Sıvı kükürt uygulama miktarı, uygulama yöntemine göre değişiyor. Genel olarak damlama sulama yöntemiyle dekara 0,5 litre, yapraktan püskürterek uygulamada 250 ml sıvı kükürt veriliyor. Uygulamalar ortalama 25 gün arayla tekrarlanıyor.
Kükürtlü gübrelerin özellikle yağışlı bölgelerde ilkbaharda uygulanması önerilir.
Sulu Kükürt, genel olarak element şeklinde olduğundan toprağı ıslah etmede ve toprağın pH seviyesini ayarlamada kullanılan bir ürün çeşididir. Yağmurlama, damlama, sırt pompaları ve ayrıca holder ile kullanılması oldukça uygundur.
İlgili 25 soru bulundu
Sıvı kükürt yapraktan uygulama yapılabilen bir üründür. Partiküllü yapısına rağmen partikül çapı 5 mikrondan düşük olduğu için kolay bir şekilde uygulanabilmektedir. Yapraktan uygulama püskürterek yapılırken, kullanılacak oran 250 ml/dekar ya da 100 lt su olacak şekilde ayarlanmalıdır.
Toz kükürt sulandırılarak sıvı hale getirilebilir. Bu amaç ile kaynatma işlemi yapılması gerekir. Fakat direkt olarak su ve kükürt karıştırılmaz.
Domatesi Ekmeden Önce: Büyüme zamanı boyunca domatesin toprağı besin açısından zengin olmalıdır. Bu nedenle kompost, sıcaklık hala düşükken ekimden önce toprakla karıştırılmalıdır. Transplantasyon Sonrası: En güvenli çözüm, ekimden üç veya dört hafta sonra bitki toprağa alıştığında dengeli gübre kullanmaktır.
Organik tarımda kullanım sertifikasına sahip Turkan Kükürt , uygulama işlemi sonbahar veya ilkbahar başlangıcında yapılmalıdır ve mutlaka toprağa karıştırılmalıdır.
Fideler arasında düzgün aralıklar bırakılması, suyun düzenli tahliye olması ve yaprakların ıslatılmaması fideyi hastalıktan uzak tutar. Doğal bir çözüm de yapraklarına sarı kükürt püskürtmektir.
İçeriğindeki kükürtün tamamı 1 mikrondan küçük olduğu için, damlama, sulama, yağmurlama ve ilaçlama sistemlerinde kullanılabilir.
Azot eksikliğinde olduğu gibi, Kükürt eksikliğinde de büyüme yavaşlar, yapraklar dökülmeye başlar, tomurcuklar solgunlaşır çoğunlukla zayıf patlar veya kurur. Protein sentezi yavaşlar ve verim azalır. Bitkinin genç yapraklarında zayıflık ve sararma görülür.
Sıvı Kükürt Karboksilik Asit Kompleksi Ph düşürücü Topraktaki tuzluluktan dolayıoluşan problemlerin önlenmesine yardımcı olur. Bitki ve toprağın kükürteksikliğini giderir. Küçük mikron çapından dolayısulama sistemlerinde rahatlıkla kullanılabilir. Toprağı yumuşatarak bitkiçıkışını hızlandırır.
Genel olarak toz formunda uygulanan kükürtün yüksek miktarlarda uygulanması zorunluluğuna ve toz kükürtün etkisini 4-5 yılda göstermesine karşılık, sıvı kükürtün düşük miktarlarda uygulanabilir ve etkisini 1-2 hafta içinde gösterebilir olması önemli bir avantajdır.
Bahçenizin veya evinizin etrafına toz şerit halinde dökerek yılan, domuz veya akrepin kokudan kaçmasını sağlar. Ayrıca diğer haşeratın uzaklaşmasını da sağlar. TARIMSAL AMAÇLI Kükürt bahsedildiği gibi Ph-Kireç ve Tuzluluk mücadelenin en etkili yollarından birincisidir.
Kükürt yıkanabilir bir baz içinde veya vazelin içinde 3 gün boyunca geceleri kullanılması önerilmektedir. Kükürtün kötü kokusu hastaları rahatsız etmektedir.
Isıtılan seralarda her mevsim kükürt uygulaması yapılmalıdır. Kükürt uygulamasının bitkilere herhangi bir zararlı etkisi olmaz. Toprakta parçalanma aşamasında yada uygulanma zamanında karantina yapılması gerekmez. Kükürt toprağa uygulanır uglulanmaz bitki yetiştiriciliği, meyve ve sebze yetiştiriciliğine geçilebilir.
Onun için Nisan sonunda bordo bulamacı atılmadan önce kükürt atılmalıdır. Egede birinci kükürtlemeyi yapmak şarttır. Bu ilk uygulamada dekara 3 kg dan çok kükürt uygulanması bağlar için zararlı olmaktadır. İkinci uygulama bağlarda çiçek salkımları teşekkül ettikten birkaç gün sonra yapılır.
Kükürt; cilt, kemik, diş, saç ve kasların yanı sıra bağ dokularının sağlığında da önemli bir rol oynayan önemli bir mineraldir. Ayrıca yağ metabolizmasına ve kan şekerinin düzenlenmesine de yardımcı olur.
Meyve ve domates gövde hastalıkları arasında sayılan bu hastalık için etkin bir kimyasal mücadele yöntemi bulunmuyor. Temiz tohum kullanımı, seraların havalandırılması, hasta ekinleri imha edilmesi, ekim nöbeti yapılması önleme için tavsiye ediliyor.
Domates bitkisi nemi sever, su noksanlığında üst yapraklar kıvrılır. Çok nemli, ağır topraklarda ise bitkiler hastalık ve zararlılara karşı hassaslaşır. İlk meyve verimi başlayıncaya kadar fazla sulamadan kaçınılmalıdır.
Bolca güneş gören pencere kenarında domates fideleri daha çabuk yetişir. Ama fideyi yetiştirdiğiniz saksıdaki toprak soğuk olduğu takdirde çimlenme süresi gözle görülür şekilde yavaşlayacaktır. Fideleriniz saksıdayken düzenli olarak sulamanız gerekmektedir.
Toprağın PH'ını düzenler. Bitkinin kök ve gövdesini güçlendirir. Bitkinin tepe ve kök gelişimine doğrudan etkilidir. Toprağa kükürt uygulanması durumunda fosfor ve diğer iz elementlerin alımını kolaylaştırır.
Kükürt zehirli değildir ancak karbon disülfür, hidrojen sülfür ve sülfür dioksit zehirlidir. Özellikle hidrojen sülfür solunum felcine sebep olarak ölüme yol açabilir.
TOZ KÜKÜRT (5 KG'LIK AMBALAJLARDA BULUNMAKTADIR) (500 m² alana yetmektedir) Bahçenizin veya evinizin etrafına toz şerit halinde dökerek yılan, domuz veya akrepin kokudan kaçmasını sağlar. Ayrıca diğer haşeratın uzaklaşmasını da sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri