Bu kişi “Arka İç Kapak” kısmındaki onay kısmına imza atan kişiden farklı ise; imza yanında kaşe/isim belirtmelidir. 9) Staj yapan öğrencinin Adı ve Soyadı bu kısımda açık bir şekilde belirtilmiş olmalıdır. ünvanını (kendi kaşesini kullanılabilir) mutlaka belirtmiş olmalıdır.
Tarihler sadece iş günlerini kapsar, hafta sonları ve resmi tatil günleri yazılmaz. Staj tarihlerine dikkat edilerek, tarihler atlanmadan yazılır. 3. Staj dosyasının her bir sayfasına, o gün yapmış olduğunuz işin ne olduğunun yanı sıra, yaptığınız işlerle ilgili detaylı teorik bilgiler de yazmanız gerekmektedir.
Staj defterinin bütün sayfaları onaylı olmalıdır. Üzerinde, imza, kaşe, mühür veya tarihler bulunmayan, silinti, kazıntı ve usulüne uygun olmayan düzeltme yapılan staj raporları/defterleri kabul edilmez.
Staj dosyası sayfalarına sadece yapmış olduğunuz işin detayları ile ilgili bilgiler yazmalısınız. Prensip olarak, staj dosyasının her bir sayfasına, o gün içerisinde yaptığınız işlerle ilgili bilgiler yazmanız gerekmektedir.
Staj defterinizin son iş gününü doldururken o gün içinde yaptığınız işleri ve genel bir değerlendirme yaparak stajın size kattığı bilgi ve deneyimleri aktarmanız gerekmektedir. Üniversitede aldığınız teorik derslerden staj süresince nasıl faydalanıldığı hususuna ayrıca değinilebilir.
İlgili 27 soru bulundu
Staj defterine ilk gün ne yazılır? Staj defterine ilk gün yazılması gereken bilgiler, staj yapılan kurumun ismi, tarih ve çalışmaya başladığınız saat gibi temel bilgilerdir. Bunun yanı sıra, staj sürecinin ilk gününde edindiğiniz izlenimler, gözlemler ve deneyimler deftere yazılmalıdır.
7. BU YIL STAJ YAPMASAM OLUR MU? Bir öğrenci; staj yapmama, stajdan başarısız olma veya stajının geçeriz sayılması durumu ile giriş yılından itibaren en çok 1 yaz staj yapmayabilir. Eğer 1. yapmayışınız değilse bir sonraki yıla bırakabilirsiniz.
kullanılarak gerçekleştirilmelidir. bırakılmamalıdır. 14) Staj defterinin sayfaları bilgisayarda hazırlanıyorsa kullanılacak resim ve çizimler de bilgisayarda yapılmalı ve yazımlara entegre edilmelidir (yapıştırma yapılmadan). Staj Defteri elde hazırlanıyorsa; bunlar teknik resim kurallarına uygun olarak çizilmelidir.
Zorunlu Staj Başvuru (Ek-1) Formu üzerinde “İmza” kelimesi görülen her yere (öğrenci veya şirket yetkilisinden hangisi tarafından imza atılması gerekiyorsa onun tarafından) imza atılması gerekmektedir.
Staj defteri stajın başladığı gün stajın yapılacağı kuruma götürülür ve 24 iş günü süresince yapılan işler, her iş günü sayfalara doldurulur.
Staj sonucu eksik olan öğrenciler, eksiklerini tamamlamak üzere defterlerini geri almadıkları veya defterlerini alıp verilen süre içinde teslim etmedikleri takdirde stajları reddedilir.
TESMER Yönetim Kurulu durumu değerlendirir ve tezkiye notunu belirler. Formlar eksiksiz olarak meslek mensupları tarafından düzenlenerek, kapalı zarf ile dilekçe ekinde TESMER Şubesine/ Odaya gönderilir.
Staj defterinde, staj yapılan her güne ait bir fotoğraf eklenmesi zorunludur. iv. Staj defterinin her bir sayfası ve ilgili kısımları işyerindeki yetkili personelce imzalanmalıdır.
Arial, Calibri, vb.” gibi düz yazı tiplerinden birisi olmalıdır. dahil olmak üzere) olmalıdır. Gerekmedikçe tüm yazılarda siyah renk kullanılmalıdır. Satır aralıkları en fazla 1.5 satır olmalıdır.
Staj defteri isteğe bağlı renkli veya siyah-beyaz, arkalı önlü veya tek yüze basılı olarak hazırlanabilir. Sayfalar kurumun yetkili mühendisine (mühendis izin vb nedenler ile firmada değil ise İ. K.'ye) onaylatılmalıdır. Her sayfanın alt kısmında onaylayan kişinin imzası ve kaşesi yer almalıdır.
Stajer öğrenci özgeçmiş bilgilerini eklemelidir. Staj yapılan işletmede stajı onaylayan yetkili/stajı takip eden eğitici personel tarafından günlük imzalanır. Tarihler kısmına yalnızca staj yapılan iş günleri yazılır. Stajer öğrenci tarafından doldurulur.
Defter doldurulurken yapılan iş deftere yazılır ve önce öğrenci kendisi imzalar daha sonrada işyerindeki eğitim sorumlusu ve koordinatör öğretmen tarafından onaylanır.
Staj defterinizin kapağını tam ve eksiksiz doldurun. 'Staj Değerlendirme Formu' başlıklı sayfa işyeri eğitimden sorumlu kişi tarafından doldurularak gerekli kısımlar imzalanıp, kaşelenecektir. (Kullanılan kaşe resmi şirket kaşesi olmalıdır.) Staj yapan öğrencinin bir adet fotoğrafı bu sayfada kesinlikle yer almalıdır.
Evet. Temiz ve düzenli olmak koşuluyla tükenmez ya da kurşun kalem ile defter doldurulabilir. Staj defterini ne zaman teslim etmeliyim? Teslim tarihi eğitim-öğretim döneminin başlamasından itibaren 30 iş günüdür.
Öğrenci Staj defterine hergün yapılan işleri detaylı bir şekilde yazmalıdır. Firmanın izin verdiği ölçüde resim, fotoğraf, tablo, diyagram, şekil vs. eklenebilir. Tarih, sayfa numarası kısımları mutlaka doldurulmalıdır.
Staj dosyalarının hazırlanmasında ana ilke; düzendir. Bu amaçla dosyanın doldurulması sırasında pilot kalem veya mavi tükenmez kalem kullanılmalıdır.
Staj defterleri Arş. Gör. Seda Elikoğlu tarafından tasnif edilip, konularına göre değerlendirme yapılmak üzere Araştırma Görevlilerine teslim edilecektir.
Yaz stajında devamsızlık hakkı var mı? Raporsuz devamsızlık hakkı yoktur. Raporlu olarak ise en fazla 4 gün devamsızlık yapılabilir. Devamsızlık yapılan günlerin telafisi hemen staj bitiminde, stajın son gününü takiben (ara verilmeden) aynı kurumda yapılır.
mazeretsiz üç gün üst üste veya staj dönemi boyunca staj süresinin %10 'u oranında (3 gün) devamsızlık yapan stajyerin stajına son verilerek, durum ilgili MYO Staj Kuruluna bildirilir. Bu durumda stajyerin herhangi bir yasal talep hakkı doğmaz. 2. Öğrenci sorumluluk gerektiren işlerde fiilen çalışmalıdır.
Staj uygulamasında fiilen ve kesintisiz devam zorunluluğu vardır. Öğrenci, staj yapacağı yerin programına ve çalışma saatlerine göre staja devam etmek zorundadır. Staj süresinin %30'undan fazlasına devam etmeyen öğrencinin stajı başarısız kabul edilir ve bu durumdaki öğrenci stajını tekrarlamak zorundadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri