STAFİNE CORT, bütil hidroksianizol içerir. Lokal deri reaksiyonlarına (örneğin, kontak dermatite) ya da gözlerde ve mukoz membranlarda irritasyona neden olabilir. STAFİNE CORT, klorkrezol içerir.
STAFİNE, setil alkol ve lanolin (anhidr.) içerir. Lokal deri reaksiyonlarına (örneğin, kontak dermatite) neden olabilir. Diğer ilaçlarla herhangi bir etkileşim gözlenmemiştir.
STAFİNE, 15, 21 veya 30 tabletlik ambalajlarda kullanıma sunulan bir antibiyotiktir. STAFİNE, etkin madde olarak sodyum fusidat içerir. Sodyum fusidat, bakterilerin çoğalmasını önleyici veya öldürücü etki gösterir. STAFİNE'de yardımcı madde olarak bulunan laktoz anhidr sığır kaynaklıdır.
STAFİNE H'ın yüzde ve ellerde, kasık ve koltukaltı gibi bölgelerde kullanımı kozmetik açıdan uyumludur. Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi: 2 hafta kadar günde 3 kez uygulanır. Kapalı lezyonlarda daha az sıklıkta uygulama yeterli olabilir.
STAFİNE, 15, 21 veya 30 tabletlik ambalajlarda kullanıma sunulan bir antibiyotiktir. STAFİNE, etkin madde olarak sodyum fusidat içerir. Sodyum fusidat, bakterilerin çoğalmasını önleyici veya öldürücü etki gösterir. STAFİNE'de yardımcı madde olarak bulunan laktoz anhidr sığır kaynaklıdır.
İlgili 27 soru bulundu
STAFİNE CORT, bakteriyel enfeksiyonun bulunduğu ya da bulunma olasılığı olan inflamatuar dermatozlarda endikedir. İnflamatuar dermatozlara, atopik ekzema, diskoid ekzema, staz ekzeması, seboreik dermatit, kontakt dermatit, kronik liken simpleks, psöriyazis ve diskoid lupus eritematozis dahildir.
STAFİNE'i aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ
Bütün diğer haricen kullanılan antibiyotiklerde olduğu gibi, uzun süreli ve sık sık uygulama nedeniyle, temas duyarlılığı ve antibiyotiğe karsı direnç gelişmesi riski olduğunda. Açık yaralara uygulanmaz, aksi halde alerjik reaksiyonlara neden olur.
Kortikoid içeriği nedeniyle emzirme döneminde fazla miktarda ve uzun süreli kullanılmamalıdır.
FUCİDİN H, enfeksiyonun eşlik ettiği veya enfeksiyon riski taşıyan kontakt dermatit veya atopik dermatit dahil olmak üzere dermatit (genellikle enflamasyon, kızarıklık, kabuklanmış yara ve kaşıntı ile seyreden ve alerjik kaynaklı da olabilen ekzema tipi deri hastalıkları) tedavisinde kullanılır.
Genellikle enjeksiyon yoluyla antibiyotiğe ihtiyaç duyan bireyler ağır enfeksiyon geçirdikleri için hastaneye kaldırılmış olan bireylerdir. Bunlara ek olarak belirli cilt enfeksiyonlarını tedavi etmek için cilde uygulanacak tarzda hazırlanmış antibiyotik kremler, merhemler veya losyonlar olarak da mevcuttur.
Yabancı cisimciklerin gözden uzaklaştırılması ile ilgili bakteriyel göz enfeksiyonlarında kullanılır.
BACTROBAN sadece cilt üzerinde kullanılan bir antibiyotiktir ve bakteriyel cilt enfeksiyonlarının tedavisi için kullanılır. Eğer; BACTROBAN'ı kullanırken bir alerjik reaksiyon gelişirse (döküntü, bölgesel ağrı veya şişme) ilacı kullanmayı kesiniz ve doktorunuza söyleyiniz.
FUCİDOX'un etkin maddesi olan fusidik asit; bir antibiyotik olup birçok mikroorganizma üzerinde güçlü antibakteriyel (bakterileri tahrip eden veya onların çoğalmasını engelleyen) etkiye sahiptir. FUCİDOX'a duyarlı organizmaların oluşturduğu deri hastalıklarının tedavisinde kullanılır.
FUCİCORT anal bölge ve çevresinde ve genital bölgede oluşacak kaşıntı varlığında sadece kısa süreli kullanılmalıdır.
Fusidik asit 1962 yılından beri klinik kullanımda olan, Fusidium coccineum mantarlarından elde edilen, steroid benzeri yapıya sahip fusidan sınıfı bir antibiyotiktir (7).
Yardımcı maddeler :Bir gram krem 0.04 mg bütilhidroksianisol, 50 mg setil alkol içerir. Yardımcı maddeler için, Bölüm 6.1'e bakınız. HELKORT; stafilokok, streptokok, propionibakterium aknes, corynebacterium minutissimum ve diğer HELKORT'a duyarlı organizmaların oluşturduğu deri enfeksiyonlarının tedavisinde endikedir.
Fucidin'in etkin maddesi olan Fusidik asit; Fucudium cuccineum kültüründen elde edilen bir antibiyotik olup bir çok gram-pozitif organizma üzerinde güçlü antibakteriyel etkiye sahiptir.
Pfizer Dcr Teramycın Krem, Iltihaplı Sivilceler Yara,akne Lekeleri Böcek ve Arı Sokmaları Kesin Etkili.
FİTO, epitelin yenilenmesini gerektiren deri dokusu rahatsızlıklarının topikal tedavisinde kullanılır. Cilt dokusunun yenilenmesi işleminin değişik nedenlere bağlı olarak yavaşladığı ya da değiştiği olgularda (yaşlılık, çeşitli kozmetiklerin oluşturduğu lezyonlar, karın çatlakları ve meme başı çatlakları) endikedir.
Hafif olgular için mupirosin [Bactroban], gentamisin, basitrasin/neomisin/polimiksin B [Neosporin] gibi topikal antibiyotiklerle basit bir tedavi yeterli olabilir. Klindamisin veya sefaleksin gibi antibiyotikler de sıklıkla kullanılır; klindamisin, MRSA'nın yaygın olduğu bölgelerde daha etkilidir.
Fito Krem Yüzde Kaç Saat Kalmalı? Fito kremi cildinize uyguladıktan sonra hemen yıkamamalısınız. Fito kremi cildinizde 2 saat bekledikten sonra yıkayabilirsiniz.
Antihistaminikler, kaşıntı veya kızarıklık gibi hafif semptomları azaltır. Epinefrin, anafilaksi gibi ciddi alerjik reaksiyonları tedavi etmek için kullanılan bir ilaçtır. Steroidler iltihabı azaltır. Duyarsızlaştırma bir reaksiyon gördükten sonra, tekrar antibiyotik ile tedavi edilmeniz gerekiyorsa yapılabilir.
İlaca Bağlı Alerjik Reaksiyonlar İlaç Alımından Ne Kadar Zaman Sonra Ortaya Çıkabilir? Erken reaksiyonlar ilacın alımını takiben ilk 1 saatte, geç reaksiyonlar ise 1 saatten sonra ortaya çıkar. Erken ortaya çıkan reaksiyonlar daha ağır reaksiyonlardır.
İlaca bağlı alerjik reaksiyon gelişirse ilk yapılacak olan sorumlu ilacı doktorunuza danışarak kesmenizdir. Hafif döküntüler ilaçlar ile tedavi edilebilir. Hayatı tehdit eden alerjik reaksiyon (anafilaksi) ise acil müdahale gerektiren tıbbi bir durumdur. Hiç zaman kaybetmeden acil servise başvurulmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri