Şuruplar, şekeri suda eriterek veya kamış suyu, sorgum suyu veya akçaağaç sapı gibi tatlı suları azaltarak hazırlanabilir. Mısır şurubu ise şekerlere dönüştüren enzimatik bir süreç kullanarak mısır nişastasından yapılır.
Meyve şurubu, özellikle de pasta ve tatlıların içine sos olarak kullanılabilir. Aynı zamanda tatlıları süslemek için bir sos olarak da tercih edilebilir. Soğuk ve buzlu içeceklere lezzet katmak ve tatlandırmak için de meyve şurubunu tercih edebilirsiniz.
Güzelce yıkayıp saplarını ve yapraklarını ayıkladığınız çilekleri derin bir kaba alarak ezin. Püre haline getirdiğiniz çilekleri su ve şekerle iyice karıştırın. İnce bir süzgeçten (veya tülbent) geçirdikten sonra servisinizi yapın. Bu karışımın hem kokusu hem tadı sizi kesinlikle büyüleyecek.
16 g şeker üstten yüklemeli terazide darası alınmış erlende tartılıp üstten yüklemeli terazide tartılmış 9 g su ile karıştırılır. Daha sonra sıcak su banyosunda bagetle karıştırılarak çözündürülür. Bir taşım kaynatılıp kap darası da dikkate alınarak eksilen su miktarı tespit edilip kaynatılmış suyla tamamlanır (25 g).
Kokteyl şurubu, soğuk ve sıcak içeceklerin yanı sıra lezzetli kurabiye, kek ve pastalar ya da keyifli kahve kokteylleri hazırlamak için de kullanılabilir.
İlgili 42 soru bulundu
Alkol Bazlı İsveç Şurubu
İçeriğinde %40 oranında alkol bulunmaktadır. Orijinal formülünde 6 adet farklı tıbbi bitki, mantar, tiryak, alkol ve şeker bulunur. Bu formül günümüze kadar farklı karışımlar eklenip çıkarılarak gelmiştir. Birçok bitki karışımından meydana geldiğinden acımsı bir tadı vardır.
Sulu bir meyve olan ve Anadolu'da sabır otu ismiyle de bilinen Agave bitkisinin damıtılmasıyla yapılır. Tekilalar genelde %38-%40 alkol içerir. Sek olarak içilebildiği gibi, çeşitli kokteyllerde de kullanılır.
Glikoz şurubu da şekere çok benzeyen, mısır nişastasından elde edilen bir katkı maddesidir. Glikoz şekerinin maltoz, maltotrioz ve dekstroz gibi yüksek şekerlerin harmanlanmasıyla oluşturulur. Glikoz şurubu renksiz ve şeffaf bir görünüme sahiptir.
Cezve yada tencereye şeker ve su katılır. Harlı ateşte 5-6 dakika kaynatılır. Üzerine yarım çay kaşığı tuz atılır ve tüm malzeme yoğunlaşana kadar pişirilir.
Diğer maddeler ilave edilir. Hipnotik olarak kullanılır. Şuruplar, sakkaroz veya diğer şekerlerin yüksek deri- şimdeki çözeltilerinin içindeki etkin madde ve yardımcı maddelerin çeşitli yöntemlerle çözünmesi ile oluşmuş sıvı ilaç şekilleridir.
Rendelediğiniz portakal kabuğunu 4 su bardağı şeker ile karıştırın.. bu karışıma 7 adet sıkılmış portakal suyunu + 2 yemek kaşığı limon suyunu katıp hepsini karıştırın.. Şeker karışımın içinde iyice eriyene kadar 1 gün karışımı buzdolabında bekletin ( arada sırada karışımı karıştırmayı unutmayınız)..
Küçük bir tencerede şeker, kakao ve tuz ekleyin. Yavaşça çırpın. Suyu ekledikten sonra karışımı kaynatmaya başlayın. Kaynama sırasında sürekli karıştırmayı unutmayın ve 1 dk. kaynatın.
Çilekleri ayıklayıp yıkadıktan sonra bir tencereye alarak üzerine şeker ve suyu ilave edin. Çileklerin rengi solana kadar kaynatın, 3-4 damla limon suyu sıkarak 3 dakika kadar daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. Suyunu süzün (tülbent yardımı ile süzebilirsiniz) ve şurubu soğutarak servis yapın.
Vişneleri yıkayın saplarından ayırın, geniş bir tencereye bir sıra şeker bir sıra vişneyi sıralayın. Şekerli meyvenizi 1 gün bekletin. Ertesi gün, bir çay bardağı suyu tencerenize ekleyin, harlı ateşte meyvelerinizin su salmasını ve şekerin erimesini sürekli karıştırarak sağlayın.
Peki, mısır şurubu yerine ne kullanılabilir? Mısır şurubu yerine sofra şekeri kullanmanız tavsiye edilir. Eğer daha sağlıklı yiyecekler hazırlamak istiyorsanız şeker yerine bal veya pekmez tercih edebilirsiniz.
Uluslararası tanı kriterlerine göre sağlıklı bireylerde açlık kan glukoz değerinin 70-100 mg/ dl, tokluk kan glukoz değerinin ise 140 mg/ dl değerinin altında olması beklenir.
Şurup (Arapça: شراب şarab; Latince: sirupus), esasen suda şeker çözeltisinden oluşan, büyük miktarda çözünmüş şeker içeren ancak kristallerin az miktarda eğilimi gösteren kalın, yapışkan bir sıvıdır.
Glikoz şurubu neden bu kadar zararlı? Glikoz şurubu; vücuda alındığında ön etki olarak vücudun şeker dengesini alt üst eder ve hormonal sistemi bozar. Ayrıca glikoz şurupları früktoz da içerdiğinden insüline gerek kalmadan da trigliserid ve yağlara hızlıca dönüşür. Karaciğerimizin de gereksiz yorulmasına sebep olur.
Glikoz şurubu, buğday ve mısır tahıllarından elde edilir, şeker ve diğer karbonhidratları içermektedir. Yapısı, sükroza (sükroz aynı zamanda "sofra şekeri" olarak da bilinir) benzerdir.
Ertuğrul Özkök: Viski, teorik olarak sevişmeye en uygun içkidir.
İçince ağzın burunun ve boğazın yanmasından dolayı bir tat alınmaz, alınan tat da bir şeye benzemez. Türkiye'de shot olarak içilirken, Meksika'da ise shot bardağında yudumlanarak içilir. Meksika'da tekilanın bir lezzeti vardır, içene acı değil keyif verir.
Tuzu yaladıktan sonra shot halinde ikram edilen tekilayı içebilirsiniz. Bunun ardından bir dilim ince kesilmiş limon ile ağzınızı tatlandırabilirsiniz. Tekila içerken limon tüketmeniz alkolün acı tadını önemli ölçüde yumuşatmış olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri