Bu nedenle eğitim, staj, gönüllü işler, kurslar, sertifikalar, yabancı diller, ödüller, başarılar ve becerilerle ilgili tüm bilgilerinizi CV yazmaya başlamadan önce not alın.
Stajyer i̇çi̇n ana CV
Bu bilgilere, iletişim detaylarınız, eğitim bilgileriniz ve becerileriniz dahildir. Ayrıca CV'nizi destekleyeceğine inandığınız çalışmalarınızı, aldığınız ödülleri ve gönüllü işleri de dahil edebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken tüm bu bilgilerin ve işlerin staj alanınızla ilgili olmasıdır.
Öğrenci CV'sine temelde kişisel bilgileriniz, eğitiminiz, iş deneyimleriniz ve becerilerinizi eklemeniz gerekir. Başvuracağınız pozisyona özel olarak diğer detayları da yerleştirmelisiniz. Örneğin o pozisyonla ilgili olarak daha önceki başarılarınızı ve yeteneklerinizi yazın.
Stajım boyunca [bu alanda gelişmek, pratik deneyim kazanmak, kendimi yetiştirmek] ve [şirketinizin faaliyetlerine katkı sağlamak, yeni fikirler üretmek, ekip çalışmasına katılmak] gibi hedeflerim var. Bu amaçlar doğrultusunda, şirketinizde staj yapmak benim için çok değerli bir deneyim olacak.
İlgili 45 soru bulundu
Önyazı, başvurulan işe yönelik hedef ve niyeti kısaca ifade etmek için yazılan yazıdır. CV'yi destekler ve öne çıkartır. Genelde tek sayfalıktır ve giriş, gelişme ve sonuç bölümlerinden oluşur. Yeni mezun, stajyer ve deneyimli kişilerin oluşturabileceği önyazı örneklerini aşağıda bulabilirsiniz.
Staj defterine giriş kısmında öncelikle staja başlama tarihi, stajın yapılacağı kurumun adı ve detayları, staj süresi, stajyerin adı ve soyadı, okul ve bölüm bilgileri yer almalıdır.
Staj Bilgisi CV'nizin Neresine Yazılmalıdır? Stajlarınızı CV'nizin çalışma bilgilerinizi girdiğiniz alana yazmalısınız. Kronolojik bir CV hazırlıyor iseniz, yaptığınız her stajı, en son konum en üstte olacak şekilde CV'nize eklemelisiniz.
Staj da bir iş tecrübesi olduğundan dolayı iş tecrübesi başlığı altında staj bilgileri yazılabilir. Staj bilgileri iş tecrübeleri başlığı altında yazılacağı zaman staj bilgileri olduğu belirtilerek yazılırsa herhangi bir sorun ile karşılaşmadan cv'nizi tamamlayabilirsiniz.
CV'lerine iş tecrübesi yazamayan yeni mezunların stajlarını, eğitim, sertifika ve seminerlerini eksiksiz yazmaları çok önemli. Yeni mezun CV'lerinin, farklı özellikleri ön plana çıkarması gerekiyor. Örneğin, özgeçmişte okul ve staj dönemindeki somut başarılardan bahsedilmesi mülakata çağrılma şansını artırır.
İş deneyiminiz hiç yoksa, CV'nizi güçlendirmek adına günüllü işler, stajlar ve diğer çalışmalarınızdan edindiğiniz yeni becerileri CV'nize ekleyin. Aşağıdaki maddeler aktarılabilir becerilere örnektir: Uyarlanabilirlik.
İş deneyiminiz azsa iş deneyimi bölümüne çalıştığınız yarı zamanlı işleri, stajlarınızı, yer aldığınız projeleri veya gönüllü projelerinizi yazabilirsiniz.
Üniversite mezunuysanız ilkokul ve ortaokul bilgilerinizi CV'nize yazmanıza gerek yoktur. Peki lise? Lise bilgilerinizi yazabilirsiniz fakat illa yer vermenize gerek yok. Örneğin, CV'nizde yer açmak istiyorsanız lise bilgilerinizi belirtmeyebilirsiniz.
Staj süresi toplam 60 (Altmış) iş günüdür. Haftalık izin ve genel tatiller iş gününden sayılmaz.
İlgili nitelikler ve iş deneyimi
CV profili, CV'nizdeki ilk öğe olduğundan, bir işe alım görevlisi, pozisyonun gereksinimlerini karşıladığınızı hemen görebilir. Ayrıca çalıştığınız sektörlerin ayrıntılarını ve sahip olduğunuz iş unvanlarını da ekleyin.
Cv özeti (kariyer hedefi), öz geçmişinizin üst kısmında yer alan, kariyer portföyünüzü tanıttığınız özet şeklindeki paragraftır. CV'özeti, kim olduğunuzu, sektör veya başvurduğunuz pozisyon ile ilgili becerilerinizi, güçlü yönlerinizi ve kariyer hedeflerinizi kısaca ve etkili bir şekilde anlatır.
CV içerisinde kişisel bilgiler, eğitim bilgileri, iş ve staj deneyimleri, beceriler, eğitim ve sertifikalar ve referanslara yer verilmelidir. Ad-soyadı, açık adres, ulaşılabilir telefon numarası ve e-mail adresine özgeçmişin üst kısmında ortalanarak yer verilmelidir.
Staj başvurusunda bulunacak üniversite (fakülte ve yüksekokul) öğrencilerinin kayıtlarını 31.03.2022 tarihine kadar kariyerkapisi. cbiko.gov.tr adresi üzerinden yapmaları gerekmektedir.
E-devlet şifreniz ile https://www.turkiye.gov.tr/ portalından aşağıdaki açıklamaları takip ederek sgk belgenizin dökümünü alabilirsiniz.
Bu bölümde, stajınızın ilk haftasında gün gün ne işle meşgul olduğunuzu birer başlık halinde yazmanız beklenmektedir. Örneğin; İlk haftanız 17.08.2016 ile 21.08.2016 tarihleri arasında olsun.
STAJYER MAAŞI 2023 NE KADAR OLDU? Şu an stajyer maaşı 2 bin 542 olarak veriliyor. Söz konusu maaş, yapılan ara zam yüzdesi ile aynı doğrultuda artacak. Böylelikle yeni stajyer maaşının 3 bin 420 TL olması bekleniyor.
6) Staj defterini zamanında teslim etmeyen öğrencilerin stajları geçersiz sayılacaktır. 7) Staj çalışması kabul edilmeyenler, bu çalışmayı yeniden yapmak zorundadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri