15- STAJLAR YÜZ YÜZE Mİ YAPILACAK? -Stajlar yüz yüze yapılacaktır. Ancak staj yapacağınız birim tarafından farklı yöntemler belirlenebilir.
Yükseköğretim Genel Kurulu ve Üniversitemiz Senatosu'nun kararı gereği; 2022-2023 eğitim-öğretim yılı Bahar döneminde Öğretmenlik Uygulaması II dersinin stajı yüz yüze eğitim metoduyla uygulanacaktır.
CEVAP: Öğretmenlik Uygulaması için sistemden online olarak seçilen ilçelerde değişiklik yapılamaz.
Ancak; 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında eğitimine devam etmeyecek olan öğrenciler Staj Birimi ile görüşerek uygun bir tarih belirleyerek ikinci 15 işgünü stajlarını yapabilirler.
2023 MESLEK STAJI GENEL BİLGİLER (Başlama Tarihleri Güncellendi) STAJLARINI YÜZYÜZE YAPACAK TÜM ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE: Staj başlama tarihleri olarak 03 Temmuz 2023 yada 17 Temmuz 2023 seçilebilir.
İlgili 27 soru bulundu
2023-2024 eğitim-öğretim yılı güz dönemi staj tarihleri 18 Eylül 2023-31 Aralık 2023 tarihleri arasındadır.
Öğrenciler 2. yarıyıldan sonra (birinci sınıfın sonunda) bir defada onbeş (15) yada otuz (30) iş günü staj yapabilir. Ayrı yapılan stajlar için ayrı başvuru ve defter doldurmak gerekmektedir. Kalan staj süresi olursa 4. yarıyıl sonunda tamamlanabilir.
Staj kaçıncı sınıfta başlar sorusunun cevabı öğrencilerin eğitim durumuna göre değişir. Anadolu meslek ve teknik liselerde dördüncü sınıfta zorunlu staj programı vardır. Üniversitelerde de staj dördüncü sınıfta yapılır. Meslek yüksekokullarında ise ikinci yılda staj vardır.
Derslerin tamamından başarılı olan ancak zorunlu stajını yapmayan öğrenci mezun olamaz ve diploma alamaz.
Pandemi koşullarında birçok şirket online staja geçiş yaparken, öğrenciler ve yeni mezunlar online staj imkânına sahip oldular. Dijitalleşme normlarının her geçen gün gelişmesi de online stajın yeni normal olarak değerlendirilmesine yol açtı.
Online Staj Nedir? Online staj; stajyerlerin klasik ofis ortamından uzak bir şekilde çalışarak tamamlayacakları staj sürecini ifade eder. Bu süreç boyunca stajyerler, ekip toplantılarına katılır, bireysel ya da grup çalışmaları tamamlar ve şirket kültürünü, sektör bilgisini pekiştirme şansı yakalar.
"Öğretmenlik Uygulaması" adıyla geçen "öğretmenlik stajı"mızın yeri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün anlaşmalı olduğu ilçe okullar arasından seçilerek belirleniyor. Ancak bu seçim, staj okullarıyla öğrencilerin yaşadığı yerler arasındaki mesafe dikkate alınmadan yapılıyor.
Alınan karara göre; isteyen öğrenciler yüz yüze eğitime katılacak, üniversitelerde devam zorunluluğu aranmayacak.
Uzaktan Eğitimle yapılacak derslerde canlı ders saatlerine katılarak veya kayıttan derslerin tekrarını izlemek kaydıyla öğrencilerin derslere devam etmesi zorunludur.
14 Mart 2014 sonrası için geçerli olan ve 5 Şubat'ta görev yerleri belirlenen 15 bin eğitimciyi de içeren uygulamaya göre stajyerlik kalkmayacak ancak atanan öğretmenler bir yıl performans değerlendirmesine tabi tutulacak. Performans değerlendirmesinden geçerli puanı alanlar, sınava girmeye hak kazanacak.
Her hafta 6 ders saati olmak üzere, öğrenciler bir yarıyılı boyunca toplam 14 hafta ilgili uygulama okulunda staj yapmaktadır. 6 ders saati aynı günde tamamlanabileceği gibi haftanın farklı günlerinde de tamamlanabilir.
Stajyer maaşı, güncel asgari ücret temel alınarak hesaplanır. Buna göre, 20 ve üzeri çalışama sahip bir işletmede stajyer maaşı hesaplanırken, güncel net asgari ücretin yüzde 30'u stajyer maaşı (3.420.40 TL) olarak belirlenir. Bu ücret stajyere ödenmesi gereken minimum tutardır.
Devamsızlık yapılan günlerin telafisi hemen staj bitiminde, stajın son gününü takiben (ara verilmeden) aynı kurumda yapılır. Yaz stajı 20 iş günü olarak tamamlanmak zorundadır. Raporsuz devamsızlık yapan öğrencilerin stajı geçersiz sayılır ve staj tekrarı yaparlar.
MADDE 15 – Öğrenciler staja ancak dördüncü yarıyılın sonundan itibaren başlayabilir. Staj, esas olarak eğitim öğretimin yapılmadığı yaz aylarında yapılır. Ön lisans diploması alarak fakülteden ayrılmak isteyen öğrenciler 2.sınıf stajlarını (4. yarıyıldan sonraki 20 iş günü stajlarını) yapmakla yükümlüdürler.
Hayır, staj formunu staj öncesinde teslim etmeyen sigorta girişi gerçekleşmemiş öğrencinin stajı geçersiz sayılır. Staj yeri bulamazsam ne olacak? Staj yeri bulmak asıl olarak öğrencinin sorumluluğundadır. Ancak staj yeri bulamadığınız takdirde Üniversitemizin kontenjanlarından mümkün olduğunca yararlanabilirsiniz.
Yönetmelik gereği öğrencilerimizin en az 30-45 gün staj yapmaları gerekmektedir. Bu 30-45 gün için “iş kazası ve meslek hastalıkları sigorta prim” Siirt Üniversitesi Rektörlüğü tarafından ödenecektir. Dileyen öğrenciler en 30 iş günü tamamlamak kaydıyla daha uzun süre de staj yapabilirler.
STAJYER MAAŞI 2023 NE KADAR OLDU? Şu an stajyer maaşı 2 bin 542 olarak veriliyor. Söz konusu maaş, yapılan ara zam yüzdesi ile aynı doğrultuda artacak. Böylelikle yeni stajyer maaşının 3 bin 420 TL olması bekleniyor.
Staj başvurusunda bulunacak üniversite (fakülte ve yüksekokul) öğrencilerinin kayıtlarını 31.03.2022 tarihine kadar kariyerkapisi. cbiko.gov.tr adresi üzerinden yapmaları gerekmektedir.
2023 Yaz dönemi Yükseköğrenim (Üniversite) öğrencilerinin staj başvuruları başlamış olup son başvuru tarihi 18 Ocak 2023 olarak belirlenmiştir. Başvurulara dair işlemler Kariyer Kapısı Sistemi üzerinden yürütülecek olup başvurular e-Devlet üzerinden alınmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri