Buna göre, öğrencilerin sosyal etkinlik belgelerine "Okul etkinlikleri", "Merkezi etkinlikler" ve "Okul dışı bireysel etkinlikler" şeklinde veri girişi yapılacak. Okul etkinlikleri, en az bir danışman öğretmen rehberliğinde oluşturulan öğrenci kulüplerindeki faaliyetlerden oluşacak.
“Sosyal Etkinlik Belgesi” öğrencilerin gerçekleştirdiği sosyal etkinlikleri içeren bir belge olup, e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi Sosyal Etkinlik Modülü raporlar bölümünden üretilecektir.
Ayrıca halk oyunu, tiyatro, ziyaret, gösteri, şenlik, şiir dinletisi, turnuva, konferans, panel, sempozyum, imza günü, fuar, sergi, kermes, gezi, proje hazırlama gibi sosyal etkinlikler okullarda yürütülen etkinlikleri kapsar.
43. Sosyal Etkinlik Bilgilendirme Formu (Ek-1) Nedir? Öğrencinin Okul Dışı Bireysel Etkinlikler kapsamında yürüttüğü bilimsel, kültürel, sanatsal, sportif alanlarda ve toplum hizmeti çalışmalarında katılım sağladığına, performans gösterdiğine veya ürün ortaya koyduğuna ilişkin kurum ve kuruluşlardan aldığı belgedir.
Sosyal etkinlikler bölümü 2.dönem doldurulacak. Fakat birçok arkadaşımız 1.dönemden tamamladı olarak işaretlediği için ve düzeltme imkanı olmadığı için sistem üzerinde her ne kadar bizlere aktif gözüksede karne yazılımında o bölüm aktif değil.
İlgili 40 soru bulundu
Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından; "Ortaöğretim Genel Müdürlüğü internet sayfasında yer alan Haftalık Ders Çizelgeleri ve Program Açıklamaları dokümanına göre Sosyal Etkinlik dersinin notla değerlendirilmemesi gerekmektedir. Bu nedenle ders e-Okul sisteminde not girişlerinde yer almamaktadır.
Sosyal Etkinlik Dersi raporu sonucunda belirli iş yükü-saatini yerine getiren öğrenciye Sosyal Etkinlik Dersi danışmanı tarafından “ Harf Notu“ değerlendirmesi yapılır ve Öğrenci Bilgi Sistemine Sosyal Etkinlik Dersi danışmanı tarafından not girişi yapılır.
☞ Öğrencilere dönem sonunda karne ile birlikte Sosyal Etkinlik Belgesi verilir. ☞ Bu belge e-Okul Sistemi üzerinden alınan bir rapordur.
Öğretim programlarının yanında bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda öğrenci kulübü ve toplum hizmeti çalışmaları ile bu kapsamdaki diğer etkinlikler sosyal etkinlik olarak kabul edilir.
Milli Eğitim Bakanlığınca, 14 Haziran Cuma günü öğrencilere akademik karnenin yanında yıl boyu 'bilim', 'sanat', 'kültür', 'spor' ve 'toplum hizmeti' gibi başlıklarda yaptıkları her türlü çalışma için 'sosyal etkinlik belgesi' verilecek.
alanlar ve toplum hizmeti çalışmalarında okul içi ve okul dışı etkinliklerde bulunmalarını sağlamak amacıyla en az bir danışman öğretmen rehberliğinde oluşturulan öğrenci kulübünde gerçekleştirdikleri etkinliklerdir.
Madde 8 — Sosyal etkinlikler kurulu, müdürün görevlendireceği bir müdür yardımcısının başkanlığında danışman öğretmenlerin aralarından seçecekleri bir danışman öğretmen, kulüp temsilcilerinin aralarından seçecekleri üç öğrenci ile okul-aile birliğini temsilen iki veliden oluşur.
Sosyal etkinlikler sayesinde öğrencilerin etkileşim sayıları artmakta ve sosyal yönden daha zengin bir ortamda bulunarak, insanları, hayatı öğrenmekte ve kendilerini tanımaktadırlar.
Öğretim üyeleri ve/veya öğrencilerin sosyal kültürel ilişkilerini arttırıcı gezi, konser vb. organizasyonları yapar. Kulüplerle ilişki içinde olarak, kulüp etkinliklerinin sergilenmesine katkıda bulunur.
1-"Rehberlik/Sosyal Etkinlikler/Sosyal Etkinlik" dersini fiilen okutanlara bu ders aylık karşılığı veya ek ders karşılığı sayılarak 1 saat ek ders ücreti ödenecek ve üzerine aynı öğretmen öğrenci sosyal ve kişilik hizmetleri görevi yapıyorsa bu görev karşılığında da haftada 2 saat ek ders ücretinden ...
Sosyal ve kültürel faaliyetlerimizi yarışmalar, proje çalışmaları, tiyatro, müzik, şiir dinletisi, geziler, sportif faaliyetler, sergiler, konferanslar, törenler gibi başlıklarla açıklayabiliriz.
Ortaöğretim kurumlarında okutulacak olan sosyal etkinlik dersinin amacı, öğrencileri bir bütün olarak eğitmek ve sorumluluk duygularını geliştirmektir. Formal akademik çalışmaların yanında hayattaki pek çok fırsatın da fark edilmesini desteklemektir.
Bakanlığımızca öğrencilerin okul içinde veya dışında sosyal etkinliklere ve sosyal sorumluluk projelerine katılımının kayıt altına alınması, belgelendirilmesi, izlenmesi ve değerlendirilmesi için e-Okul Sistemi içerisinde “Sosyal Etkinlik Modülü” oluşturulmuştur.
Sosyal Etkinlik girişi menüsünden silinecek etkinliği seçip kaydet butonunun solunda yer alan silme butonundan siliniyor.
MADDE 6 - (1) Sosyal etkinlik izinleri için etkinliğin yapılmasının planlandığı tarihten en az 45 gün önce http://ayse.meb.gov.tr internet adresi üzerinden ön başvuru yapılır.
Gençlerin kültürel ve psiko-sosyal ihtiyaçlarını karşılayarak, bireysel ve toplumsal ilişkilerinde sağlıklı ve dengeli kişilik geliştirmelerine katkıda bulunmak ve onları zararlı alışkanlıklardan korumak, Gençlerin sorunlarına yardımcı olmak, rehberlik ve danışmanlık yapmak amacı ile kurulmuştur.
Rehberlik/Sosyal Etkinlikler/Sosyal Etkinlik: Bu derslerin okutulduğu kurumda görev yapan bütün alan öğretmenleri tarafından aylık karşılığı okutulur.
(2) Sosyal etkinlik çalışmalarında; öğrencilerin gelişim seviyeleri, ilgi, istek, ihtiyaç ve yetenekleri göz önünde bulundurulur. (3) Sosyal etkinlik çalışmaları, öncelikle ders saatleri dışında uygulanır. Bu çalışmalar zorunlu hâllerde ders saatleri içinde de uygulanabilir.
Müdür; a) Velilere gerekli duyuruları yapar ve onları çalışmalara katılmaya teşvik eder. b) Okulun eğitim-öğretime açılışının 3 üncü haftasında öğrenci kulüp ve toplum hizmeti çalışmalarını başlatır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri