Örgün eğitim veren lisans programlarında son sınıfa geçmiş olan, ortalaması 4 üzerinden en az 2 ve üzeri (diğer sistemlerde dengi) olan, T.C. vatandaşları ve Mavi Kart sahibi herkes başvurabilir.
Kimler Başvurabilir? Yurt dışındaki üniversitelerde, not ortalaması 4 üzerinden en az 2 (diğer sistemlerde dengi) olan yüksek lisans/doktora eğitimine devam eden Türk Vatandaşı veya Mavi Kart sahibi öğrenciler.
KİMLER BAŞVURABİLİR? Staj Seferberliği programına, örgün eğitim veren lisans programları ile dört yıllık eğitim veren yüksekokullarda son sınıfa geçen ve not ortalaması 4 üzerinden 2 ve üzeri (diğer sistemlerde dengi) olan tüm öğrenciler başvuru yapabileceklerdir.
İşverenler genelde minimum yirmi iş günü olacak şekilde staj teklifi göndermektedir. Teklif edilen staj süresi öğrenci ve üniversitesi için uygun değilse; öğrenci işverenle iletişime geçip staj süresinde değişiklik talep edebilir.
3) Staj defteri eksik, yırtık veya özensiz olarak hazırlanan öğrencilerin stajları geçersiz sayılacaktır.
İlgili 43 soru bulundu
Yeni stajyer maaşı, 2023 yılında net asgari ücretin 1/3'üne tekabül eden 3.420,60 TL olarak güncellenmiştir. Stajyer maaşını hesaplarken “11.402 TL x 0.30= 3.420,60 TL” formülünden yararlanabilirsiniz.
Derslerin tamamından başarılı olan ancak zorunlu stajını yapmayan öğrenci mezun olamaz ve diploma alamaz.
1- Staj teklifini kabul ettikten sonra İşveren Staj Sorumlusu ile telefon ve e-posta yolu ile iletişime geçmeniz gerekmektedir. İşveren Staj Sorumlusu iletişim bilgilerine staj teklifini kabul ettikten sonra Kariyer Kapısı'ndan ulaşabilirsiniz.
Başkanlığımızda staj başvurusunda bulunmak isteyen Lisans ve Yüksek Lisans öğrencileri Cumhurbaşkanlığının başlatmış olduğu staj seferberliği projesi kapsamında Kariyer Kapısından başvurularını yapmakla yükümlü olup başvuru tarihleri 18 EKİM 2022 - 18 OCAK 2023 'dir.
9. KİMLER STAJ YAPAMAZ? Daha önce stajını yapıp başarılı olanlar, 2021–2022 Akademik Yılı Güz ve/veya Bahar Dönemlerinde herhangi bir veya daha fazla dersten devamsızlıktan kalmış olanlar, harcını yatırmayanlar, bu yarıyıl için ders kaydını yaptırmayanlar staj yapamazlar.
Program ile üniversite öğrenimine devam eden gençlerimizin mezun olmadan önce iş hayatını tecrübe edebilmeleri ve istihdam edilebilirliklerinin desteklenmesi için kamu kurumları ve gönüllü özel sektör kuruluşlarındaki staj olanaklarından faydalanması amaçlanmaktadır.
(2) Staj Seferbirliği Projesi kapsamında staj süresinin en az yirmi iş günü olması önerilir. Stajların otuz iş gününden fazla olması halinde, sigorta bildirim ve işlemlerinin üniversite tarafından yürütülebilmesi için kurum ve üniversite arasında mutabakat sağlanması gerekmektedir.
4. Staj süresi kaç gün olacak? Staj süresinin en az 20 iş günü olması önerilmektedir.
Ulusal Staj Programı'na yalnızca aktif ve örgün eğitimi olan öğrenciler başvurabilir. e-Devlet üzerinden gelen öğrencilik durumunda “Pasif Öğrenci (Kayıt Yenilememiş)” ibaresi yer alıyor ise üniversite kariyer merkezin, üniversite yönetimin veya öğrenci işleri ile iletişime geçmelisin.
Başvuru sürecinin iki aşamasını da tamamlaman halinde başvuru durumun “Tamamlanan Başvuru”, süreci yarıda bırakman halinde ise “Yarım Kalan Başvuru” olarak görünecektir. Hayır, başvurunun tüm aşamalarını (e-Devlet aşaması ve Başvuru Formu aşaması) tamamladıysan herhangi bir güncelleme yapamazsın.
(2) Her bir öğrenci, Program kapsamında akademik yıl içerisinde en fazla bir kurumda staj yapabilir. Başkanlığın uygun görmesi halinde staj sayısı arttırılabilir.
Kariyer Kapısı'ndan Ulusal Staj Programı'na giriş yaptıktan sonra, sol menüde yer alan “Staj Takvimlerim” kısmına girerek, staj yapmak istediğin tarih aralıklarını işverenler ile paylaşabilirsin. Bu alanda en fazla 5 tane staj takvimi oluşturabilir, öncelik sırasını belirleyebilirsin.
* Stajyerin, işverenin bilgisi veya onayı dışında staja başlamaması veya stajyerin belge ile ispatı mümkün zorlayıcı sebepler olmaksızın staj süresinin %10'undan fazla devamsızlığı olması durumunda staj sona erdirilir. Devamsızlık sebebiyle stajı sona erdirilen kişilere “Staj Belgesi” verilmez.
Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından hayata geçirilmiş olan Ulusal Staj Programı'nın 2023 başvuruları başlamıştır. Öğrenciler 18 ocak 2023 tarihine kadar başvuru yapabilir.
Staj Seferberliğine ilişkin teklif ve onay süreçlerinin tamamı Kariyer Kapısı sistemi üzerinden yürütülmektedir.
Başkanlığımız tarafından belirlenen staj süresi 30 gündür. Ancak zorunlu staj uygulamaları kapsamında Başkanlığımızda staj programına katılan öğrenciler, “öğrenim gördükleri üniversiteleri tarafından belirlenen süreler çerçevesinde” de staj yapabileceklerdir.
Bu stajımı üniversitemdeki zorunlu staj yerine saydırmam mümkün mü? Staj Seferberliği kapsamında, staj programına kabul edilen ve stajı üniversite yönetimi tarafından onaylanan tüm öğrencilerin stajları, bölüme bakılmaksızın 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu kapsamında "zorunlu staj" statüsünde değerlendirilecektir.
Cevap: Staj yapabilmek için herhangi bir not ortalaması kriteri aranmamaktadır.
Madde 3 – (1) Gönüllü staj en az 20 iş günü, en fazla 30 iş günü süreyle ve aynı akademik yıl içinde 1 (bir) defa yapılabilir. (2) Öğrencinin tüm eğitim-öğretim döneminde en fazla 2 (iki) kez gönüllü staj yapma hakkı vardır. (3) Gönüllü stajların yarıyıl veya yaz tatiline rastlayan aylarda yapılması esastır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri