Su zımparaları özellikle, otomotiv, ahşap, mermer ve metal sanayiinde hem ıslak hemde kuru olarak kullanılabilir, Silikon karbit aşındırıcısı ve dayanıklı kağıt mesnedi ile mükemmel yüzey elde eden, yüksek performanslı ve çok amaçlı bir üründür.
Su zımparaları hem ıslak hem de kuru yüzeylerde ve birçok farklı materyalde kullanılabilen zımpara türlerinden birisidir. Su zımparasının bu kadar farklı kullanım amacının bulunması da doğal olarak farklı özelliklere sahip olan çeşitlerinin piyasada bulunmasını sağlamaktadır.
Daha pürüzsüz ve daha az aşındırıcı bir zımparalama sağlamaktadır. Çoğunlukla parlak yüzeyler elde etmek için zımparalamada en son adım olarak uygulanmaktadır. Düzeyde yapılacak işleme göre 800'lük su zımparası, 2000 kum zımpara, 3000 kum zımpara gibi birçok çeşit arasından tercih yapılabilmektedir.
Zımpara, işlenecek pürüzlü yüzeyleri pürüzsüz hale getirmek için kullanılan malzemeye verilen isimdir. Manuel yani elle uygulanabilir ya da bu işi yapacak zımpara makineleri bulunur. Zımparayla mermer, ahşap, metal ve bunlar gibi birçok maddeden yapılmış yüzeyler pürüzlerden arındırılır.
İlgili 20 soru bulundu
AS009 - SÜNGER ZIMPARA YERLİ ÜRETİM
Seramik yüzeylerde rötuş yapmaya en uygun zımpara türüdür. Hem fırına girmemiş hem de fırından çıkmış işlerin rötuşlanmasında kullanılır. Ayrıntılı bölgeler ile geniş düz ve eğimli yüzeylerde kullanım için uygundur. Ahşap objelerde de kullanılabilir.
Sulu ve kuru olarak zımpara yapılabilir. 2000-2500-3000 - 4000-5000 - 7000 kum zımparalar özel işlerinize çok uygundur. Çok ince kumlu zımparalar, yüksek taneli zımparalardır ve yüzeylerin son işlemi için kullanılırlar. Bu taneler genellikle P1000'den daha yüksektir.
Zımpara kağıdı kum çeşitleri nelerdir? 60 ila 7.000 arasında değişen birçok farklı kum mevcuttur. En yaygın olanları 60-80 kum (kaba), 100-150 kum (orta), 180-220 kum (ince) ve 320 kum (çok ince) içerir.
Sünger zımparalar esnek ve dayanıklı sünger yapısısayesinde metal, ahşap, plastik, sıva gibi yüzeylerin temizlenmesi zımparalanmasında kullanılan materyaldir. Zımparaları pürüzlü yüzeye sahip materyallerin düzeltilmesi için üretilen zımparalama ve aşındırma işleminde kullanılan bir türde aşındırıcı maddedir.
Zımpara kalınlığına mutlaka dikkat etmelisin. Zımpara kalınlığı 60, 80, 100 gibi sayılarla ifade edilir. Sayı büyüdükçe zımpara kalınlığı da azalır. Duvarda sadece alçı varsa ve son kat saten alçı henüz yapılmamışsa kalın zımparaları tercih etmelisin. 40 ve 60 numaralı zımparalar bu işlem için yeterli olacaktır.
Zımpara duvara boyanın yüzeye bağlanmasına yardımcı olacak bir doku verir. Ayrıca boya öncesi zımpara yaparak duvar ve tavanlarını dengeli hale getirebilirsiniz.
Oto far temizleme için öncelikle 800 su zımparası ve ardından 1200, 1500 gibi su zımparaları sırası ile kullanılıyor. Bu sayede fara zarar vermeden kiri önleme becerisine göre bir sonrakine geçiliyor.
Örneklemek gerekirse; Polyester malzemeler için 180 numaralı zımpara, astarlamak için 180 numaralı zımpara kullanılmalıdır. Son işlem olan parlatma evresi için 1200 ile 2000 arasında bir numara seçilmelidir.
Otomotiv, ağaç ve metal sanayilerinde hem kuru hem de ıslak olarak uygulanabilen yüksek performanslı ve çok amaçlı bir üründür. Uygulama Alanları: Metalürjide. Metalürji sanajiinde polisajda. Boya ve dolgu maddesi yüzeyinde ıslak ve kuru zımparalama.
Kalın zımpara kâğıdı yaklaşık 40 ila 60'lık zımpara kağıdına karşılık gelir. Orta Zımpara Kağıdı: yaklaşık 60 ila 100'lük ölçeğe denk gelir. Bazı son şekillendirme işlerinde kullanılır.
3000 Zımpara Çeşitleri
İnce yapısı ve detay çalışmaya izin veren özelliği sayesinde 3000 zımpara pasta cila öncesi yüzeylerinizi en uygun hale getirerek kusursuz bir görünüm elde etmenize yardımcı olur. 3000 zımparaların bantları son derece dayanıklıdır.
Su ile yıkanıp birçok kez kullanılabilir.
Plastik: Plastik yüzeylerin zımparalanması, yüzeyi düzeltmek, çizikleri gidermek ve pürüzsüz bir yüzey elde etmek için yapılır. Plastik zımparalanırken, daha kaba zımparalama için 80 veya 120 numaralı zımpara kağıdı kullanılabilir. Daha ince zımparalama için 220 numaralı zımpara kağıdı kullanılabilir.
Keçe zımparalarda çok yüksek mineral içeriği mevcuttur. Ve bu sayede, her bir iş parçasında düzgün bir yüzey oluşturmak için gereken esneklik ve şekil adaptasyonu sağlanır. Bu yüzden keçe zımparalar özellikle düşük kesme hızı ve düşük temas basıncı olan uygulamalar için çok uygundur.
Ahşap, metal, otomotiv, havacılık, gemi sektörlerinde pürüzsüz zımparalama ve parlatma işlerinde kullanılır.
Cırtlı zımpara, ahşap, metal, plastik, cam ve diğer yüzeylerin zımparalanması için kullanılmaktadır ve hızlı ve verimli bir zımparalama işlemi sağlamaktadır. Cırtlı zımparalar, zımparalama işlemi sırasında zımpara kağıdının sık sık değiştirilmesini gerektiren durumlarda özellikle kullanışlıdır.
Aşındırıcı madde malzemesi
Eski boyaların, dolgu malzemelerinin, plastiklerin, Yeni parçaların fabrika astarlarının ve paspas boyalarının zımparalanması için. Daha yüksek malzeme kaldırma ve daha fazla servis ömrü.
Vernikli ahşabı Cadence akrilik boya ile boyayabilirsiniz. Cadence akrilik boya, vernikli ahşap dahil tüm yüzeylere zımpara gerektirmeden uygulanabilir.
Zımpara yapmadan boya yapmak için astar çekilmesi gerekir. En doğru astar, boyanız ile aynı cins olan astardır. Bir mobilyayı akrilik boya ile boyamak istiyorsanız akrilik astar, yağlı boya ile boyamak istiyorsanız sentetik astar, selülozik boya ile boyamak istiyorsanız selülozik astar kullanmak doğrudur.
Silisyum karbür: Mermer, granit, kayrak gibi doğal taşlar, belenco gibi kuvars yüzeyler ve yapay taşlarda, cam, cam ürünlerini rodaj ve zımparalama işlemlerinde sıklıkla kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri