Gerçek: Takma kirpikler, genellikle güvenlidir, ancak kesin olarak sağlıklıdır diyemeyiz. Uzmanlar; kirpiklerin iyi eğitimli, deneyimli, donanımlı bir kişi tarafından steril ekipman ve kimyasal içermeyen yapıştırıcı ile uygulanıyorsa, genellikle güvenlidir diyor. Bu konuda çok büyük endişeler duyulmuyor.
Takma kirpikle en fazla 2-3 gün durmalısın. Takma kirpiklerle birkaç günden fazla uyumak göz sağlığına zarar verebilir.
Takma kirpikler genelde kısa vadede kullanılır. Bazı kirpikler 2 ya da 3 gün içerisinde düşmeye başlar. Takma kirpiklerin 4 ay kadar bir süre kullanılması kesinlikle tavsiye edilmemektedir.
KULLANIM SÜRESİ 90 GÜN
Üstelik, banyo yaptığınızda veya makyajınızı temizlediğinizde ipek kirpikleriniz zarar görmez, dökülmezler. Uygulama doğru yapıldığında ve düzenli bakım yapıldığında, doğal kirpiğin büyümesine bağlı olarak, ipek kirpikler ortalama 90 gün kullanılabilmektedir.
Alerjik reaksiyon, ağrı, kaşıntı, kızarıklık ve şişliği tetikleyen bu içerik, geçici olarak görmede azalmaya neden olabilir. Diğer bir risk ise takma kirpiklerin orijinal kirpiklere ve göze vereceği hasar. Sürtünme, çekiştirme veya çekme halinde doğal kirpikler kırılıyor.
İlgili 35 soru bulundu
Takma kirpikler, kendi kirpiklerinizin dökülmesine de sebebiyet verebilir. Bu sebeple takma kirpikleri sürekli kullanmamanızı, kullandıktan sonra da doğal temizleyiciler ile gözlerinizi iyice temizlemenizi tavsiye ediyoruz.
Aslında takma kirpiklerin belirli bir kalma süresi yoktur. Bunun için kullanılan yapıştırıcılar, yapıştırma şekli ve kullanılan kirpiklerin kalitesi belirleyici olur. Bunun için kesin bir kalma süresi söylemek mümkün olmaz.
Eğer makyajınızı çıkarmanız gerekiyorsa bir makyaj temizleme mendili kullanın ve göz çevrenizden uzak durun. Eğer duş almanız gerekiyorsa ise bunu eski insanların yaptığı gibi yapın ve sadece vücudunuzu yıkayın. Çok sıcak su cildiniz için iyi değildir. Cildinizin kurumasına neden olabilir.
Bazı takma kirpikler uzun ömürlü tasarlanıyor ve çıkarmadan haftalarca kullanılabiliyor. Eğer günlük bir takma kirpik kullanıyorsanız, temiz tuttuğunuz takdirde birkaç kez daha kullanabilirsiniz. Kirpikleri çıkardıktan sonra yapıştırıcı kalıntılarını makyaj temizleyici ile arındırmanız kilit noktayı oluşturuyor.
2. Kirpiğin üzerine yapıştırma yöntemi
Her bir kirpiğin üzerine tek tek kirpik takma olan bu yöntemde, gözlerdeki kirpik yoğunluğu iki katına çıkarılır. İpek kirpikler genellikle gözde 30 veya 60 gün süre ile kalabilir.
“Bütün takma kirpik nasıl takılır?” sorusunun cevabı ise son derece basittir. Kirpik yapıştırıcısını takma kirpiğin dip kısımlarına sürüp 1-2 dakika kadar kurumasını bekledikten sonra kirpiği cımbız ile tutmanz gerekir. Ürünü kendi kirpiklerinizin üzerine tam oturtarak parmaklarla düzeltebilirsiniz.
Saf ipek malzemeden üretilen yapay kirpikler, tek tek kirpik çizgisine, ipek kirpik yapıştırıcısı ile yapıştırılıyor ve bu sayede kirpikler çok daha yoğun ve uzun bir hale geliyor.
Takma kirpiklerin en önemli hususu, yağsız göz makyajını çıkarıcısıyla hafif ve nazikçe kirpikleri çıkarmanızdır. Sonra ise takma kirpik temizlenme aşamasına geçilebilir. Takma kirpiklerin hijyen ve titizlik açısından ilk önerilmekte olan temizlenme işlemi bulaşık sabununu kullanarak yapılmaktadır.
Kirpiklerin günlük uzama hızı 0.12 ± 0.05 mm dir. Bir kirpik koparıldığında tekrar uzama süresi ortalama 7-8 haftadır. Kirpiklerin azalması ve yada tam dökülmeler sıklıkla görülmektedir.
Göz pınarından yarım cm boşluk yeterli olurken göz kapağı ölçülerine göre keserek kullanabilirsiniz. Ayrıca kirpiğinizi sadece tek seferlik değil, devamlı olarak kullanabilirsin. Özelikle iyi bir şekilde muhafaza edilmesi durumunda çok uzun süreler aynı takma kirpik kullanılabilir.
Göz kapağında ya da kirpik şeridinde hâlâ yapıştırıcı kalıntısı varsa bir parça temiz pamuğu yağla ıslat. Yapıştırıcıyı çıkarmak için pamuğu göz kapağına ve/veya kirpik şeridine sür. Fazla yağı sil ve yüzünü yıka. Yapıştırıcıyı çıkardıktan sonra göz çevrende hâlâ biraz yağ olabilir.
İpek kirpik kullanım süresi azala azala ortalama 4-5 haftadır. Ancak ara bakımlarla kullanım ömrünü uzatabilirsiniz.
Takma kirpik yapıştırıcısı ev yapımı olarak uygulayabileceğiniz en sağlıklı yol, eyeliner üzerine takma kirpiğinizi yapıştırmanızdır. Daha güçlü tutuş için takma kirpiğinizin yapıştırıcı sürdüğünüz bölümüne sertleştirici saç spreyi sıkabilirsiniz. Bu sayede daha güçlü tutuşa sahip olacaktır.
Bu sebeple öncelikle göz makyajı çıkarıcı ile takma kirpik yapıştırıcısını yumuşatmalısın. Bunu bir kulak çubuğu ile yapabilirsin. Makyaj temizleyicisine batırdığın kulak çubuğunu nazik bir şekilde zorlamadan kirpik çizgisinin üzerinde gezdir. Bu işlem sonrasında bir dakika kadar bekle ve hafifçe takma kirpiği çek.
Takma kirpik yapıştırıcısı tende bir su geçirmez tabaka oluşturuyorsa abdeste mani olur. Yapay ya da başkasının saçlarını güzelleşmek kasdıyla kullanmakla alakalı uyarılar takma kirpik kullanmayı sıkıntılı hale getirmektedir. Takma tırnakta da yapıştırıcı abdeste engel durum oluşturur.
Hatta çok döküldüğünü hissediyorsanız endişelenip dökülen kirpikler yeniden çıkar mı diye soruyor olabilirsiniz. Kirpikler bazen doğal sebeplerle bazen rahatsızlıklar yüzünden dökülebilir. Doğal sürecinde kirpikler tıpkı saçlarımız gibi uzar, dökülür ve tekrar çıkarlar.
İpek kirpiklerini zararsız çıkarmak için yağ bazlı makyaj çıkartıcı kullanmalısın. Makyaj çıkarma suyunu önce çalkala, daha sonra yoğun bir şekilde pamuğa dök. Makyaj temizleme pamuğunu gözünün üzerinde 30 saniye kadar tut ve hafifçe elini yana kaydırarak pamuğu gözünden kaldır.
İpek kirpik eğitimini güzellik alanında çalışan ya da çalışmak isteyen her yaştan insan alabilir. Eğitime katılabilmek için herhangi bir yaş sınırı yoktur. Ancak ellerinde ciddi titreme sorunu olan kişiler için bu işin eğitimini almak zorlayıcı olabilecektir.
İpek kirpik kirpiklerin şeklini değiştirme, şekil verme işlemidir. Kirpik köklerini kapatmaz veya abdestinizi etkilemez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri