Kışın gribi atlatmada evde uygulanabilecek doğal tariflerden bir tanesi de soğan çorbasıdır. Karabiberle birlikte tüketilmesi vücut direncini arttırıcı etki göstererek gribal enfeksiyonun daha çabuk atlatılmasına katkı sağlamaktadır.
Soğanlar rendelenir yağda kavrulur salçası eklenir oda kavrulur . İçine baharatlar eklenir suyu konur, tuzu eklenir 15 dk pişer. Servis tabağına sıcak sıcak konur. Afiyet olsun.
Ayrıca kelle paça ve işkembe çorbaları da grip ve soğuk algınlığı gibi üst solunum yolları enfeksiyonlarına yakalanma riskini azaltır” ifadelerini kullandı. Tavuk suyu çorbası, soğuk algınlığı semptomlarını hafifletmeye yarıyor.
Antibiyotik özelliği olan soğan çorbası vücuttaki toksinlerin atımını kolaylaştırır. Vücudun direncini arttırır ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Enfeksiyonlara karşı korur. Zayıflamak isteyenler için olumlu sonuçlar verir.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Öksürük için hangi çorba iyi gelir? Ilık süt ile boğazınızı yumuşatarak öksürüğünüzü kesebilirsiniz. Yiyecek grubunda da mercimek, karalahana ve bürüksel lahanası öksürüğe iyi gelmesi ile bilinmektedir.
İlgili 26 soru bulundu
Ihlamur soğuk algınlığı ve öksürüğe iyi gelir aynı zamanda balgamın vücuttan atılmasına yardım eder. Ihlamur çayı aynı siyah çay gibi demlenir. Balgam söktürücü özelliğinin artması için ebegümeci de ekleyebilirsiniz. 2 kaşık ebegümecini ve 2 kaşık ıhlamuru 3 bardak suya ekleyin. Bu karışımı yaklaşık 20 dakika kaynatın.
Bağışıklık sistemini güçlendirerek vücut direncini arttırır. Soğan suyu antienflamatuar etkisi ile vücutta oluşabilecek enfeksiyonları önler ve var olan enfeksiyonların tedavisinde kullanılır.
İçeriğinde yüksek miktarda kükürt, lif, A, ve C vitaminleri bulunan soğan vücudu toksinlere karşı korur. Bağışıklığı güçlendirerek hastalıklara karşı kalan oluşturur. Saçtan tırnağa faydası olan soğanın haşlanmış hali ise çiğ haline oranla daha yüksek antimikrobiyal etkisi oluşturur.
Etkili bir balgam söktürücüdür ve kalp sağlığını destekler. Diyabet gelişmesini engeller ve şeker seviyesini düzenler. Başta mide, bağırsak ve kolon kanseri olmak üzere birçok kanser türünün gelişmesini engeller. Soğan kürü, saç dökülmesine ve cilt sorunlarına iyi gelir.
Gün içinde domates, taze biber, roka, maydanoz, mandalina, greyfurt, portakal, nar, kuşburnu ve kivi gibi C vitamini içeren besinler tüketilmelidir. Çinko ve selenyum: Bağışıklık sistemi için önemli minerallerdir. Selenyum; deniz ürünleri, et, soğan ve sarımsakta bulunur.
Gripken ne yememeli
Bu nedenle grip olduğunuzda bunlarda uzak durmanızda fayda vardır. Uzak durulması gereken yiyecek ve içecekler şunlardır: Alkol, tuz ve şeker yoğun işlenmiş gıdalar, yağlı besinler, süt ve yemesi zor olan sert gıdalar.
Bol proteinli tavuk suyuna çorbalar, paça çorbası, gribe nezleye birebir sarımsak çorbası, canlılık veren kemik iliğine domates çorbası, hasta hasta keyfinizi yerine getirecek mercimek çorbaları, vitamin deposu brokoli çorbası ve daha fazlası tek tıkla mutfağınızda!
- Özellikle kış mevsiminde soğan tüketildiği takdirde bağışıklık sistemini güçlendirir. - Yüksek ateş, grip, öksürük ve alerji gibi sorunlara karşı soğan suyu ve bal karıştırılarak içilmelidir. Bu şekilde hastalıkların önüne geçer.
Ayrıca öksürüğe de iyi gelir. İdrar söktürücüdür. Bu sayede vücudu toksinlerden arındırır. Antiviral özellikleri sayesinde soğuk algınlığı, grip gibi rahatsızlıkları önler ve bu hastalıkların iyileşmesine yardımcı olur.
Hem çiğ olarak hem de pişirilerek kullanılan soğanın birçok çeşidi bulunuyor. Doğal antibiyotik görevi gören soğan, özellikle kış mevsiminde bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesinde büyük rol oynuyor.
Kuru soğan burun tıkanıklığı durumlarında tüketilebilir. Daha rahat nefes almayı sağlar. Astım benzeri ciddi sorunların iyileştirilmesinde ve giderilmesinde fayda gösteriyor.
Özellikle pişmiş kırmızı soğan vücuttaki bulunan tüm iltihabı idrar yolu ile atmaktadır. - Eğer enfeksiyon kaynaklı dolama hastalığınız varsa, pişmiş soğanın zarını çıkarın ve dolamalı bölgenin üzerine koyun. Bu hem sancılarınızı alacak hem de yaranın iyileşmesini hızlandıracaktır.
Güçlü antioksidan ve antibakteriyel özellikler içeren soğan suyu özellikle kış hastalıkları açısından adeta doğal bir antibiyotik etkisi taşıyor.
Soğan suyu içerisinde farklı vitaminleri barındırdığı için doğal antibiyotik olarak bilinir ve yaraları, iltihapları tedavi etmede kullanılır. Bunun yanı sıra son dönemlerde oldukça aranan soğan suyunun faydaları şu şekildedir; - Soğan suyu oldukça iyi bir idrar söktürücüdür.
Soğan suyu balgamı yumuşatmakla kalmaz, bronşit gibi hastalıkların etkisini de azaltır. Ilık olarak içilen soğan suyu ise boğaz ağrısı, boğaz iltihabı, öksürük ve bronşit gibi rahatsızlıklarda adeta doğal şifa etkisi yapar.
Bir bardak kaynar suyun içerisine bir diş sarımsak ve 2 adet tarçın ilave edin. 5 dk demlendikten sonra için. Öksürüğü anında kestiği biliniyor. Limonlu karabiber yöntemi Yeni kesilmiş çeyrek limonun üzerine biraz karabiber ve tuz serperek limonu bu şekilde emebilirsiniz.
En Hızlı Öksürük Kesici Yöntemler
Bir kaşık bal ve bir kaşık zencefil bunun için yeterli olacaktır. Öksürük için birebir çare olan ballı zencefil tüketmek iyi bir tedavi yöntemi olacaktır. Karabiber ve balı karıştırarak da öksürüğünüzü geçirebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri