şekilde yazılması her zaman yanlış olarak kabul edilecektir.
Bu kelimenin doğru kullanımı cambaz şeklinde olmalıdır. Cümle içinde kullanımı: “Çok cambaz bir insandır, pek güvenme derim.”
İlgili 32 soru bulundu
Palyaço kelimesi Türk Dil Kurumu'na göre palyaço şeklinde yazılması gereken bir kelimedir. Palyaço kelimesinin palyanço şeklinde yazılması ise bir yazım yanlışı olarak ifade edilebilir. Kelimenin doğru bir şekilde yazılışı "palyaço" şeklinde olmalıdır.
TDK'ya göre egzoz kelimesinin doğru yazılışı "egzoz"dur. Başka yazımlar yanlış kabul edilmektedir.
Bu kelimenin "yanlış mı, yalnış mı?" olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı yanlış şeklinde olmalıdır.
Biraz, birçok, birçoğu, birkaç, birkaçı, birtakım, herhangi, hiçbir, hiçbiri belirsizlik sıfat ve zamirleri de gelenekleşmiş olarak bitişik yazılır.
TDK'ya göre ataş kelimesinin doğru yazılışı "ataş"dır. Başka yazımlar yanlış kabul edilmektedir.
"Aferin" şeklinde yazılması, TDK tarafından doğru olarak belirlenen yazım şeklidir.
Ansızın ya da aniden anlamına bu kelimenin Türk Dil Kurumu'na göre doğru yazılışı birleşik şekilde yazılışıdır. Yani doğru yazılışı "BİRDENBİRE" şeklinde olanıdır. Cümle içinde kullanırken birleşik şekilde kullanılması doğru kullanımına örnek olacaktır.
Bunun nedeni ise güleryüz diye bir ifadenin kabul edilmemesidir. Yani bu ifadeyi güler yüz şeklinde ayrı olarak yazmanın doğru kabul edildiğini söyleyebiliriz. Güler yüz olarak yapılan yazım TDK tarafından kabul edilmektedir. TDK'ya görede güler yüz şeklindeki yazım görülmektedir.
Tıraş kelimesinin hem tıraş hem de traş şeklinde yazımı ile karşılaşıyoruz. Ancak bu kelimenin iki farklı şekilde yazılabileceği anlamına gelmemektedir. Tıraş kelimesinin TDK'ya göre doğru yazımı 'tıraş' şeklindedir. Traş şeklindeki kullanım yanlıştır.
Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı'perhiz'dir.
“Ya da” kelimesi TDK'ya göre ayrı olarak yazılıyor. Kurumun resmi internet adresinde verdiği örnek ise şöyle: “Ya oyunu kullanırsın ya da toplantıya katılmazsın.” HER ŞEY NASIL YAZILIR?
Önsöz kelimesi halk arasında bitişik yazılan ancak doğru yazım biçimi ayrı olan bir kelimedir. Önsöz kelimesinin doğru yazılışı ''ön söz'' şeklindedir. İlk söz gibi iki anlamı taşıyan bir kelime olduğu için ön söz ayrı yazılmalıdır.
Birçok sınavda da dilbilgisi konuları içinde olağanüstü kelimesinin yazımı ile ilgili sorular karşınıza çıkar. Kelimenin doğru yazımı birleşik şekildedir. Yani "olağanüstü" şeklinde yazım doğrudur.
YÜZ GÖZ KELİMESİNİN ANLAMI
Ayrı yazılması gerekir. Bu kelime genellikle yüzgöz şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı yüz göz şeklinde olmalıdır.
Bu kelimenin “piyanist mi, pianist mi” olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı piyanist şeklinde olmalıdır.
Bu kelimenin doğru şekilde yazılışı, 'Naylon' biçimindedir. Ana maddesi poliamit reçinesi olan, giyim ve eşya konusunda kullanılan dayanıklı ve esnek madde naylon olarak bilinir.
pek çok✅ (Doğru kullanım)
CİĞER NASIL YAZILIR? Bu kelimenin ciğer mi, ciyer mi olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı ciğer şeklinde olmalıdır.
Türk Dil kurumuna göre hoşçakal kelimesinin doğru yazılışı hoşça kal şeklinde olmaktadır.
Kurdele yazarken kelime içerisindeki harfler doğru olmalıdır. Yani kurdale, kurdela ve bunlara benzer yazılışlar doğru değildir. Sözcüğün sadece bir doğru yazılışı olduğunu görmekteyiz. Buda kurdele şeklindedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri