İçerdiği probiyotikler sayesinde sağlıklı bir sindirim sağlar. İshal, kabızlık, ülseratif kolit gibi birçok bağırsak probleminin yaşanmasını önler. Süzme yoğurt; kalsiyum, fosfat, protein ve potasyum bakımından oldukça zengindir. Hatta diğer yoğurtlara göre iki kat fazla protein bulundurur.
Süzme yoğurt ile normal yoğurdun farkı genelde bilinmiyor. Normal yoğurt suyundan arındırılıp süzme yoğurt elde ediliyor ve süzme yoğurtta normal yoğurdun 2 katı protein bulunuyor ve süzme yoğurt kalsiyum, fosfat, protein ve potasyumdan daha zengin. Kilo vermek isteyenler için süzme yoğurt oldukça idealdir.
Ev yapımı yoğurtlar 2-3 gün içerisinde tüketilmelidir. Paketlenmiş yoğurtlar ise 4-5 gün içerisinde tüketilmelidir. Yani süzme yoğurt da diğer süt ürünleri gibi birkaç gün içerisinde tüketilmelidir.
4) Bağırsak Sağlığını Koruyabilir
Süzme yoğurt probiyotik içerir. Probiyotik bağırsak sağlığının iyileşmesini sağlamaktadır.
Kahvaltılarda peynir yenildiği, günde 1 bardak da süt tüketildiği düşünüldüğünde; öğle ya da akşam öğününde mutlaka 1 kase yoğurt veya 1 bardak ayran tüketmek gerekir. Fakat günlük beslenmenizde süt ve peynire hiç yer vermiyorsanız, günde 3-4 kase yoğurt tüketmeniz gerekmektedir.
İlgili 42 soru bulundu
Uzmanlar, geceleyin yoğurt tüketilmesi işe ilgili akşam yemeğinden sonra tüketilen gıdaların kilo verme üzerinde olumsuz olduğunu hatta kilo almaya neden olduğunun altını çiziyor. Vücuda ne kadar faydası olursa olsun gece vakti yenen yiyecekler, hareketsiz kalan vücutta kilo olarak geri dönüş sağlar.
Yemekle birlikte yenen yoğurdun, bazı yemeklerin besin değerini olumsuz etkileyebildiğini uzmanların ağzından duymak mümkün. Bu yüzden yoğurttan tam bir verim alabilmek ve içindeki minarelleri, vitaminleri alabilmek için yemekten 2-3 saat sonra veya gece yatmadan önce yememiz tavsiye ediliyor.
Sıvının çoğu çıkarıldığından, süzme yoğurdun farkı normal yoğurttan çok daha kalın ve keskin olmasıdır. Ayrıca daha fazla süt gerektirdiğinden genellikle daha pahalıdır.
İçerdiği probiyotikler sayesinde sağlıklı bir sindirim sağlar. İshal, kabızlık, ülseratif kolit gibi birçok bağırsak probleminin yaşanmasını önler. Süzme yoğurt; kalsiyum, fosfat, protein ve potasyum bakımından oldukça zengindir. Hatta diğer yoğurtlara göre iki kat fazla protein bulundurur.
Süt, yoğurt, peynir gibi inek sütünden elde edilen besinler gaz problemi yapabilir .
Süzme yoğurt, labne (Kese yoğurdu)(torba yoğurdu), torbalara konularak suyunun süzülmesi sonucu elde edilen koyu kıvamlı yoğurda verilen addır.
Tam yağlı süzme yoğurdun 100 gramı 3.13 gram karbonhidrat, 7.91 gram protein, 8.83 gram yağ içermektedir. Süzme yoğurt, normal yoğurda göre yoğunluğu daha fazladır. Protein, kalsiyum, fosfor, potasyum, folik asit açısından zengindir.
Süzme yoğurdun sindirimi kolaydır. Süzme yoğurt diyabet hastaları ve düşük karbonhidratlı diyet yapanlar için tüketilmesi gereken en önemli besinlerden biridir.
Uzmanlar, geceleyin yoğurt tüketilmesi işe ilgili akşam yemeğinden sonra tüketilen gıdaların kilo verme üzerinde olumsuz olduğunu hatta kilo almaya neden olduğunun altını çiziyor. Vücuda ne kadar faydası olursa olsun gece vakti yenen yiyecekler, hareketsiz kalan vücutta kilo olarak geri dönüş sağlar.
Zayıflama diyetinde olan kişiler kesinlikle süzme yoğurt tüketmelidir. Bunun sebebi normal yoğurda oranla süzme yoğurt 2 kat daha fazla protein içermesidir ki bu da kişinin çok daha uzun süre tok kalmasına yardımcıdır. Süzme yoğurtta kalsiyum, magnezyum ve potasyum gibi mineraller de oldukça boldur.
Süzme yoğurt normal yoğurdun iki katı protein içerdiği için daha uzun süre tok hissetmenizi sağlar. 2013 yılında yapılan bir araştırmaya göre öğleden sonra ara öğün olarak süzme yoğurt tüketen kişiler daha uzun süre tok hissediyor.
KİMLER TÜKETMEMELİ? Süt alerjisi olan hastalarda süt proteini ve süt proteini içeren tüm ürünlerin tüketimi kesildiği için yoğurdun diyetten çıkarılması gerekir. Bunun yanında laktoz intoleransı ileri düzeyde olan bireylerin diyetlerinde hiç laktoz bulunmaması gerekir, bu yüzden yoğurt tüketemezler.
Avrupa mutfaklarında sıklıkla tercih edilen ve bütçe sarsan Quark peyniri nedir? Quark olarak adlandırılan ve süzme yoğurt görünümüne benzeyen Quark peyniri krema kıvamında bir peynir türüdür. Almanya ve Rusya başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde yerel tariflerde sıklıkla kullanılır.
Kemik sağlığı için son derece önemli bir besin olan süzme yoğurtta bulunan kalori miktarı 100 gramında 62 kcal olmaktadır. 1su bardağı yaklaşık 180 gr süzme yoğurtta ise 112 kcal yer almaktadır.
Dizdar, "Özellikle mide ve bağırsak hastalıklarına iyi gelen yoğurt, aynı zamanda sağlıklı beslenmeye de yardımcı oluyor. Bazı farklı düşünceler olsa da uzmanların genel görüşü evde yapılan yoğurdun daha sağlıklı olduğu yönünde" açıklamasında bulundu. Açık yoğurdun her zaman daha iyi olduğunun altını çizen Doç.
Ne var ki marketlerde satılan yoğurtların çoğunun içinde üretim teknolojisinin doğal neticesi olarak yeteri kadar probiyotik bakteri bulabilmek mümkün değil. Durum böyle olunca da tercihi öncelikle market yoğurdundan yana değil, ev yoğurdundan yana kullanmanız daha iyi netice verir.
Bir de “yunan yoğurdu” diye de anılan süzme yoğurt var. Esası bildiğimiz süzme yoğurt işte ama dünyada en yaygın bilinen ismi “Yunan yoğurdu” ama “yoğurt peyniri” veya “Labne” diye de biliniyor. Pakette ve yoğurda ismini veren ülkemde dikkat buyurun, Arapça bir isimle Labne diye de satın alıyoruz.
Uzmanlar, süt, kuruyemiş, portakal, şekersiz sakız ve yoğurt gibi gıdaların, sigara bırakmakta önemli rol üstlendiğini belirtiliyor. ABD'li uzmanlar, sigara bırakmaya yardımcı olan gıdaları belirledi. Süt, kuruyemiş, portakal, şekersiz sakız ve yoğurt gibi gıdalar nikotin ihtiyacını bastırmaya yardımcı oluyor.
İçeriğindeki çinko ve laktik asitsayesinde gözenekleri açar, cildi ölü hücrelerden temizler ve cilde sağlıklı bir parlaklık sağlar.
Kemik Erimesine Karşı Yoğurt
Bu anlamda osteoporozun önlenmesinde önemi ortaya çıkar. Yoğurttaki kalsiyum ve D vitamini kombinasyonu sayesinde, kemiklerin güçlenmesini sağlar. Ayrıca D vitamini kalsiyumun depolanmasına yardımcı olur. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirmede önemli görevi vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri