Strafor Özellikleri Isı yalıtımı, ses yalıtımı ve yangın yalıtımı sağlar.
Genel kanının aksine, taş yünü, strafor ve gaz beton gibi malzemeler ses yalıtımı sağlamaz. Bu tip ürünler ısı yalıtımı için üretilmiş boşluklu yapılardır.
Ses izolasyonu için köpük, tuğla, strafor gibi malzemeler kullanmaya kalkmayın bunların ses izolasyonları oldukça düşüktür. Çünkü yapının elverişsizliği kullanılacak malzemenin daha fazla ses kesmesini gerektirir. Unutmayın başka ortamdan gelen sesleri duyuyorsanız onlarda sizin sesinizi duyuyor demektedir.
Doğrulanmış Cevap. hayır yapmaz çünkü zaten strafor köpük ses yalıtımını önlemek için kullanılan bir eşyadır...
Bu ürünlerin yapacağı tek şey, odanızdaki sesin bir kısmını emmek ve yankılanmasını engellemektir. Komşularınızdan gelen sesi engellemez veya sizden komşulara giden sesi durdurmaz.
İlgili 37 soru bulundu
Strafor Özellikleri
Isı yalıtımı, ses yalıtımı ve yangın yalıtımı sağlar. Uluslararası stadartlara uygun bir yalıtım malzemesidir. Geniş bir kullanım alanına sahiptir, duvar yalıtımından çatı ve teras yalıtımına, spor salonu yalıtımından bina çıkma yalıtımına kadar her yerde kullanılabilir.
Yalıtım uygulamalarında yüksek yoğunluklu ürünler, taş yünü, pamuk ve ve benzeri ürünler tercih edilebilir. Yüksek ses olduğu durumlarda bu tip ürünler kullanılabilir. Başta duvar panelleri, taş yünü ve pamuk sıva Ventrawall olmak üzere gelen sesi kesmek için etkili yöntemlerdendir.
Ses yalıtımı konusunda en başarılı sonuçlar elde edebileceğiniz İzocam Taşyünü, İzocam manto Taşyünü, nfaf ses yalıtım süngeri, nfaf Yapışkanlı ses yalıtım süngeri, genel Taşyünü ve cam yünü ürünler ses yalıtımı konusunda bilindik en başarılı ve en iyi malzemelerdir.
Strafor (EPS) hem soğuğa hem de sıcağa karşı binaları koruyan kapalı ve gözenekli çok iyi bir ısı yalıtım malzemesidir.
Alt kat komşunuz rahatsız olmaz. Ama üst katta parke altına bir işlem yapmaya izin verilmiyor ise o zaman ters tavan izobozz keçe uygulaması yapılarak ses azaltılmaya çalışılır. Üst kattan gelen ses nasıl kesilir ? Şap altı parke altı şiltesi kullanılarak veya ters tavan uygulaması yapılarak azaltılır .
Çelik profil ile yaklaşık 5 cm kadar hava boşluğu oluşturulduktan sonra yüzey alçıpan ile kapatılır. Daha sonra ses bariyeri alçıpanın üzerine uygulanır ve daha sonra tekrar üzeri alçıpan ile kapatılır. Böyle bir uygulama ile yüksek oranda ses yalıtımı sağlamak mümkündür.
Strafor ile beton tavan yalıtımı
Pek çok yatırımcı, beton bir tavanı Strafor ile yalıtmaya karar verir. Bu malzeme çok hafiftir ve işlenmesi kolaydır, aynı zamanda ısı kaybına ve termal köprülerin oluşumuna karşı mükemmel koruma sağlar.
Evlerde Uygulanabilecek Ses Yalıtım Sistemleri
Zeminden ulaşan seslerin engellenmesi için akustik halı, süngerpan, kauçuk tabanlı halı gibi ürünler tercih edilebilir. Taban kısmında kauçuk malzeme bulunan ve akustik yeteneğe sahip olan akustik halılar zemine serilerek rahatlıkla kullanılırlar.
Bunlar taş yünü, ahşap yünü, akustik süngerler, paneller, bariyerli süngerler, bondex süngerler vb.
Ses Yalıtımı Malzeme Çeşitleri
Süngerpan, bariyerli basotect sünger, bariyerli akustik süngerpan, ses yalıtım bandı, akustik karo halı, mantarlı kauçuk ve mantar şilte gibi ses yalıtım uygulamalarında kullanılan ses kesici malzemeler, farklı ihtiyaçlar için farklı gruplara ayrılır.
Bu sorunu ortadan kaldırmak için gürültü önleyici cam filmleri kullanabilirsiniz. Lamine camlar, dışarıdan gelen sesin yaşam alanlarınıza ulaşmasını önler. Ses geçirmez akustik levhalar ise ihtiyaçlarınızı fazlası ile karşılar. Bu ürünler sayesinde dışarıdaki gürültüler size rahatsızlık vermez.
Bunun için şu yöntemler izlenebilir: Akustik Perde ve Kalın Battaniye Kullanılması: Duvara kalın battaniyelerin hiç boşluk kalmayacak şekilde monte edilmesi, sesin tutulması için etkili yöntemlerden biridir. Bu uygulamanın bira daha maliyetli şekli ise, akustik perdelerin satın alınmasıyla yapılabilmektedir.
Gürültünün ve rahatsız edici seslerin engellenmesi olarak tanımlanabilir. Ses yalıtım malzemeleri oldukça çeşitli ve işlevlerine göre de değişiyor. Öncelikle şu ayrımı iyi yapmak gerektiğini belirtelim: Ses yalıtımı dışarıdan gelen sesleri engelleyebilir.
Duvarlarda alçıpan levhalar arkasında ses yalıtım malzemesi olarak kullanımı ile televizyon ve konuşma seslerini kesmek mümkün değildir.
Ses yalıtımında kullanılan malzemeler arasında akustik süngerler, basotect basotect süngerler kullanılır. Bariyerli çeşitleriyle oldukça etkili olan ses yalıtım malzemeleri dışında bariyerli süngerler, bondex süngerpan ve ahşap yünü heraklite gibi malzemelerde kullanılarak ses yalıtımı en üst seviyede sağlanmış olur.
Adepan ses yalıtımı ürününün kullanım alanları
Bu ürün 3 farklı çeşitte olup 1 cm 2.5 cm ve 5 cm kalınlıktadır. Uygulama kolaylığı açısından genişlik ölçüleri ise 50 × 100 cm olarak belirlenmiştir. İsteğe göre ölçüler maksimum olarak 100 cm genişlik ve 200 cm uzunlukta da hazırlanabilmektedir.
Duvar ses yalıtımında hangi malzemeler tercih edilmelidir.
Bondex sünger, yanmaz sünger, akustik sünger, bariyerli bondex sünger ve ses yalıtım bariyeri gibi ürünler tercih edilmelidir. Bu tür malzemeler yanmazlık ve alev geciktiricili testlerinde başarılı sonuçlar almıştır.
Akrilik kopolimer emülsiyon esaslı, mat görünümlü, ses yalıtımı sağlayan, yüksek performanslı iç cephe boyasıdır. yüzeylerinde güvenle kullanabileceğiniz, ideal bir boyadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri