Süt, içerisindeki kalsiyum sayesinde tıpkı insanlar için olduğu gibi bitkiler içinde koruyucu ve besleyicidir. Bahçe ve bitkilerinize düzenli olarak yağlı süt verirseniz kene, fidan biti ve yağrak biti gibi böceklerden kurtulabilirsiniz.
Bitkinizin çürümesini veya küflenmesini engellemek istiyorsanız sütü biraz sulandırarak bitki yüzeyine sıkabilirsiniz. Bunun için hazırlamanız gereken karışımda bir ölçü süte2 veya 3 ölçü miktarında su eklemelisiniz. Ve bu karışımı 10 günde bir sürekli kullanın.
Domateslerinizi korumak için birinci tercihiniz süt olmalı. Özellikle yağsız süt kullanmalısınız. Bir ölçü yağsız süte 10 ölçü su karıştırarak hazırlayacağınız domatese özel karışımınızı 2 haftada bir kullanmanızı öneririz.
Yoğurt en iyi gübre
Evet yanlış duymadınız, yoğurt kullanabilirsiniz. Tabanına ekleyeceğiniz bir kaşık yoğurt, bitkinizi organik asitlerle zenginleştirmenizi sağlayacak. Bu şekilde de eski canlılığını geri kazanacak.
Orkide Çiçeğini Süt İle Besleyebilir Miyiz? Sütü gübre olarak kullanmak yerine, boş bir süt kartonu suyla doldurulmalı ve etrafta gezdirilmeli, bu da sütün tortularını suya aktaracaktır. Sütlü su daha sonra orkideleri sulamak için kullanılabilir.
İlgili 18 soru bulundu
Bahçe ve bitkilerinize düzenli olarak yağlı süt verirseniz kene, fidan biti ve yağrak biti gibi böceklerden kurtulabilirsiniz.
Çünkü tarçın hem antiseptik hem de antiparazitik etkiler gösteriyor, bu iki özellik de bitkilerde meydana gelebilecek hastalık kaynaklı çürümelerin önüne geçiyor.
Haşlanmış sebze suyunu çiçeklere dökmeden önce mutlaka oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Bu değerli su içerdiği vitamin, mineral ve bileşenler ile çiçeklerinizin daha hızlı büyümesine yardımcı olur.
Kuru maya çiçeklere faydası azot ve potasyum gibi elementler toprakla buluşup bitki gelişimine olumlu katkılar sağlıyor. Bitkilerinizin kök gelişimini hızlandırıyor. Hastalıklara karşı direnci artan bitkiler daha sağlıklı ve hızlı büyüyüp gelişiyor.
🌸Pirinç suyunda çözünen nişasta, bitkiye fotosentez süreci de dahil olmak üzere tüm hayati fonksiyonlarının doğru gelişimini destekleyen ekstra enerji sağlar. 🌸Alt tabakayı iyileştirir ve faydalı bakterilerin ortaya çıkmasını da teşvik eder.
Gündüz sıcaklığının 19- 26 ºC, gece sıcaklığının 14-18 ºC olduğunda gelişim iyi olur. tozları ölür ve meyve teşekkülü olmaz. Domates tohumlarının çimlenmesi için minimum 10 ºC, optimum 20-29 ºC, maksimum 36 ºC toprak sıcaklığı olması gerekir.
Bundan dolayı saksıda veya dışarıda yetiştirilebilir. Domatesin olgunlaşması için güneş ve su çok önemlidir. Domatesin sulanması toprağın nemine göre değişebilir, ancak genellikle 3 gün de bir sulanması tavsiye edilir.
Mildiyö (Phytophthora infestans)
Hastalığın her yıl görüldüğü bölgelerde sırık domates yetiştiriciliği yapılması tavsiye edilir. Hastalık etmeninin görüldüğü seralarda, kimyasal mücadele için hasattan 7 gün öncesine dek Moltovin* kullanılabilir. *Önemli uyarı: Bitki koruma ürünlerini dikkatli kullanınız.
Bitkilerinize süt verdiğinizde de oldukça verimli ve faydalı olabiliyor. Sütü sadece insanlar ve hayvanlar değil bitkilerde seviyor. Üstelik süt bitkiler için birçok açıdan faydalı. Süt, içerisindeki kalsiyum sayesinde tıpkı insanlar için olduğu gibi bitkiler içinde koruyucu ve besleyicidir.
ŞEKER. 3 yemek kaşığı şeker ile 2 yemek kaşığı beyaz sirkeyi 1 litre suya ekleyin ve iyice karıştırın. Şeker bitkilerin köklerini besliyor ve sirke de bitkinin bakteri toplamasını önlüyor.
Esas olarak, kahve telvesi toprak faunası tarafından bitkilerin kullanabileceği şekilde ayrıştırılabildiği için gübre olarak kullanılabilen bitkisel bir atık maddedir. Ancak, diğer bitki atıklarından özellikle farklı değildir. Bunlar aynı zamanda gübre olarak kullanılma ve toprağı iyileştirme potansiyeline de sahiptir.
Çiçeklerin suda köklenmesi için suyun bazı niteliklere sahip olması gerekmektedir. İlk olarak köklendirme işlemi için klorsuz su kullanmanız gerektiğini unutmamalısınız. Dolayısıyla suda köklendirme işleminden bir iki gün önce suyu dinlendirmeniz daha iyi sonuç verecektir.
Bitkilerin büyümeleri için suya, karbondioksite (havadan) ve güneş ışığından enerjiye ihtiyacı vardır.
Çiçek coşturan gübre görünüm olarak toz şekere benzediği için ''Şeker Gübre'' olarak da adlandırılmaktadır. Yapısında azot içermesi dışında kükürt bulunması kireçli topraklarda dengeleme amacıyla kullanılmaktadır.
Orkide, sıcağı çok sevmese de ışığı sever. Ancak ışığı doğrudan almaları gerekmez. Bu nedenle az güneş alan, güneşin doğrudan gelmediği bir pencerenin önü onun için idealdir. Eğer onu bol güneş alan bir pencerenin önüne koyacaksan güneş her geldiğinde kalın perdelerini çekmen gerekir.
Perlit; Hafif, bol gözenekli, iyi su tutan ve hiç bozunmayan bir malzemedir. Orkide fideleri ve epifitik orkideler için kullanılır. Ağaç Kabuğu; Yavaş ayrışan havadar bir malzemedir. Duruma göre çeşitli boyutlarda kullanılır.
Orkide bitkileri yaklaşık yüzde elli ila yetmiş nemde yeterli neme ihtiyaç duyar. Doğru nem oranını ayarlamanın yolu bitkinizi altı çakıl taşları ve su ile dolu bir saksıya koymak. Bitkinizi ortalama haftada bir gübrelemek yeterli olacaktır. Orkideler için az gübreleme daha verimlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri