Bulaşık süngerini kısa sürede bulaşık makinesinde kolayca temizleyebilirsiniz. Bulaşık makinesinin yüksek sıcaklığı, bulaşık süngerinde yer alan kiri ve mikropları yok edecek kadar etkilidir. Yoğun yağlı bir bulaşık temizliğinden sonra, bulaşık süngerinizi makineye atarak yenilik katabilirsiniz.
Elyaf veya pamuk yastık yıkamakta sıkıntı yok en kötü makine sıkarken dengesiz sıkar. Ama sünger yastık atılmaz ki. Elinle kuvvet uygulasan süngere kopacak malzeme makinenin merkez kaç kuvveti ile de bu hale gelmiş.
Bu sırada minderin sünger temizliği ise hafif nemli bir bez ile üstü silinerek yapılır. Burada yumuşak uçlu bir fırça kullanılması önerilir. Temiz havada süngerin hava alması sağlanır, bir temizlik robotu vasıtasıyla süngeri içi pislik ve tozlar vakumlanarak kirden arındırılması sağlanır.
İhtiyacınız kadar suya birkaç limonu güzelce sıktıktan sonra ufak bir sprey şişesine doldurun. Sünger yatakta sararmış bölgeye bu spreyi sıkarak ıslak bez ile silin. Bu şekilde sarı lekeler ortadan kaldırılabilir ve sünger yatak tertemiz hale gelebilir.
Bir kaba zeytinyağı koyup süngeri batırabilirsiniz. Ilık suda biraz ovalayıp ardından şampuanla yıkayıp ürünü durulayabilirsiniz. Makyaj süngerini temizlemek için direkt şampuan da kullanabilirsiniz. Mikrodalgada makyaj süngeri temizleme yöntemi de çok tercih edilir.
İlgili 27 soru bulundu
Bir kap içine su doldurun ve suyun içine birkaç damla çamaşır suyu ekleyin. Süngerleri bu suyun içinde 5 dakika kadar bekletin. Süngerler çamaşır suyunda bekledikten sonra güneşte kurumalıdır. Süngerin emdiği suyu süzerek bir cam kenarında ya da açık havada kurutabilirsiniz.
Süngerinizi bulaşık makinesinde yıkayın
Bulaşık süngerini bulaşık makinesinde normal programda yıkayın. Makinenin yüksek ısısı, sünger üzerindeki tüm mikropları öldürecektir.
Hafif, yıkanabilir, hijyenik, antialerjik, anti bakteriyel özelliklere sahiptir. Kılıfı çıkartılıp çamaşır maksimum 30 derecede yıkanabilir.
Sünger malzemeleri genellikle kolay dağılan malzemeler olabileceğinden özellikle makine de yıkandığında arar görebilir. Bu sebeple üretici firmalar tarafından sünger yatağın yıkanması tavsiye edilmez.
Klasik yastık çeşitleri standart yıkama talimatları ile gelir, ancak sünger ve köpük dolgulu yastıklar zarar görebileceği için tamamen suyla temas etmemesi ve sıkma esnasında formunu kaybetmemesi için makinede yıkanması tavsiye edilmez.
Elyaf Sepeti Kırpıntı Süngeri:
30 C de makinada yıkanabilir. Kuru temizleme yapılabilir.
Çamaşır makinesinde aşırı köpük oluşmasının nedeni aşırı deterjan kullanılmasıdır; Çok fazla deterjan eklemek gerçekten sebebidir (Deterjanın aşırı miktarda). Çok fazla deterjan eklenmesi ve düşük sıcaklıkta düzenli yıkama nedeniyle makinede deterjan tozu kalıntısı birikmesine neden olur.
Zamanla süngerin rengi neden sararır? Tüm süngerler zamanla okside olurlar ve sararırlar. Bozuk paranın zaman geçtikçe koyulaşması gibi. Bu tamamen doğal bir proses olup, süngerde buna dahildir ve bu etkiyi azaltabilecek hiçbir yol yoktur.
Yatakta oluşan sararmalar çıkarmada etkili bir doğal yöntem ise leke üzerine karbonat dökmektir. Karbonatı lekeli bölgeye dökerek yaklaşık 30 dakika beklettikten sonra elektrik süpürgesi ile süpürebilirsiniz.Karbonat sararmalar için oldukça etkili bir yöntemdir.
Bir kap içine 1 yemek kaşığı lavanta yağı ve karbonat ekleyin. Bu malzemelerin üzerine 2 su bardağı ılık su ilave edin ve karıştırın. Şimdi, sünger yardımıyla bu suyu süngere alın ve yatağın her yerini bu süngerle silin. Karbonat yatağı temizlerken; lavanta yağı da yataktaki kötü kokuları gidermeye yardım edecektir.
Eğer koltuğunun süngerden ayrılabilen kılıfları varsa bunları ayırıp kumaşı yıkama talimatlarına göre düşük sıcaklıkta yıkayabilirsin. Süngeri ise bir nemli bez yardımıyla temizleyebilirsin. Bunun dışında koltuk temizleme için uzman bir yıkamacıdan destek alabilirsin.
Pamuklu, dayanıklı ve beyaz çarşaf ve nevresimleri 60 derecede yıkayabilirsiniz ancak polyester karışımlı veya renkli bir çarşaf icin 30-40 derece ideal. Nevresim takımı seçimi işte bu nedenle çok önemli. Polyester ve renkli kumaşlar veya ipek gibi özel kumaşlar yüksek sıcaklığa dayanıklı olmadığı için bakımı da zorlu.
Bunun için ilk olarak temizlikte kullandığımız kovaya ılık su koyun. Ardından ılık suyun içerisine 2 yemek kaşığı beyaz sirke ekleyin. Mikrofiber bezi sirkeli suya batırıp çıkardıktan sonra bu bezle yatağınızdaki sararmış yerleri silin. Sarartı lekelerinin temizlendiğini göreceksiniz.
“Bulaşık süngeri nedir?” sorusuna verilebilecek en sade yanıt "Deniz süngerleri gibi doğal veya selüloz ile poliüretan gibi sentetik ürünlerden elde edilen temizlik gereçlerdir." olur.
Klasik süngerler yerine tercih edilen kabak lifi ise doğada kısa bir süre içinde tam olarak çözünebilir maddelerden üretilmiştir. Kabak lifi %100 biyobozunurdur. Doğa dostu olan kabak lifleri atıksız, çevreci, sürdürülebilir bir yaşam için son derece önemlidir.
Suyun süngere dolmasının sebebi adezyon kuvvetinin fazla olmasıdır. Süngerin içi çok küçük ve fazla sayıda boşluklar ve girintilerle dolu olduğu için su kılcallık sayesinde süngerin icine dolar.
Uzmanlara göre bulaşık süngerlerinin ömrü yaklaşık 2 hafta kadar. 2 hafta boyunca düzenli olarak kullanılan ve kullanım sonrasında kurutulan süngerlerin değiştirilmesi gerekiyor. Sünger maliyetlerinin çok yüksek olmaması bu değişikliği mümkün kılmakta.
Makyaj süngeri kullanımı son derece basittir. Eğer fondöten sürmek için kullanıyorsanız bir miktar ürünü sünger üzerine sıkın ve yüzünüzün ana bölgelerine değdirin. Ardından sünger ile güzelce dağıtın. Eğer mat etkisi olan bir fondöten ya da bb krem kullanıyorsanız süngeri kullanmadan önce ıslatmanız yararlı olacaktır.
Genel olarak yatağın havasız kalması ve terin yatağa ulaşması sonucu oluşur. Üstelik yatağın aşırı derecede güneş ışınlarına maruz kalması da sararmayı tetikler. Özellikle terden dolayı sararan yataklar daha fazla görülür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri