Salmonella virüsünün Ferrero firmasının ürettiği "Kinder Surprise" yumurtalardan kaynaklandığı açıklandı. Kinder Sürpriz'i üreten Ferrero şirketi açıklamasında 11 Temmuz 2022 ve 7 Ekim 2022 kullanma tarihlerini içeren ürünlerin yenilmemesi ve geri gönderilmesini belirtti.
Kinder markasına ait sürpriz yumurtalardaki "salmonella bakterisi", tüm dünyada alarm verdi. Endişe verici ve bulaşıcı olan Salmonella salgını, çikolatalar ile yeniden ortaya çıktı. Kinder Sürpriz yumurtalarından bulaştığı belirtilen ve çok sayıda çocukta tespit edilen salmonella hastalığı, İngiltere'de görüldü.
Çikolata üreticisi Ferrero'nun Kinder Sürpriz ve diğer ürünlerinde ortaya çıkan Salmonella bakterisi nedeniyle 12 farklı ülkeden en az 324 kişiye Salmonella bakterisi bulaştığı belirlendi. Hastalık, en fazla 16 yaşından küçük çocukları etkiledi.
ABD'li çikolata üreticisi Mars, İngiltere ve İrlanda'da Galaxy'nin Teaser bar, Counters ve Minstrels ürünlerini geri çağırma kararı aldı. İngiliz medyasının son dakika geçtiği bilgiye göre; kararın bu ürünlerde ölümcül Salmonella bakterisi taşıma riski nedeniyle alındığı öğrenildi.
Sehpanın üzerindeki plastik 'sürpriz yumurta' kutusunu gören polis, "Ne var bunun içinde sürpriz yumurta?" diyerek açtı. Kutudan bir miktar metamfetamin çıktı. 2 şüpheli ekip aracıyla polis merkezine götürüldü. Uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmaktan işlem yapılan şüpheliler serbest bırakıldı.
İlgili 15 soru bulundu
Salmonella virüsünün Ferrero firmasının ürettiği "Kinder Surprise" yumurtalardan kaynaklandığı açıklandı. Kinder Sürpriz'i üreten Ferrero şirketi açıklamasında 11 Temmuz 2022 ve 7 Ekim 2022 kullanma tarihlerini içeren ürünlerin yenilmemesi ve geri gönderilmesini belirtti.
İçme ve kullanma sularının yeterince klorlanmaması nedeni ile bulaşabilir. Salmonella taşıyan ve iyi pişirilmemiş et, yumurta, süt ve süt ürünleri gibi gıdalar, Pastörize edilmemiş süt veya meyve suyu, peynir, Kontamine (kirli) çiğ sebze ve meyve, baharat ve çerezler yoluyla da bulaşma olabilir.
Ferrero, Avrupa'da salmonella salgınıyla bağlantılı Kinder Suprise ürünlerini piyasadan topladı. Açıklamalarda, Britanya'daki salmonella salgınıyla bağlantılı ürünlerin 11 Temmuz-7 Ekim 2022 tarihleri arasında tüketilmesi tavsiye edilen 20 gramlık yumurta ve üçlü 20 gramlık yumurta paketleri olduğu belirtildi.
SON DAKİKA HABERİ: Tarım ve Orman Bakanlığı, Kinder markalı Schoko Bons ürününün iki partisi için toplatma kararı aldı. Toplatılacak ürünlerin son tüketim tarihleri 8-15 Temmuz 2022. Son dakika haberi! Salmonella şüphesi nedeniyle Kinder Schoko Bons ürünlerinin iki partisi piyasadan toplatılacak.
Belçika'da en az 62 kişi, Ferrero ürünlerinden kaynaklı Salmonella bakterisine rastlanırken, Almanya ve İrlanda'da da doğrulanmış 15'er vaka tespit edildi.
Dünyaca ünlü çikolata üreticisi Ferrero'nun Belçika'da ürettiği ürünlerde salmonella bakterisine rastlandı. Belçika'da yetkililer, Ferrero'nun ruhsatını iptal ederken, piyasadaki bütün ürünlerinin de toplatılmasına karar verdi.
Tarım ve Orman Bakanlığı, Kinder marka Schoko Bons ürününün iki partisi için toplatma kararı aldı. Toplatılacak ürünlerin parti numaraları L329R03 ve L336R03, son tüketim tarihleri ise 08.07.2022 ve 15.07.2022 olarak açıklandı.
Nisan ayında Ferrero'nun Belçika'nın Arlon kentindeki fabrikasında, Kinder çikolata ürünlerinde salmonellaya rastlanmış, çok sayıda Avrupa ülkesinde vakalar görülmüştü. Dünya Sağlık Örgütü, dünyada çikolata ürünleriyle bağlantılı 151 salmonella enfeksiyonu bulunduğunu açıkladı.
İlgili yazıya göre yüzde 100 Salmonella analizi yapılacak Kinder markalı ürünler arasında Kinder Sürpriz Yumurta, Kinder Mini Eggs, Kinder Schokobons, Uovo Maxi, Kinder Mix, Kinder Circus, Kinder Happy Moments, Mix Cross Cat Kinder ve Mixed Patisserie PRA ürünleri yer alıyor.
KİNDER NEDEN YASAKLANDI? Kinder markalı ürünlerde görülen salmonella bakterisi vakalarının birçok ülkede artması nedeniyle Türkiye'de alınan tedbirler de artırılmıştı. Bu nedenden ötürü Tarım ve Orman Bakanlığı'nın salmonella analizi sıklığını yüzde 100'e çıkarmıştı.
25.04.2022 tarihi itibariyle hiçbir ölüm raporlanmamıştır. Ferrero tarafından yapılan inceleme sonucunda, üretimde kullanılan yayık altının, bir İtalyan tedarikçiden temin edildiği, fakat hammadde kabul aşamasında yapılan analizlerde, hammaddede Salmonella tespit edilmediği görülmüştür.
Salmonella analizi yapılacak Kinder markalı ürünler arasında; Kinder Sürpriz Yumurta, Kinder Mini Eggs, Kinder Schokobons, Uovo Maxi, Kinder Mix, Kinder Circus, Kinder Happy Moments, Mix Cross Cat Kinder ve Mixed Patisserie PRA, vb. ürünler yer alıyor.
Kinder Chocolate, İtalyan çok uluslu şirketi Ferrero tarafından üretilen bir şekerleme ürün markasıdır. Michele Ferrero tarafından yaratılan Kinder, ilk olarak 1967'de Almanya'nın Frankfurt kentinde, Akdeniz'deki ülkelerde satılmadan önce geliştirildi ve üretildi.
Mars, birçok Avrupa ülkesinde milyonlarca Mars, Snickers, Milky Way Mini, Milky Way Miniatures ve Celebrations paketini, içlerinden plastik parçaları çıkması üzerine toplatma kararı aldı.
Salmonella bakterisi Kinder çikolata ürünleri nedeniyle 12 ülkede en az 324 kişiye bulaştı Çikolata üreticisi Ferrero'nun Kinder Sürpriz ve diğer ürünlerinde ortaya çıkan Salmonella bakterisi nedeniyle 12 farklı ülkeden en az 324 kişiye Salmonella bakterisi bulaştığı belirlendi.
ABD merkezli Mondelez firması, salmonella bakterisi ihtimali üzerine 3 üretim sahasını kapattı. Ürettiği atıştırmalıklar arasında Oreo, Milka, Toblerone, Mikado ve Pepito'nun bulunduğu ABD merkezli Mondelez firması, salmonella bakterisi ihtimali üzerine 3 üretim sahasını kapattı.
Belçika, salmonella bakterisi nedeniyle Kinder Sürpriz yumurtalarını üreten fabrikayı mühürledi. Belçika Gıda ve Tüketici Ürün Güvenliği Kurumu (FAVV) , ürettiği Kinder çikolata ürünlerinde Salmonella bakterisi bulunan Ferrero şirketine ait fabrikayı geçici olarak kapattı.
Yumurta buzdolabında saklanmalıdır. Birçok kişi yumurtayı dolaba koymadan önce dışı kirli olduğu için yıkıyor ama bu çok büyük bir hata. Yıkadığınız takdirde yumurtanın dışındaki bakteriler kabuktaki gözeneklerden içeri girer.
Gıda Güvenliği Derneği Başkanı Samim Saner, satın alınan yumurtaların karton kutusu içinde muhafaza edilmesi ve kesinlikle yıkanmaması gerektiğini söylüyor. Saner, yumurtayı kırdıktan sonra kabuğun dışkı kaynaklı hastalık bulaşma riskinin ortadan kalkması adına ellerin iyice yıkanması gerekliliğini söylüyor.
Kabuk yüzeyinde çok sayıda mikroorganizma vardır. Dışkı, toprak ve tavuktaki enfeksiyonlar sebebiyle yumurtaya mikroorganizmalar bulaşabilir. Yumurtada gram pozitif bakterilere oldukça seyrek rastlanır. Bunun nedeni yumurta akında bulunan ve özellikle gram pozitiflere etkili olan lizozim enzimidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri