Takma kirpik seçerken öncelikle göz şeklinizi dikkate almalısınız. Küçük ve birbirine yakın gözler için daha yoğun ve uzun kirpikleri tercih edebilirsiniz. Kısık veya düşük gözler için ise ortası yoğun kirpikler uygun olacaktır.
Bu sebeple öncelikle göz makyajı çıkarıcı ile takma kirpik yapıştırıcısını yumuşatmalısın. Bunu bir kulak çubuğu ile yapabilirsin. Makyaj temizleyicisine batırdığın kulak çubuğunu nazik bir şekilde zorlamadan kirpik çizgisinin üzerinde gezdir. Bu işlem sonrasında bir dakika kadar bekle ve hafifçe takma kirpiği çek.
Takma kirpikle en fazla 2-3 gün durmalısın. Takma kirpiklerle birkaç günden fazla uyumak göz sağlığına zarar verebilir.
KULLANIM SÜRESİ 90 GÜN
Üstelik, banyo yaptığınızda veya makyajınızı temizlediğinizde ipek kirpikleriniz zarar görmez, dökülmezler. Uygulama doğru yapıldığında ve düzenli bakım yapıldığında, doğal kirpiğin büyümesine bağlı olarak, ipek kirpikler ortalama 90 gün kullanılabilmektedir.
Aslında takma kirpiklerin belirli bir kalma süresi yoktur. Bunun için kullanılan yapıştırıcılar, yapıştırma şekli ve kullanılan kirpiklerin kalitesi belirleyici olur. Bunun için kesin bir kalma süresi söylemek mümkün olmaz.
İlgili 22 soru bulundu
Eğer makyajınızı çıkarmanız gerekiyorsa bir makyaj temizleme mendili kullanın ve göz çevrenizden uzak durun. Eğer duş almanız gerekiyorsa ise bunu eski insanların yaptığı gibi yapın ve sadece vücudunuzu yıkayın. Çok sıcak su cildiniz için iyi değildir. Cildinizin kurumasına neden olabilir.
Kirpiği taktıktan sonra rimel kullanarak daha yoğun bir görünüm elde edebilirsiniz. Aynı zamanda diğer göz makyajı ürünleri ile makyajın gücünü artırmak mümkündür. Tek tek kirpik takmak ver parça takma kirpikler ise doğal bir kirpik görünümü elde etmek isteyenler için iyi bir alternatiftir.
Takma kirpiklerinizi kullanmadan önce makyajınızı tamamladığınızdan emin olun. Cilt ve göz makyajınız tamamlandıktan sonra kirpiklerinizi takmanız gerekmektedir. Şerit kirpik takacaksanız, kirpik diplerinizi siyah göz kalemi ile çizerseniz daha şık ve doğal bir görünüm elde edersiniz.
Hemen her kadının sıklıkla kullandığı takma kirpikler, uzun süre bakımsız şekilde kullanıldığında göze pek çok zarar verebiliyor. Uzmanlar tarafından sıklıkla gündeme getirilen takma kirpikler gözlerde yanma, batma ve kızarıklık sonucu enfeksiyona sebep olabiliyor.
Takma kirpikler sentetik ve ipek olmak üzere iki çeşide ayrılıyor. İpek kirpikler gözlerde çok daha doğal ve hoş bir görüntü yaratıyor. Bu nedenle özel davetlerde veya önemli toplantılarda ipek içeriği yüksek takma kirpikler daha kaliteli bir görüntü açısından tercih edilebilir.
6. Takma kirpik kullanırken, kirpikleri takmadan önce ince bir maskara uygulayın. Ardından takma kirpiklerinizi uygulayın, kurumaya bırakın ve sadece uçlara rimel uygulayın. Bu gerçek kirpikleri takma olanlarla harmanlayacaktır.
Göz pınarından yarım cm boşluk yeterli olurken göz kapağı ölçülerine göre keserek kullanabilirsiniz. Ayrıca kirpiğinizi sadece tek seferlik değil, devamlı olarak kullanabilirsin. Özelikle iyi bir şekilde muhafaza edilmesi durumunda çok uzun süreler aynı takma kirpik kullanılabilir.
Takma kirpiklerin kullanımı kişiden kişiye ve kirpiğin kalitesine göre değişir. Ama genelde kadınlar takma kirpikleri birkaç kez daha kullanılır. Eğer doğru yapıştırıcı ve kirpik kullanımı gerçekleştirilirse takma kirpiklerin tekrar kullanılmasında herhangi bir sakınca görülmez.
İpek kirpiklerini zararsız çıkarmak için yağ bazlı makyaj çıkartıcı kullanmalısın. Makyaj çıkarma suyunu önce çalkala, daha sonra yoğun bir şekilde pamuğa dök. Makyaj temizleme pamuğunu gözünün üzerinde 30 saniye kadar tut ve hafifçe elini yana kaydırarak pamuğu gözünden kaldır.
Takma kirpiklerin iki farklı çeşidi vardır. Takma kirpikler şerit ve tekli olarak ayrılırlar. Şerit kirpiklerin kullanımı tekli kirpiklere nazaran daha pratiktir. Fakat tekli kirpikler daha şık bir görünüm sağlarlar.
Takma kirpik kullanmak da haramdır.
TÜRKAN ŞORAY KİRPİKLERİNİN SIRRI
Tek kat maskara sürdükten sonra saç kurutma makinesi alttan havaya doğru olacak şekilde çalıştıran Mia, birkaç saniye sonra saç kurutma makinesini kirpiklerine doğru tutarken yavaş hareketlerle daha fazla maskara sürüyor.
Takma kirpik yapıştırıcısı tende bir su geçirmez tabaka oluşturuyorsa abdeste mani olur. Yapay ya da başkasının saçlarını güzelleşmek kasdıyla kullanmakla alakalı uyarılar takma kirpik kullanmayı sıkıntılı hale getirmektedir. Takma tırnakta da yapıştırıcı abdeste engel durum oluşturur.
2.Doğru kirpik yapıştırıcısını kullanmalısın
Takma kirpiğine yapıştırıcı seçerken siyah ve şeffaf kirpik yapıştırıcılarına yönelmelisin. Eğer eyeliner makyajı yapacaksan siyah kirpik yapıştırıcısı kullanabilirsin. Açık renkli göz makyajı yapmak istiyorsan mutlaka şeffaf takma kirpik yapıştırıcısı kullanmalısın.
Yapıştırıcıyı çıkardıktan sonra bile, biraz göz makyajı temizleyicisi kalmış olabilir. Bir parça pamuk veya makyaj temizleme mendiliyle fazla temizleyiciyi sil, sonra da sevdiğin yüz temizleyicinle cildini güzelce yıka.
Bu kurallardan ilki ilk 24-48 saat içerisinde kirpiklerin hiçbir şekilde suyla temas etmemesi gerekir. Kirpikler yıkanmamalı, havuza, duşa ya da denize girilmemesi tavsiye edilir. Yüz yıkama esnasında göz, kirpik çevresine su temas etmemesine özen gösterilmelidir.
Kirpiklerinize daha az zarar gelmesi için, yapıştırıcıyı takma kirpiklere sürmek daha doğru olacaktır. İlk başta, yapıştırıcı biraz belli olabilir. Ancak daha sonra rimel veya eyeliner yardımıyla rahatlıkla kapatabilirsiniz.
Takma kirpik yapıştırıcısı ev yapımı olarak uygulayabileceğiniz en sağlıklı yol, eyeliner üzerine takma kirpiğinizi yapıştırmanızdır. Daha güçlü tutuş için takma kirpiğinizin yapıştırıcı sürdüğünüz bölümüne sertleştirici saç spreyi sıkabilirsiniz. Bu sayede daha güçlü tutuşa sahip olacaktır.
Takma kirpiklerin en önemli hususu, yağsız göz makyajını çıkarıcısıyla hafif ve nazikçe kirpikleri çıkarmanızdır. Sonra ise takma kirpik temizlenme aşamasına geçilebilir. Takma kirpiklerin hijyen ve titizlik açısından ilk önerilmekte olan temizlenme işlemi bulaşık sabununu kullanarak yapılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri