Hafta No: Kaçıncı Haftayı anlatıyorsanız o haftanın numarası yazılır. Tarih: Hangi günü anlatıyorsanız o günün tarihi yazılır. Kısım/Şube: O gün çalıştığınız departmanı yazmanız gerekmektedir. Sayfa No: Defterde kaçıncı sayfada iseniz o yazılır.
Staj defterine ilk gün ne yazılır? Staj defterine ilk gün yazılması gereken bilgiler, staj yapılan kurumun ismi, tarih ve çalışmaya başladığınız saat gibi temel bilgilerdir. Bunun yanı sıra, staj sürecinin ilk gününde edindiğiniz izlenimler, gözlemler ve deneyimler deftere yazılmalıdır.
Böyle durumlarda günlük değil, belirli bir işin aşamalarını staj sayfalarına gün tarihine bakmaksızın sırasıyla yazabilirsiniz. Ayrıca bir gün içerisinde birden fazla işte yapmış olabilirsiniz. Bu durumda yapılan her bir işi, ileriki günlere ait sayfalara gönül rahatlığı içerisinde yazabilirsiniz.
Staj defterinizin son iş gününü doldururken o gün içinde yaptığınız işleri ve genel bir değerlendirme yaparak stajın size kattığı bilgi ve deneyimleri aktarmanız gerekmektedir. Üniversitede aldığınız teorik derslerden staj süresince nasıl faydalanıldığı hususuna ayrıca değinilebilir.
Tarihler sadece iş günlerini kapsar, hafta sonları ve resmi tatil günleri yazılmaz. Staj tarihlerine dikkat edilerek, tarihler atlanmadan yazılır.
İlgili 24 soru bulundu
Ancak şunu unutmayın tüm derslerinizi vermiş ve not ortalamanızla mezun durumda bile olsanız stajınızı yapmadıysanız mezun olamazsınız, okulunuz uzamış olur.
Süresi içerisinde eğitim diline göre -Türkçe veya İngilizce olabilir- staj defterini ve evraklarını teslim etmeyen öğrenci stajını yapmamış sayılır. Evraklar en geç 30 (otuz) iş günü içerisinde bölüm başkanlarına teslim edilmelidir.
2- Staj Defteri Yazım Kuralları
Defterin günlük gibi kullanılarak stajla ilgisi olmayan konuların yazılmaması gerekir). doldurulmalıdır. Staj defterinin her sayfası çalışılan bölümdeki yetkili kişiler tarafından imzalanmalıdır.
Zorunlu Staj Başvuru (Ek-1) Formu üzerindeki tüm yazılar dikkatlice okunmalı ve doldurulması gereken tüm kısımlar dikkatlice doldurulmalıdır. Bu formda doldurulması gereken bilgilerin eksik ya da yanlış olması durumunda fakültemiz sorumlu değildir.
Bu belge en geç staja başlamadan 20 gün içinde getirilmelidir. Staj kabul belgesi getirilmeden ve SGK bürosundan gerekli evraklar alınıp işletmeye götürülmeden staja başlanamaz.
Defterler kurşun kalemle DOLDURULMAMALIDIR. kaybolabilmektedir. Sayfalarda silinti, kazıntı, daksil karalama olmayacak.
Resmi tatil ve Pazar günleri staj günü olarak sayılmamaktadır. 4. Staj İçin Nasıl Bir Kurum/Kuruluş Tercih Edilmelidir?
Fotokopi çekmek, çay dağıtmak, temizlik yapmak, tuvalet temizlemek, bahçıvanlık yapmak adeta stajyer işçilerin başlıca görevi olarak görülür.
Giriş kısmında staj yeri ve staj firması tanıtılır, staj ile ilgili genel bilgiler verilir. Sonuç kısmında staj süresince öğrenilen teknik bilgiler özetlenmelidir. Ekler bölümüne staj süresince alınan iş sağlığı ve güvenliği tedbirleri hakkında bir sayfalık rapor yazılacaktır.
1- Stajın yapıldığı süre boyunca öğrenci iş ahlakı kurallarına uymak zorundadır. 2- Stajın yapıldığı süre boyunca öğrenci edindiği bilgi, deneyim ve tecrübelerini staj defterine aktarmak zorundadır.
Staj defterinizin ilk sayfasında fotoğrafınız yok ise sağ üst köşede bulunan fotoğraf kutucuğuna yapıştırıcı kullanarak fotoğrafınızı yapıştırmanız gerekmektedir.
Eğer staj yapılan gün sayısı 30 günden az ise staj geçersiz sayılır.
STAJ RAPORU YAZIM KURALLARI. Staj raporu aşağıda bulunan soruların yanıtlandığı, staj yapılan işletmede öğrencilerden yapılması istenen özel çalışmaların ve çizimlerin bulunduğu, ekler hariç, en fazla 15 sayfalık bir rapordur. Staj raporu A4 boyutundaki beyaz kağıda bilgisayar kullanılarak yazılmalıdır.
Staj defteri isteğe bağlı renkli veya siyah-beyaz, arkalı önlü veya tek yüze basılı olarak hazırlanabilir. Sayfalar kurumun yetkili mühendisine (mühendis izin vb nedenler ile firmada değil ise İ. K.'ye) onaylatılmalıdır.
Staj yaptıktan sonra staj defterini okuldan alan öğrenciler bu defterlere 80 TL ile 150 TL arası değişen paralar veriyorlar. Kırtasiyelerde 5 TL'ye satılan staj defterlerinin okulda yüksek fiyatlara satılmasının sebebi ise okulların kullandıkları mühürler.
Staj sonucu eksik olan öğrenciler, eksiklerini tamamlamak üzere defterlerini geri almadıkları veya defterlerini alıp verilen süre içinde teslim etmedikleri takdirde stajları reddedilir.
Staj defterinizin her sayfası staj sorumlunuz tarafından kaşelenmeli ve imzalanmalıdır. Sadece kaşe veya sadece imza yeterli değildir.
7. Yaz stajında devamsızlık hakkı var mı? Raporsuz devamsızlık hakkı yoktur. Raporlu olarak ise en fazla 4 gün devamsızlık yapılabilir.
Staj defteri staj bitim tarihinden itibaren en geç 1 ay içinde bölüme imza karşılığında teslim edilmelidir. Defter şahsen veya yakın vasıtası olmak üzere iki yöntemle teslim edilebilir.
Cevap: Staj yapabilmek için herhangi bir not ortalaması kriteri aranmamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri