Soğan hafif piştikten sonra tencereye kıyma konur. Kıymanın rengi dönünce salça, su ve baharat atılır. 10 dk daha pişirip ocağı kapatalım. Afiyet olsun.
1- Sotelemek için yağ koymadan önce tavayı kızdırıyoruz, tava çok kızgın olmalı. 2- Tava kızdıktan sonra sıvı yağ koyuyoruz. 3- Sotelik etleri ilave edip etler renk değiştirene kadar ve suyunu çekene kadar karıştırıyoruz. 4- Küp küp doğradığımız soğanları ekliyoruz.
Bu konuda dikkat etmeniz gerekenler, soğanların eşit şekilde doğranmış olmasıdır. Çünkü kavrulan kıymaya eklenerek işlem devam edeceği için, soğanları pişireyim derken kıymayı yakabilirsiniz. Aman dikkatli olun.
çoğu türk yemeğinin harika triosu. önce soğan, sonra biber, ardından da domatesin katıldığı kavurma. ana yemeği oluşturan malzemeler atılmadan tek başına yemek olabilecek harika lezzet.
Salçayı soğandan sonra kavurmak gerekir
Salçayı yemeğin içerisinde mutlaka kavurmanız gerekir. Ancak soğan, sarımsak kullanılan yemekler içerisinde önce soğanlar kavrulur ardından salça eklenerek kavurma işlemine devam etmek gerekir.
İlgili 27 soru bulundu
Soğanları tencerenin kapağı açık şekilde kavurmalısınız. Soğanın kavrulması demek ısının etkisiyle içindeki suyunu salması ve yine ısının etkisiyle bu suyun buharlaşması demektir özünde.
İlk olarak tencereye doğramış olduğumuz soğan ve sıvı yağ konur . Soğan hafif piştikten sonra tencereye kıyma konur. Kıymanın rengi dönünce salça, su ve baharat atılır.
Haşlanan tavukların üzerine yağ eklenir ve bir iki dakika kavrulur. Daha sonra üzerine soğan ve sarımsaklar da eklenerek kavrulur.
Zeytinyağını yapışmaz tabanlı, derince bir tavaya alın ve ince ince doğradığınız kuru soğanı pembeleşene dek kavurun. Ardından sivri biberleri ve kapya biberleri ekleyin ve kavurma işlemini sürdürün.
1- öncelikle bazı temel sebzelerle başlanılır: domates, patlıcan, biber, kabak, soğan. bunları bir kısmı uzun sürede yüksek ateş ister o yüzden ilk seferde konması gerekir, bazıları soyma eylemi gerektirdiği için önceden pişirilmesinde fayda vardır, siz sebzeleri soyarken 2. nolu pişirme sırası gerçekleşebilir.
Suyunu çeken etlerin üzerine doğranan soğanlar ve tuz eklenir. Soğan kavrulana kadar yine kısık ateşte 10-15 dakika arada karıştırılarak pişirilir.
Tüketirken soğanı yağda kavurmak yapılan en büyük hatalardan biridir. Yağda kavurma esnasında yağ yanar. Yağ yandığı için kanserojen maddeler daha çok ortaya çıkar. Kızartmada olduğu gibi soğanı da yağda kavurmak sağlıklı değildir.
Soğan bebeklere 8. aydan itibaren verilebilir.
Et suyunu çektikten sonra 1 çay bardağı sıcak su ekleyip haşlamaya devam edin. Et bir süre haşlandıktan sonra bir kenara alın. Ardından tencereye yağ koyun. Yağlı sevenler etin kendi yağından bir miktar koyabilir.
Yumuşacık Sulu Et Sote Tarifi Nasıl Yapılır? Etleri yıkamak yerine süzgeçte bekletip, kanını süzdürün. Kağıt havlu yardımıyla kuruladıktan sonra tavaya alın. Etin yağsız ve bonfile gibi yumuşak bir kısımdan sotelik olarak doğrandıktan sonra kullanılması sonucu olumlu yönde etkilemekte, pişme süresini kısaltmaktadır.
Mor soğan olarak da bilinen kırmızı soğan, yemeklerin içerisine girdiğinde, piştikçe lezzetini kaybetmesi nedeniyle özellikle çiğ tüketilmesi önerilir. Yemekler ya da salatalar haricinde, az balzamik sirkeyle birlikte fırınlandığında ya da ızgara edildiğinde de daha çok lezzeti ortaya çıkar.
Kuru soğanlarımızın kabuklarını soyup tüm bir şekilde tencereye koyuyoruz. Üzerini geçecek kadar su koyup kapağımızı kapatıyoruz. Ocağımızı orta ateş yakıyoruz. İyice pişen soğanlarımızı çıkarıp soğuması için bekletiyoruz.
Geniş bir tencere içine soğanları yarım ay şeklinde ince ince doğrayın. Doğradığınız soğanların üzerine 2-3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ekleyip, karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, soğanları orta ateş üzerinde 10 dakika ara ara karıştırarak, pişirin.
Hatta doğrama aşamasında kesme tahtasına bile bulaşabiliyor. Bu sebepten dolayı tavuk eti pişirmeden önce yıkanmamalı ve ayrıca temas ettiği kesme tahtası, bıçak gibi eşyaların ve ellerin iyice yıkanması gerekiyor. Bu durum göz önünde bulunulduğunda beyaz et ya da kırmızı et yıkanmamalı.
Haşlama yaparken lezzeti ve aromayı arttırmak için ayrıca havuç, soğan, kereviz sapı veya maydanoz da kullanabilirsiniz.
Soğan ve biberleri ince ince doğrayıp tavuğun üzerine ekleyin. Domatesin de kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın ve tavaya ilave edin. Yemeğiniz suyunu çekince baharatları ekleyip güzelce karıştırın. Ara karıştırarak yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
Biberleri ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkartın. Yeşil biberleri yarım ay şeklinde doğrayın. Kapya biberi küp küp doğrayın ve kıymaya ilave edin. Kavurmaya devam edin.
Pişirme sırasında tuz eklemeyin. Ocağın altını kapattıktan sonra tuz ilave edin. Çünkü pişen etlere tuz eklemek, etin yapısını bozacak ve pişirme süresini uzatacaktır. Ocaktan almadan bir dakika önce dilediğiniz baharatları kıymanın içine ekleyerek karıştırın.
Kıymanın topaklanmaması için spatula ya da kaşık yardımı ile sürekli olarak 5 dk kadar karıştırın. Daha sonra kıymanın üzerine 1 adet ince ince doğranmış soğan ilave edin. Kıyma, suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin. Kavrulan kıymayı ocaktan almaya yakın üzerine tuz ve karabiber ekleyip, 1-2 kere karıştırın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri