Defterler kurşun kalemle DOLDURULMAMALIDIR. kaybolabilmektedir. Sayfalarda silinti, kazıntı, daksil karalama olmayacak.
f)Staj defteri üzerinde tahrifat yapılamaz. (karalama, daksil kullanma vb. gibi) g)Bilgisayarda yazılan staj defterlerinde yazı biçimi “Times New Roman” olmalıdır. h)Başlıklar 14 punto siyah ve kalın biçimde, metinler 12 punto siyah renkte olmalıdır.
Staj defterinin bütün sayfaları onaylı olmalıdır. Üzerinde, imza, kaşe, mühür veya tarihler bulunmayan, silinti, kazıntı ve usulüne uygun olmayan düzeltme yapılan staj raporları/defterleri kabul edilmez.
Tarihler sadece iş günlerini kapsar, hafta sonları ve resmi tatil günleri yazılmaz. Staj tarihlerine dikkat edilerek, tarihler atlanmadan yazılır. 3. Staj dosyasının her bir sayfasına, o gün yapmış olduğunuz işin ne olduğunun yanı sıra, yaptığınız işlerle ilgili detaylı teorik bilgiler de yazmanız gerekmektedir.
Staj sonucu eksik olan öğrenciler, eksiklerini tamamlamak üzere defterlerini geri almadıkları veya defterlerini alıp verilen süre içinde teslim etmedikleri takdirde stajları reddedilir.
İlgili 32 soru bulundu
Defter doldurulurken yapılan iş deftere yazılır ve önce öğrenci kendisi imzalar daha sonrada işyerindeki eğitim sorumlusu ve koordinatör öğretmen tarafından onaylanır.
Ancak, bir işletmede yapılan staj süresinin en az 30 gün olması gerekir. Eğer staj yapılan gün sayısı 30 günden az ise staj geçersiz sayılır.
Böyle durumlarda günlük değil, belirli bir işin aşamalarını staj sayfalarına gün tarihine bakmaksızın sırasıyla yazabilirsiniz. Ayrıca bir gün içerisinde birden fazla işte yapmış olabilirsiniz. Bu durumda yapılan her bir işi, ileriki günlere ait sayfalara gönül rahatlığı içerisinde yazabilirsiniz.
Staj defterine ilk gün ne yazılır? Staj defterine ilk gün yazılması gereken bilgiler, staj yapılan kurumun ismi, tarih ve çalışmaya başladığınız saat gibi temel bilgilerdir. Bunun yanı sıra, staj sürecinin ilk gününde edindiğiniz izlenimler, gözlemler ve deneyimler deftere yazılmalıdır.
kullanılarak gerçekleştirilmelidir. bırakılmamalıdır. 14) Staj defterinin sayfaları bilgisayarda hazırlanıyorsa kullanılacak resim ve çizimler de bilgisayarda yapılmalı ve yazımlara entegre edilmelidir (yapıştırma yapılmadan). Staj Defteri elde hazırlanıyorsa; bunlar teknik resim kurallarına uygun olarak çizilmelidir.
2. Adım: Staj Defteri; kapak, haftalık çalışma ve günlük çalışma olarak hazırlanıp Ciltlenecek veya Spriallenecek ve Daha Sonra Sayfalardaki İlgili Yerler İmzalı ve Mühürlü (Kaşeli) Olacak Şekilde Kapalı Zarfa Konulacak ve Zarf Kapatılacaktır.
Staj defterinde yapılan iş sayfalarında ilk olarak kurumun genel bir tanıtımı yapılmalıdır. Hangi sektörde yer aldığı, kuruluş tarihi, çalışan sayısı, kurum içi departmanlar vb. bilgilere yer verilmelidir. İkinci olarak sizin hangi birimde ve kimlerle çalıştığınızı yazmanız gerekmektedir.
Ancak şunu unutmayın tüm derslerinizi vermiş ve not ortalamanızla mezun durumda bile olsanız stajınızı yapmadıysanız mezun olamazsınız, okulunuz uzamış olur.
Bu yüzden özellikle kurumsal öneme sahip ya da resmi evraklarda yapılan tüm hatalar daksil çeşitleri kullanılarak giderilebilir.
3- Öğrenci stajı boyunca çalıştığı her gün için yaptığı işi resimlemek zorundadır. Çekilen fotoğraflar staj defterine yapıştırılmalıdır. doldurulması ile ilgili hususlar Staj Form Belgeleri ve Staj Defteri İşlemleri bölümü içerisinde yazmaktadır.
1) Staj defteri sadece mavi renkli tükenmez ya da dolma kalem ile doldurulur. Kırmızı, siyah, vb renkli kalemler kullanmayınız. 2) Her bir staj günü için en fazla bir sayfa kullanılır. 3) Staj Defterinde staj yetkili kişisine ait imza-mühür-kaşe bilgileri mutlaka doldurulmalıdır.
Staj defteri isteğe bağlı renkli veya siyah-beyaz, arkalı önlü veya tek yüze basılı olarak hazırlanabilir. Sayfalar kurumun yetkili mühendisine (mühendis izin vb nedenler ile firmada değil ise İ. K.'ye) onaylatılmalıdır.
Evet. Temiz ve düzenli olmak koşuluyla tükenmez ya da kurşun kalem ile defter doldurulabilir. Staj defterini ne zaman teslim etmeliyim? Teslim tarihi eğitim-öğretim döneminin başlamasından itibaren 30 iş günüdür.
Gerekmedikçe tüm yazılarda siyah renk kullanılmalıdır. Satır aralıkları en fazla 1.5 satır olmalıdır.
Resmi tatil günleri bayram, yılbaşı vb. günler staja dahil olmaz. Haftada 6 gün çalışan işyerlerinde Cumartesi günüde staja dahil edilebilir. 9. Staj 2. sınıf öğrenciler için zorunlu olup 30 iş günü olarak yapılacaktır.
11. Staj Defteri açık-okunaklı, tükenmez kalemle doldurulmalı ve sayfalar üzerinde karalama olmamasına dikkat edilmelidir.
1. Staj Defteri Üzerine ilgili yere Ad-Soyad, Numara ve Bölüm bilgileri okunaklı yazılacaktır. 2.Staj Defterinin ikinci sayfasındaki Fotoğraf bölümüne güncel vesikalık fotoğraf yapıştırılacak ve üzerine de gelecek şekilde işyeri mührü ( veya kaşe) basılacaktır.
Yaz stajında devamsızlık hakkı var mı? Raporsuz devamsızlık hakkı yoktur. Raporlu olarak ise en fazla 4 gün devamsızlık yapılabilir. Devamsızlık yapılan günlerin telafisi hemen staj bitiminde, stajın son gününü takiben (ara verilmeden) aynı kurumda yapılır.
mazeretsiz üç gün üst üste veya staj dönemi boyunca staj süresinin %10 'u oranında (3 gün) devamsızlık yapan stajyerin stajına son verilerek, durum ilgili MYO Staj Kuruluna bildirilir. Bu durumda stajyerin herhangi bir yasal talep hakkı doğmaz. 2. Öğrenci sorumluluk gerektiren işlerde fiilen çalışmalıdır.
Zorunlu staj süresi tek bir dönemde HEE ve UGMB için 24 ve HY, UÇM, UZM ve Pilotaj Bölümleri için 20 işgünü olarak 3. yarıyıldan sonra yapılması esastır. 3. Cumartesi –Pazar Ve Resmi Tatil Günleri Staj Günleri Olarak Sayılabilir mi? Resmi tatil ve Pazar günleri staj günü olarak sayılmamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri