ÖSYS burslu kontenjanı ile Üniversiteye yerleştirilen öğrencilere verilir. a) Tam burs, Üniversiteye tam burs kontenjanı ile yerleşen öğrencilere verilir. Bu öğrencilerden öğrenim ücreti alınmaz.
Tam Burs: ÖSYM'nin Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nda “Burslu” olarak belirtilen programlardan birini tercih ederek ÖSYM tarafından söz konusu programa yerleştirilen öğrenciler Tam bursa hak kazanır. Tam burslu öğrencilerden yukarıda belirtilen azami süre boyunca eğitim ücreti alınmaz.
Burslu öğrencilerin bursları, burs almaya hak kazandıkları tarihi takip eden aybaşından itibaren okullarınca ödenir. Ödemeye tatil aylarında da devam olunur.
Tam Burs, öğrencilerin her yarıyılda en az normal ders yüklerini almaları ve tüm derslerine devam etmeleri koşuluyla, azami süre boyunca kesintisiz devam eder; not ortalaması veya ders geçme gibi konulardan etkilenmez. Ders yükü veya derslere devam koşullarını sağlamayan öğrencilerin Tam Bursu dondurulur.
Ancak başarılı olan öğrenciler burslu olarak bu okullara ücretsiz gidebilmektedir. Burslu Üniversite Ne Demektir? Burslu üniversite özel üniversitelerin başarılı öğrencilere yönelik uyguladığı bir yöntemdir. Tüm okul giderleri okul tarafından kendisi karşılanmaktadır.
İlgili 44 soru bulundu
Tam Burs'tan yararlanmak için, üniversiteye girişte “Burslu” kontenjanlardan; %50 Burs'tan yararlanmak içinse, “%50 İndirimli” kontenjanlardan yerleştirilmiş olmak gereklidir. Tam Burslu olarak yerleştirilen öğrencilerden aşağıda belirtilen başarı koşullarını sağlayanların bursu doğrudan Kapsamlı Burs'a yükseltilir.
Buna göre; 5,6,7,8 hazırlık sınıfı ve 9,10,11'inci 2022 yılı için burs almaya hak kazanan öğrencilere aylık olarak verilecek burs miktarı 663,87 TL dir.
Okula girdiğiniz puan ile kazandığınız burslar başarısızlık durumunda kesilmez. Ancak daha sonradan okul tarafından size verilen ek burslar derslerinizde başarısız olduğunuzda kesilmektedir.
Tam Burslu: ÖSYM kılavuzu'nda burslu olarak belirtilen programlardan birini tercih ederek Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi'ne yerleştirilen öğrencilere sağlanan karşılıksız burstur. Bu bursa hak kazanan öğrencilerden eğitim ücreti alınmaz.
Güz ve Bahar yarıyıllarında yurtta kalmış Kapsamlı Burslu öğrencilerden, izleyen yaz döneminde yurtta kalmak istemeleri durumunda yurt ücreti alınmaz. Güz veya Bahar yarıyıllarında burs ödemelerinde yurt farkı almış öğrencilerden yaz döneminde yurt ücreti alınır.
Yaz eğitimine devam etmek zorunlu değil. Bu hizmet öğrencilerin eğitim hayatlarını daha çabuk tamamlayıp iş hayatına atılmaları için düzenleniyor. Yaz eğitimine devam edecek öğrencilerden tam burslu kontenjanlara yerleştirilen öğrenciler, yaz eğitimi için hiçbir ücret ödemez.
Özel üniversite okuyan KYK bursu alabilir mi? KYK'dan burs ya da kredi almak isteyen özel üniversite, vakıf üniversitesi öğrencileri de KYK'nın burs ya da kredi başvurularında bulunabilirler.
Tam burs ile kayıt yaptıran öğrenciler yurt imkanından yararlanmak istemezlerse, kendilerine bir ödeme yapılmaz; daha sonra talep edenlere imkanlar çerçevesinde yurt sağlanır. 2. Üniversiteye % 25,% 50 veya % 75 burslu yerleştiğimde yurtlarda konaklama ücretinde herhangi bir indirim uygulanıyor mu?
burslu olunca harç da vermemen gerekmez mi? İnşallah harç ücreti yoktur.
Cevap : Parasız yatılı olan öğrenci isterse Paralı olarak kalabilir ve Bursluluğu devam eder. Soru 8 : Yatılı öğrenci başka okula nakil gittiğinde yatılılığı devam eder mi ? Cevap : Nakil gittiği okul pansiyonda boş kontenjan varsa yatılılığı devam eder.
%100 eğitim bursu alan bir öğrencinin tüm okul masrafları eğitim kurumu tarafından ödenir. Öğrencinin üniversite sınavından aldığı puana göre burs kazanma hakkı elde etmesi söz konusu olur. Burslu üniversitelerde %25, %50, %75 ve %100 burs seçenekleri bulunmaktadır.
Özel Üniversiteler ve Burs İmkanları
Üniversite bursu için devlete başvurarak KYK bursundan yararlanılabilir. Buna ek olarak öğrenci, kurum ve özel vakıfların sınavlarına girerek ya da gerekliliklerine göz atarak başvuru seçeneklerini genişletebilirler.
(4) SAYISAL puan türlerinde; ilk 1.000'e girenlere 6.000 TL, 1.001-5.000'e girenlere 5.000 TL, 5.001-10.000'e girenlere 4.000 TL, 10.001-15.000'e girenlere 3.500 TL, 15.001-20.000'e girenlere 3.000 TL, 20.001-30.000'e girenlere 2.500 TL, 30.001-40.000'e girenlere ise 2.000 TL nakit burs verilir.
ÖSYM BURSLARI NE KADAR GEÇERLİ
Önlisans programlarında 4 yıl, dört yıllık lisans programlarında 7 yıl ve altı yıllık programlarda ise 9 akademik yıl olarak yurt içinde geçerlidir.
Özel Üniversiteler Öğrencinin Başarısız Olduğu Dersleri Tekrar Alması Nedeniyle Ödenen Eğitim Ücreti Dışında Yeniden Ücret Talep Edemez.
Vakıf Üniversitelerinde öğrenim gören öğrencilere yargıdan sevindirici bir haber geldi. Öğrenciler bir dersten başarısız olup bu dersi ikinci defa aldıklarında,ikinci defa ders ücreti ödemektedir.
Siz eğer tam burslu kazanırsanız belli koşulları koruduğunuz sürece bursunuz kesilmez ve eğitim için hiçbir ücret ödemezsiniz. Mesela her üniversitenin belli bir burs kriteri vardır. Genel not ortalaması 2,00'ın altına düşmemeli veya disiplin cezası almamalısınız gibi kriterleri olabilir.
2023 yılında geçerli olacak burs ücreti aylık 863 TL olarak belirlendi. Bursluluk sınavına katılan ve başarılı olan ortaokul ile lise öğrencilerine burs desteği veriliyor. Burs ödemeleri, okulların kapalı olduğu aylarda da hesaplara aktarılıyor.
Geçtiğimiz yıl ilköğretim ve ortaöğretim kurumları bursluluk ücreti 663 TL olarak yatırıldı. Yeni yıl ile beraber bursluluk ücretlerine değişikliğe gidildi. 2023 yılı Ocak ve Haziran ayları arasında bursluluk ücreti 863 TL olarak belirlendi. Önümüzdeki Temmuz ayından itibaren yeni burs ücretleri duyurulacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri