Soğan suyu kürü, maksimum fayda sağlaması için en az altı ayda bir defa 15 gün süreyle uygulanmalıdır. Bu süreyi aşmamaya dikkat edilmelidir. Hazırlanmış olan kürü ılık olarak tüketmelisiniz. Öğle ve akşam yemeklerinden on dakika önce bir bardak içmelisiniz.
Soğan kürünün taze olması için, günlük olacak şekilde hazırlayın. Daha önceden hazırlayarak saklarsanız, aynı etkileri elde edemezsiniz. Soğan kürü öğle ve akşam yemeklerinden önce aç karna bir bardak olarak tüketilmelidir.
Soğan suyu hazırlandığı andan itibaren öğlen ve akşam yemeklerinden önce bir bardak 15 gün boyunca içilmelidir. Soğan suyu kürü 15 gün düzenli içildikten sonra 6 ay ara verilmeli ve 15 gün daha düzenli olarak içilmelidir.
Soğan kürü öğle ve akşam yemeklerinden önce aç karna bir bardak olarak tüketilmelidir. Kürü hazırlarken kabuğu açık kahverengi, içi ise beyaz soğanlar tercih edilmelidir.
Soğan suyu kürüyle kadınların beyaz akıntı,miyom, menapoz, kist gibi rahatsızlıklarında son derece başarılı sonuçlar alındığını belirtti. Kadınların en önemli sorunlarından yumurtalık kisti, miyom, akıntı ve menopoz şikayetlerine soğan kürü derman oluyor.
İlgili 30 soru bulundu
Yumurtalık kistlerinin bazılarında insülin direnci gelişebiliyor, ağrı yapabiliyor, adet düzensizlikleri oluyor. Soğan kürü ise bütün bunları düzene sokarken yumurtalık kistini de ortadan kaldırıyor.
Küre başladığınız ilk ay, 15 gün boyunca devam edebilirsiniz. Diğer aylarda bu süreyi 10 güne indirebilirsiniz. Bu uygulama süresini polikistik over sendromunda, polip ve kist şikayetlerinde de aynı şekilde değerlendirebilirsiniz. Soğan kürünün 4 aydan fazla yapılması tavsiye edilmez.
Hazırladığınız soğan kürünü ılık bir şekilde sabahları aç karnına bir bardak tüketebilirsiniz. Akşamları da uyumadan önce 1 bardak daha için. Bu şekilde sabah akşam, günde toplam 2 bardak içmek üzere 15 gün boyunca kürü uygulayabilirsiniz.
Soğan suyu aşırı tüketildiğinde mideye zarar verebilir. Gaz ve şişkinlik oluşumuna yol açabilir. Soğan suyunu midesinde sorun olan kişiler dikkatli kullanmalıdır. Alerjik bünyelerde döküntü ve kızarıklıklara neden olabilir.
Soğan suyunu ne amaçla kullanıyorsanız o sorununuzun çözülüp çözülmediğine bakarak işe yarayıp yaramadığını anlayabilirsiniz. Örneğin adet söktürücü olarak kullanıyorsanız regliniz başladıysa soğan suyu kürü işe yaramış demektir.
- Soğan suyu oldukça iyi bir idrar söktürücüdür. - Soğan suyu tüketimi kan şekerinin dengelenmesini ve düşürülmesini sağlar. - Soğan suyu sindirimin kolaylaştırılmasına da yardımcı olur. Özellikle mide problemleri yaşayan kişiler soğan suyu ile daha sağlıklı bir mideye sahip olabilirler.
Ocakta 5 dakika kaynatıldıktan sonra içine herhangi bir şey eklenmeden öğlen ve akşam yemeklerinden önce bir bardak 15 gün boyunca içilmelidir. Soğan suyu kürü 15 gün düzenli içildikten sonra 6 ay ara verilmeli ve 15 gün daha düzenli olarak içilmelidir.
- Günlük tüketilen bir parça çiğ soğan vücudu enfeksiyonlara karşı korur doğal olarak iltihap oranını düşürür bununda akabinde eklem rahatsızlıklarına da iyi gelir.
SOĞAN SUYU KÜRÜ TARİFİ:
Soğan suyu yağımı için soğanları bölerek 5 ila 10 dakika arasında kaynatmak gerekir. Bu işlemin ardından soğan süzülür. Sıcak içilmemesi önerilir. Soğan suyu ılıdıktan sonra hızlı bir şekilde içilmelidir.
Adet döneminde uygulanmasının hiçbir sakıncası olmayan soğan kürü, gebe kalmak isteyenler tarafından adet bitiminden sonra 7 gün içinde başlamalıdır.
Prof.Dr.İbrahim Saraçoğlu soğan suyu kürüyle kadınların beyaz akıntı,miyom, menapoz, kist gibi rahatsızlıklarında son derece başarılı sonuçlar alındığını belirtti. Kadınların en önemli sorunlarından yumurtalık kisti, miyom, akıntı ve menopoz şikayetlerine soğan kürü derman oluyor.
İşte cevabı... Sağlık alanında saç dökülmesinden sivilce gibi cilt sorunlarına kadar iyi gelen kuru soğan suyu, kilo vermeye de birebir geliyor. Antioksidan etkisi ile toksin arındıran soğan suyu, vücudunuzun temiz kalmasına yarayarak sağlıklı bir şekilde kilo vermenizi sağlıyor.
Kürü hazırlamak için kırmızı, beyaz ya da kahverengi kabuklu dilediğiniz çeşit birkaç soğana ihtiyacınız olacak. Bu soğanları kabuklu bir şekilde kullanmanız gerekiyor. Bu nedenle öncesinde sirkeli suda bekleterek ardından da yıkayarak mutlaka temizleyin. Dilerseniz kabuksuz da kullanabilirsiniz.
Araştırmalar, günlük soğan tüketiminin erkeklik hormonu düzeylerini artırmaya yardımcı olabileceğini düşündürmektedir. 20 gün boyunca soğan suyu tüketiminin yapıldığı bir araştırmada, testosteron üretiminin doğal bir uyarıcısı olan luteinize edici hormon (LH) düzeylerinde önemli bir artış gözlemlendi.
Yüksek oranda antioksidan bileşenler içeren soğan suyu vücuttaki ödemin atılmasına yardımcı olur. Ayrıca toksin maddelerin atımını da kolaylaştırarak yağ yakımını hızlandırır.
Böbrekte kumların direk olarak düşmesine vesile olan soğan suyu, hem ağrıyı hafifletir hem de sizi bu dertten kurtararak daha sağlıklı böbreklere sahip olmanıza katkıda bulunur. Bu nedenle böbreklerin soğan suyu ile tedavi edilebilir.
Erkeklerde dökülen saçları önlemeye yardımcı olur. Soğan suyunun içinde yüksek oranda antioksidan bulunduğu için zayıflamayı kolaylaştırır. Soğan suyu, aynı zamanda çok güçlü bir yağ yakıcıdır. Soğan suyu, çok iyi bir idrar söktürücüdür ve metabolizmayı hızlandırır.
Polikistik over, Kist ve Polip Şikayetlerine Karşı Soğan Kürü Kullanımı! Kaynamakta olan 1,5 (250-300 mL) su bardağı klorsuz suyun (içme suyu) içerisine ince kabuğu soyulmuş orta boy 1 kuru Soğan dörde bölüp atınız. Beş dakika kapağı kapalı olarak kaynatınız. Ilıyınca süzünüz ve içiniz.
Soğan kürünün pek çok faydası bulunmaktadır. Bunların başında adet söktürücü özelliği gelmektedir. Adet söktürücü özelliği bulunan soğan kürü 15 gün düzenli kullanılmalıdır. 15 gün kullanılır ise adet düzeni normale dönecektir.
Yumurtlama döneminde bu kistin içerisine kan dolar ve gebelik varsa eğer progesteron hormonu salgılamaya başlar. Gebelik söz konusu değilse adet kanaması ile kist dışarı atılır. Her ay vücudun bu şekilde yenilenmesini sağlayan kistlerin zararı yoktur; fakat adetle atılamayan kistler vücutta büyümeye başlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri