B6 vitamini içeren soya sosu bağışıklık sisteminin güçlü kalmasını sağlar ve özellikle kış aylarında hastalıklardan korunmanıza yardım eder. İçerdiği demir ile vücudun gelişimini destekleyen soya sosu sahip olduğu fosfor ile kemik ve diş sağlığı için de oldukça önemli bir besindir.
Soya sosun tadı nasıl? Soya sosu, zengin protein oranının yanı sıra birçok vitamin ve mineral de barındırır. Soya sosun tadı tuzludur. Soyu sosu acı mıdır diye merak edilir, pul biber gibi keskin bir acılığı olmayan bu sosun tadını tanımlarken daha çok tuzlu bir aromaya sahiptir diyebiliriz.
Soya sosu, fermante edilmiş bir sostur. Soya fasülyesi, kavrulmuş tahıl, su ve tuz ile elde edilir. Bir baklagil türü olan soya, günümüzde özellike et ve süt ürünlerine alternatif olarak kullanılmaktadır. Soya sosu, oldukça tuzlu bir yapıya sahiptir.
Soya sosu sodyum ve tuz bakımından oldukça zengin. Kanda bu miktarın artmasına 'hypernatremia' denir. Bu durumda, kan dolaşımındaki yoğunluğu azaltmak için beyin dahil vücudun her yerinden su çekilir.
İlgili 32 soru bulundu
Sofrada tuz niyetine kullanabilir, tavada soteleyeceğiniz sebzelere ekleyebilir ya da sarımsak ve zencefille karıştırarak özellikle mantarlar ve tavuk eti için marinasyon malzemesi olarak değerlendirebilirsiniz. Soya sosunun ayrı bir lezzet kattığı tarifleri mutfağınızda pişirebilirsiniz.
Sebze yemeklerinde ve makarnalarda da sıklıkla tercih edilen soya sosu, deniz ürünleri ve salatalara da rahatlıkla eklenebilir. Soya sosu yemeklerin yanı sıra başka sosların yapımında da kullanılır. Barbekü sosları içerisinde de kendisine yer bulan soya sosu oldukça tuzludur.
Soya sosu pilavın tuzunu dengeliyor.
Soya sosu ve susamları ekleyip karıştıralım. Haşlanan makarnaların suyunu süzüp ilave edelim. Güzelce karıştırdıktan sonra ocağı kapatalım. Soya soslu makarnamız servise hazır.
Büyük bir keyifle yediğimiz tavuk soteyi, bir de soya sosu ile denemelisiniz. Soya sosu ile lezzetine lezzet katan tavuk sote, ana yemeklerinizin baş tacı olacak.
Soya sosu içerisinde bulunan maddeler nedeniyle, anti alerjin özelliğine sahiptir. Soya sosunun içerisinde oldukça fazla tuz bulunuyor. Sindirim ve dolaşım sistemlerinin daha düzenli olarak çalışmasına katkı sağlar. Aynı zamanda göz yorgunluğu sorunlarına çok iyi gelir.
Soya fasulyesi besleyicidir ve insan yaşamı için çok önemli olan proteinin başlıca bütün amino asitlerini içeren nadir bitkilerden biridir. Omega-3 yağları, çoklu doymamış yağ, B vitamini, demir, çinko, antioksidanlar, fitokimyasallar ve lif bakımından zengindir.
Soya sosu, içeriğinde soya fasulyesi, tahıl grubu ve mantar püresi barındıran bir karışımdır. Genellikle makarna ve köftelerin üzerinde kullanılır.
Küçük bir kasenin içinde tuz, limon suyu, soya sosu, sirke, zeytinyağından oluşan sos malzemelerini iyice karıştırın. Tüm salata malzemelerini büyük bir salata kasesinin içine alıp, üzerine salata sosunu ekleyip, iyice karıştırın.
Aynı tencereye 2 yemek kaşığı yağ, doğranan soğanlar ve bir tutam tuz koyup pembeleşinceye kadar kavurun. Kavrulunca salçayı ekleyin, karıştırın, sonra küp küp doğranan domatesleri ekleyin. Kapağını kapatarak 5 dakika pişirin. Ardından içine karabiber, soya sosu ve maydanozları ekleyin.
Tavuklar suyunu çekince sebzeleri tavaya ekleyin ve hepsini birlikte biraz daha soya sos ekleyerek kavurun. Tüm malzemeler güzelce kavrulunca servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
2 adet orta boy domates. 3/4 çay bardağı sıvı yağ. 3/4 çay bardağı soya sosu.
İndomie Hazır Noodle'ı kaynamakta olan 300 ml(1,5 su bardağı) suya ilave ederek 3 dakika haşlayın. Noodle ınız kaynarken baharatı,yağı,tatlı soya sosunu ve Kırmızı biber tozunu (tercihe göre) bir tabağa koyup karıştırın.Noodle 'ı sudan çıkarıp iyice süzün.
Kühne Soya Sosu aşırı işlenmiştir. Helal|Vejetaryen|Vegan tüketime uygundur. 50 kalori. Sodyum Benzoat içerir.
Kavrulmuş tahıl, soya fasulyesi, tuz ve su karışımından oluşan ve fermente edilen soya sosu, Çin kökenli bir sos çeşididir. Özellikle Güneydoğu ve Doğu Asya'da kullanılır. Soya sosu salata, makarna, et yemekleri ve tatlıların içerisinde kullanılmaktadır.
Soğanları yarım ay şeklinde ince ince doğruyoruz. Kavurduğumuz kıymaya ekliyoruz. Şekeri de ekleyip soğanlar renk değiştirene kadar çeviriyoruz. Soya sosu ve tuzu ekliyoruz.
Marul ve rokayı da ince doğrayarak tüm malzemeleri karıştırın. Sosu için bir kaba soya sosu, roka, susam, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve kırmızıbiberi alarak karıştırın.
Eğer soya sosu kullanmayı seviyor ve evinizde bol bol bulunduruyorsanız hiç açılmamış soya sosunuzu 2 yıl boyunca istediğiniz an açıp kullanmaya başlayabilir, açtıktan sonra ise 3 ay boyunca güvenle tüketebilirsiniz.
2 dilim eti yayarak, etin hacmininde kapaklı bir kaba koyun. Üzerine hazırladığınız soya soslu karışımı azar azar dökün. Kaşık yardımıyla hafifçe bastırarak, sosun ete iyice geçmesini sağlayın. Arzu ederseniz elinizle de etleri alt üst edip, sosa iyice bulanmasını da sağlayabilirsiniz.
yapılışı 1 Geniş bir kasede soya sosu, koyu renkli soya sosu, susam yağı, bal ve hoisin sosu çırparak karıştırın. Hazırladığınız karışıma tavuk filetoları ilave edip, üzerini streç film ile kapatın ve marine olması için en az 30 dakika buzdolabında bekletin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri